Офофоф значи ме излагала тетката во парфимеријата Човек што не се разбира ќе купи се што ќе му понудат. Како и да е лицво ми е ептен суво периодов па можеби и на арно излезе работава
Девојки ја има ли некоја од вас користено оваа пудра,видов дека е евтина,а јас сакам да испробувам различни пудри,па кажете ми дали е покривна и за каква кожа е?
Ако се сликам во студио со пудра со СПФ ќе има ли бел одблесок? Мислам дека не би требало затоа што користат светла а не блиц ама сепак да си прашам.
Mimi за сува кожа е. Ми ја имаат препорачувано тука кога барав пудра, ама зедов друга. А и јас и се токмам да ја пробам. Само чини ми се ми изгледаа сите нијанси со розев подтон, а јас барав со жолт па затоа не ја загледав баш. Ако ја земеш пиши збор два за неа
I jas cekam nekoja od vas da mi ja pofali pudrata ,pa potoa da ja zemamako se resam da ja kupam ke pisam dali sum zadovolna
Сум ама темна ми е многу, си ја утнав нијансата. :/ ја зедов 106 карамел Ревлонот што ми го препорача ми ја прави сува кожата, многу се разочарав бев спремна да ја купам, но тоа е. И сега незнам дали пак на аура или на римел да земам.
Rimel ja nemam koristeno,a ovaa ne ti ka preporacuvam,isto ja imam maybeline affiniton no ne mineralnata,taa e popokrivna i podolgo trae na liceto
можеш да пробаш и на Макс фактор , има тема на форумов таму можеш да прочиташ која е за мрсна кожа. И нив многу ги фалат на форумов јас не сум ги пробала
Девојки, пак јас @koritsaki и останатите ако може да ми препорачате пудра што е попокривна за комбинирана (чувствителна) кожа, т.е само Т-зоната ми се мрси. Само не некоја ептен скапа, до кај 1000ка ако може Фала многу однапред
Da mineralnata ne ti ja preporacuvam,ja imam i maybelline affiniton nemineralnata,e taa e poubava,ako sakas ke ti pratam slika da vides za koja zboruvam
Девоjkи гледам на тлц една емисиja "Маjстор за шминка" и типкава постоjaно после обичната тчна пудра, става и проsирна пудра во прав. Има ли каj нас вакво нешто? Фирма, цена? И ако може слика да прикачите некоja, чисто да видам како изгледа
Нa вaквa мислиш? Oвa е трaнспaрентнa пудрa. Имa тaквa , јaс знaм имa нa Аурa нa Артдекo, Буржуa oд пoевтинитa кoзметикa. И јaс сaкaм дa си земaм нo ми е стрaв при блиц дa не ме прaви белa вo лицетo. Девoјките ми јa препoрaчaa нa Лaурa Мерсие нo вo мoјoт грaд немoжaм дa јa нaјдaм.