Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Девојки да ве прашам дали ја има некоја користено пудрата на Аура колкава е покривноста...Дали е добра за покривање на несовршеностите на лицето? Или препорачете ми некоја пудра што има ептен високо ниво на покривност..

2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.894
    Допаѓања:
    5.237
    Голден роуз во стаклено шишенце, цената е околу 280 ден., многу е пријатна на лице, не е тешка воопшто и има голем избор на нијанси. Мислам дека сатин финиш пишува на шишенцето. :)

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Cover me ти е добра, убаво ги прави лицето мазно, но се копира на облека и покрива убаво. За сите типови на кожа е, но внимавај со нијансите, пробај тестер ако е можно.

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Elaria

Elaria Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    182
    Најубаво е некоја BB или CC крема да си земеш, нема потреба да го оптоваруваш лицето со тешки пудри.

5. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    6.710
    Ај уш еднаш ќе напишам во темава.
    Предлог за пудра за мрсна кожа до 800-900 денари, и подлога?

6. Elaria

Elaria Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    182
    Ревлон Colorstay би ти ја препорачала, ама нагласи им дека за мрсна кожа сакаш затоа што од истата има и за сува и за масна кожа.

На Lady Phoenix, koritsaki и jovana03 им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Не беше оваа за комбинирана?

8. Elaria

Elaria Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    182
    Два вида има, едната е за сува/комбинирана, а другата е за комбинирана/ масна кожа.

9. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Бидејќи темава има 547 страници со одговори за кои секако ќе ми требаат денови и денови да ги излистам, доколку би сакала некоја членка да ми предложи некоја добра пудра за комбинирана кожа- нормална со мрсна Т-зона.
    Благодарам однапред.

10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Пoкривнa ли е? Зa сувa кoжa би oдгoвaрaлa?

11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.894
    Допаѓања:
    5.237
    Средно покривна, ако ти треба на некои делови може да се надогради, инаку за сува и нормална кожа е.

12. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    Пред некој ден тргнав да си ја купам revlon но ја немаше и си ја купив RADIANT Natural fix, 840ден за комбинирана кожа, покривна е и задоволна сум каков убав тен и дава на кожата, и го матира лицето.

На Elaria му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Elaria

Elaria Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    182
    Баш денес првпат ги видов и ме интересираше каква е, ама немаа тестери. Е стварно мразам кога за пудри од 800 и кусур денари не сакаат да дадат тестерче, што мислат они дека така на невидено се купува само од своч во парфимерија. А сигурно продавачкиве и да има тестери си ги собираат :@

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954

Е да тестери на Ревлон за жал нема по аптекиве (или ако има си ги собираат) ама имате во Космо. Може во Космо да пробате па да одите во Зегин и да си купите пудра. Сега незнам од кој град сте ама ако не сте од Скопје пишете овде од каде сте па некоја девојка да ви помогне во врска со тестери.

На buba4e89, mssuniquee и Elaria им се допаѓа ова.
  15. Elaria

Elaria Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    182
    За Космо и зборувам, во сити мол ;) Најискрено, катастрофа неуслужлив персонал имаат, од 10 луге дали двајца работат а другиве се сепарираат. Да не одам многу оф топик, само да кажам дека замислете немаат наводно тестер од еден серум на estee lauder- advanced night repair, што чини накај 100 евра :D Е баш ке го купам на невидено, хмм.
    Пудрава конкретно ме интересираше затоа што е нова, инаку благодарение на една прекрасна членка на форумов имам Bourjois Healthy Mix Serum, моја holly grail пудра. :)

На mssuniquee, Jordanovska-K и koritsaki им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954
    Јaс тестери имaм виденo вo Кoсмoтo вo ГТЦ тaму бaш прoбувaв зa мене. А кoлку имaш прaвo зa тoa декa се нaјнеуслужливи, пoлa сaaт чекaш некoј дa дoјде дa ти пoмoгне зa нештo и се oнaкa нaбрзинa , тестерите си ги сoбирaaт тие прoдaвaчките не декa немa.. :) инaку сите штo имaaт сувa кoжa се презaдoвoлни oд пудрaвa штo јa спoмнa нa Буржуa :) и мене ми се дoпaѓaaт пудрите нa Буржуa мoментaлнo јa кoристaм flower perfection нo тaa нa Ревлoн е приличнo пo трaјнa oд другиве :)

На Elaria му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BabyyBoo

BabyyBoo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    66
    Ја користам пудрата Manhattan и ми се допаѓа бидејќи е доста покривна, но за моите 16год мислам дека не е најсоодветна но други пудри што имам пробано не го даваат тој ефект како на пр ББкремот што воопшто не покрива, можно ли е да имам некои последици понатаму со користење на таква пудра и која пудра би одговарала за мои години.

18. Elaria

Elaria Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    182
    Така баш, никаде ги нема, посебно кога си кај евтините работи, ама ако застанеш кај скапине марки, Estee Lauder, Clinique, Guerlain, итн., за една секунда се цртаат :rofl:
    Bourjois ми е топ бренд, и новата City Radiance e добра за нормална/сува кожа а плус има спф 30. Можеби ке ја купам понатаму.
    Ревлонот ја имав еднаш за мешана/масна кожа, навистина е многу покривна и бев задоволна од неа. Погоре зборував конкретно за RADIANT Natural fix, таа ми е нова и од неа сакав тестер.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954
    Не верувaм декa би имaлa пoследици нo не јa oптеретувaј уште oд 16 кoжaтa сo тaкви тешки пудри- мене пудрaвa ми беше кo бетoн нa лицетo дa имaв :) земи си јa цц кремaтa нa Буржуa и пoкривa пoвеќе oд бб кремa и нќзa гoдините тaмaн ќе ти биде :)

На BabyyBoo му/ѝ се допаѓа ова.
  20. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    320
    Koja Pudra od rimel e najdobra.Vo dm ima 25 % popyst na proizvodite.