Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.704
    Допаѓања:
    106.952
    Добри и евтини пудри имаш на Rimmel stay matte и Essence , има од нив жолти нијанси , пробај си на тестер

На mimi**** му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.901
    Сaкaм дa прaшaм сo четкa или сунѓерче пoдoбрo се стaвa пудрa. Сaкaм дa купaм пa ми требa сoвет.

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.704
    Допаѓања:
    106.952
    @SunnyGirl2 мислам дека сунѓерчето упива повеќе пудра од што треба , јас користам четка но и некогаш со раце ја нанесувам

4. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Јас ја нанесувам со четка но потоа со сунѓерчето го поминувам лицето со тапкање за да ги избришам линиите што се останати од четката. Ја имам четката за течна пудра од Авон и сунѓерчето од Ebelin.

Последна измена: 7 декември 2015
  5. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Ајде и јас да замолам фино лепо за помош на темава.

Моментално ја користам мат пудрата на Аура (Cover Me), бидејќи ми е ефтино решение кое за тие пари ми нуди доста висока покривност. Е сега, за Нова Година планираат на подарок да ми дадат пудра за лице (блиски, мои луѓе). Па читам по ова рецензииве и не можам да се решам.

Сакаа прво Vichy да ми ја земат, ама не знам колку е покривна во споредба со Аурата, а башка и не е баш ефтина. Се мислам помеѓу некоја на Burjois, Revlon пишувавте дека ви предизвикува акни, а мене не ми требаат дополнителни, доста ми се моиве, Maks Factor, L'Oreal... Се' што е поефтино од Vichy, а е покривно барем како Aura Cover Me, а пожелно и повеќе, затоа што имам катастрофа кожа.

Инаку сум со некој жолтеникав подтон и најчесто најсветла нијанса што постои. Мрсна Т-зона и нормални образи. Камена пудра и слични работи не користам.

Се надевам не пропуштив нешто. И однапред благодарам за одвоеното време. :hug:

6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.248
    Допаѓања:
    56.991
    Виши е многу покривна. Мене многу убаво ми изгледаше и бев задоволна, но не ја користев секој ден затоа што ми ја гушеше кожата. Други девојки пишуваа дека не била соодветна за мрсна кожа, па не знам колку ќе ти одговара. Мојата е чувствителна нормална, па Виши ми беше одлична. Покрива депигментација што е невозможно да се покрие со други пудри, па затоа ми стои повисоко на листа и од Есте и Ревлон. Акни не ми предизвикуваше, но имав малку црвенило кога ја оставав преку цел ден. Ова ми се случува скоро од сите пудри затоа што кожата ми е многу чувствителна. Исто така и затнати пори (црнки), можни се затоа што ова е тешка пудра наменета за покривање недостатоци.
    Мене не ми беше потребна камена одозгора, па траеше доста долго. Ефектот е природен, не е мат но не е ни сјајна. Има некој природен изглед на кожа што ми се допаѓаше.

Ова е ептен индивидуално, мислам дека сум од ретките девојки на кои оваа пудра им била супер. Повеќето гледам се жалат... така што не можеш да знаеш без тестер.
    Инаку пишував за Виши Дермабленд. И таа за мрсна кожа ја имам пробано (Norma Teint) - таа беше пресува за мене, и нема толку добра покривност.

Мислам дека најсветлата нијанса на Дермабленд ќе ти биде добра, со жолт подтон е.

Ревлонот е одлична пудра и не предизвикува акни на сите. Мислам дека повеќето девојки се презадоволни од неа. Исто и мене многу ми се допаѓа, дава баш природен изглед ко да немаш тони шминка на себе, но сепак има супер покривност. Во споредба со Вишито не е толку покривна, но е посоодветна за секојдневна шминка.

На Mama25, Lady Phoenix и Rose96 им се допаѓа ова.
  7. fitgirl

fitgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    5
    Мислење за Natural fix od Radiant ?

8. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Колку пари е виши дермабленд и за каква кожа е?

9. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Loreal true match:)

10. Perfect7

Perfect7 Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    110
    pudra.jpg
    Ви ја препорачувам,нема да зажалите:muscle::muscle:

11. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Девојки, фала на предлозите. @LivingGlam, сега ептен ме замисли за Виши-то. :sweat: Ама ај ќе почекам уште малце можеби и @Mishela ќе се јави со некој предлог, па да си направам сума-сумарум и да се упатам накај пробување, т.е. тестирање. Претпоставувам дека и јас не би ја носела новава пудра постојано, ама секогаш така викам и на крај испаѓа спротивното. :D

Не знам зошто имам проблематично лице. Имам и проширени пори на челото и околу носот, најверојатно по линија на мајка ми. Може се работи и за хормони, ама преку глава ми е од лекари, па не ми се оди да се испитувам, ако верувате. А акни ќе ми излезат пред да добијам, неколку, ама квалитетни, стратешки распоредени така да немам кај да се фатам на лицето, секаде да ме боли и после тешко исчезнуваат, па ме провоцираат да ги малтретирам.А освен тоа, лесно ми остануваат па лузни од нив. Абе што да ви кажувам... И јас сум за ќотек.

А целава работа со Виши почна на еден многу смешен и интересен начин. Мојата свеки-to-be, која, патем е душа невидена како за свекрва, никогаш не може да се одлучи што да ми купи на нова година. И сега, за себе си земала некоја крема од Виши, што одела заедно со некаков тестер гел за миење на лице (зелена боја). И јас го пробав гелов и освен тоа што убаво ми го мие лицето, после тоа го осеќам така малку затегнато и измазнето, нежно и меко и чисто. И го испофалив на мојов, а он и' пренел. Па женава се возбуди - да ми купела пудра од Виши. Ама мене ми е глупо да ја трошам (мислам дека пудрава е накај 1200 денари барем), па сега барам некоја поефтина варијанта.

Е тоа е. А сум користела и од Oriflame пудри и прилично се непокривни како за мој вкус и моето лице. Од Аурава сум најзадоволна - чини помалку од пудра од Oriflame, а покрива значително повеќе. Доста покрива. Не ми пречи тоа што е мат, зашто гледам дека на други не им се допаѓа оваа, повеќе ја сакаат Refresh Me, ама таа ми е ретка и непокривна. Од Римел Stay Matte веќе никогаш нема да земам - ај што е портокалова и најсветлата нијанса, и што ми е темна, туку и како паштета е некако.

Ај доста го тупев.

На LivingGlam и koritsaki им се допаѓа ова.
  12. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    @Lady Phoenix можеш да ја ѕирнеш на Боржуа 123 перфект, има помат финиш, добра покривност и повеќето пудри се со пожолт тон. И јас имав акни, и боржуа флауер перфекшнот ми ги камуфлираше до тој степен што и премногу пудросано делував, а боржуа 123 дава некој поприроден ефект на мене. Инаку никогаш не ми се исфрлило лицето од нивна пудра. За покривање на акните можеш да си искомбинираш со коректор на Артдеко доколку имаш потреба.
    :)

На koritsaki и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.027
    Допаѓања:
    81.371
    @Lady Phoenix, јас те сфатив дека имаш комбинирана кожа, така?
    Види ја новата пудра на Bourjois - Air Matt. Има избор на светли жолтеникави нијанси па може ќе ти се посреќи со неа.
    Ми се допаѓа како покрива - има повисока покривност од 123 Perfect и го дава баш оној flawless изглед.

Потоа, друг предлог за тебе би била и Facefinity од Max Factor. Единственото нешто што ми смета кај неа е минимално потемната нијанса и тоа што по одреден период откако сум ја нанела на лице (по 4-5 часа да речеме), како да ми се раслојува и добивам малку cakey изглед во Т-зоната.

Ако сакаш, пробај ја Виши, но и јас не сум сигурна колку би ти се допаднала. Можеби ќе те изненади, не знам. :lol:
    Истото го мислам и за Ревлон. Вака гледано по сликите, мислам дека мојата нијанса (150 buff) ќе ти одговара. Во моментов имам од старата верзија на пудрата, инаку без сомнеж би ти понудила „материјал“ за тест-период. :)
    Фина пудра е, за Ревлон вреди и да се ризикува, така си велам јас. Но, шала на страна, никогаш не ми се појавиле акни од неа, ниту пак црнки.

Сите пудри имаат слична цена - 790-850, единствено Виши е околу 1400 денари.
    Меѓутоа, ако толку ти е погодена пудрата на Аура јас сум за да не ја менуваш. :)

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Да се надоврзам на муабетот за посебни теми за пудрите.
    За пудрите од Авон и Орифлејм може да се прашува посебно во тие теми.

15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.248
    Допаѓања:
    56.991
    @Lady Phoenix, а да ти купи свекрвата препаративна козметика од Виши? :wasntme: :angel:

На Mama25 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  16. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Како што сум неодлучна, може на крај и ништо да не одлучам и да си го „сменам“ поклонот за Нова Година. :rofl: Ај деновиве ќе разгледам од Макс Фактор, Буржоа и Ревлон, па ќе се одлучам.

А иначе, мене којзнае и дерматолог дали ќе може крај да ми фати. Само ендокринолог. Некогаш сум со ОК лице, некогаш како вулкан ми букнува. :rofl:

17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.469
    Допаѓања:
    91.840
    И јас ти ја препорачувам Facefiniti, а сега е на попуст во ДМ 630 ден,

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    @Lady Phoenix revlon all the way :D
    Мене не ми се исфрла лицето дополнително од неа, а на буржоа 123 што ја користев ни приближно не бев задоволна како од ревлонот :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Јас ќе ја пофалам пудрата од АртДеко. Има убава текстура, лесно се нанесува, шишенцето нема пумпа но има мало спатулче за црпење и ми е многу покривна.
    Ја купив од Шатце во Тетово со гратис коректорот камуфлаж околу 850 ден. Имам чуден тип на кожа, де со мрсна Т-зона додека образите нормални а челото суво, или пак обратно, па ја зедов таа за комбинирана кожа и ми стои на лице еве добри 6 часа.

Е сега, не може се да е толку совршено нели? Се отликува на телефон а за облека не сум приметила и грамажата е мала за тие пари, околу 30мл. Коректорот е доста покривен и за акни и за подочници, но јас тука имам друга мака така да не би коментирала за тоа.

Како и да е, си вреди за парите, дефинитивно ќе ја купам пак.
    485-10.jpg

На Mama25, mssuniquee, Libera и 4 други им се допаѓа ова.
  20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.248
    Допаѓања:
    56.991
    Rich Treatment не е за комбинирана, туку за нормална, сува и чувствителна кожа. Инаку и јас мислам дека е одлична пудра.

А дали некој ја има пробано High Definition на Артдеко? Ме заинтересира. Ја има ли воопшто кај нас?

На Mama25 и kanella им се допаѓа ова.