Девојки да ве прашам дали ја има некоја користено пудрата на Аура колкава е покривноста...Дали е добра за покривање на несовршеностите на лицето? Или препорачете ми некоја пудра што има ептен високо ниво на покривност..
Голден роуз во стаклено шишенце, цената е околу 280 ден., многу е пријатна на лице, не е тешка воопшто и има голем избор на нијанси. Мислам дека сатин финиш пишува на шишенцето.
Cover me ти е добра, убаво ги прави лицето мазно, но се копира на облека и покрива убаво. За сите типови на кожа е, но внимавај со нијансите, пробај тестер ако е можно.
Ревлон Colorstay би ти ја препорачала, ама нагласи им дека за мрсна кожа сакаш затоа што од истата има и за сува и за масна кожа.
Бидејќи темава има 547 страници со одговори за кои секако ќе ми требаат денови и денови да ги излистам, доколку би сакала некоја членка да ми предложи некоја добра пудра за комбинирана кожа- нормална со мрсна Т-зона. Благодарам однапред.
Пред некој ден тргнав да си ја купам revlon но ја немаше и си ја купив RADIANT Natural fix, 840ден за комбинирана кожа, покривна е и задоволна сум каков убав тен и дава на кожата, и го матира лицето.
Баш денес првпат ги видов и ме интересираше каква е, ама немаа тестери. Е стварно мразам кога за пудри од 800 и кусур денари не сакаат да дадат тестерче, што мислат они дека така на невидено се купува само од своч во парфимерија. А сигурно продавачкиве и да има тестери си ги собираат
Е да тестери на Ревлон за жал нема по аптекиве (или ако има си ги собираат) ама имате во Космо. Може во Космо да пробате па да одите во Зегин и да си купите пудра. Сега незнам од кој град сте ама ако не сте од Скопје пишете овде од каде сте па некоја девојка да ви помогне во врска со тестери.
За Космо и зборувам, во сити мол Најискрено, катастрофа неуслужлив персонал имаат, од 10 луге дали двајца работат а другиве се сепарираат. Да не одам многу оф топик, само да кажам дека замислете немаат наводно тестер од еден серум на estee lauder- advanced night repair, што чини накај 100 евра Е баш ке го купам на невидено, хмм. Пудрава конкретно ме интересираше затоа што е нова, инаку благодарение на една прекрасна членка на форумов имам Bourjois Healthy Mix Serum, моја holly grail пудра.
Јaс тестери имaм виденo вo Кoсмoтo вo ГТЦ тaму бaш прoбувaв зa мене. А кoлку имaш прaвo зa тoa декa се нaјнеуслужливи, пoлa сaaт чекaш некoј дa дoјде дa ти пoмoгне зa нештo и се oнaкa нaбрзинa , тестерите си ги сoбирaaт тие прoдaвaчките не декa немa.. инaку сите штo имaaт сувa кoжa се презaдoвoлни oд пудрaвa штo јa спoмнa нa Буржуa и мене ми се дoпaѓaaт пудрите нa Буржуa мoментaлнo јa кoристaм flower perfection нo тaa нa Ревлoн е приличнo пo трaјнa oд другиве
Ја користам пудрата Manhattan и ми се допаѓа бидејќи е доста покривна, но за моите 16год мислам дека не е најсоодветна но други пудри што имам пробано не го даваат тој ефект како на пр ББкремот што воопшто не покрива, можно ли е да имам некои последици понатаму со користење на таква пудра и која пудра би одговарала за мои години.
Така баш, никаде ги нема, посебно кога си кај евтините работи, ама ако застанеш кај скапине марки, Estee Lauder, Clinique, Guerlain, итн., за една секунда се цртаат Bourjois ми е топ бренд, и новата City Radiance e добра за нормална/сува кожа а плус има спф 30. Можеби ке ја купам понатаму. Ревлонот ја имав еднаш за мешана/масна кожа, навистина е многу покривна и бев задоволна од неа. Погоре зборував конкретно за RADIANT Natural fix, таа ми е нова и од неа сакав тестер.
Не верувaм декa би имaлa пoследици нo не јa oптеретувaј уште oд 16 кoжaтa сo тaкви тешки пудри- мене пудрaвa ми беше кo бетoн нa лицетo дa имaв земи си јa цц кремaтa нa Буржуa и пoкривa пoвеќе oд бб кремa и нќзa гoдините тaмaн ќе ти биде