Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. M.Alan

M.Alan Истакнат член

Последниве две години само оваа ја користам, одлична е за мојата сува кожа. Лесна е и не се познава дека имам пудра ставено.
    Инаку, само еден совет до помалите: Јас пудра почнав да ставам на 19 години, а и од тогаш ставам само течна пудра. Не ја оптеретувајте кожата непотребно. Земете ББ крема ако веќе сакате да ставате нешто, полесна е.

MiloMalo likes this.
  2. mimi****

mimi**** Истакнат член

Dali e pokrivna pudrava i kolku e pari?

3. M.Alan

M.Alan Истакнат член

Околу 900 денари е, зависи од каде ја купуваш.. Не покрива многу, но го прави лицето да изгледа природно и убаво. Мене ми е најважно што ми ја хидрира кожата и и дава свежина.

mimi**** likes this.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

@Elaria , не сме се разбрале (facepalm) јас се мислев за Ревлонот тестери бараш :D незнам навистина каде би можело да има низ Ск тестери од Радиант а и прв пат слушам од тебе дека има производи на Радиант во Мк. Јас овде во Грција ја пробав еднаш на тестер но некако брзо ми засветуваше лицево и не ја купив , а и 22 евра чини овде , 22 евра за оваа пудра не би дала :)

Elaria likes this.
  5. lal

lal Истакнат член

Sakam da prasam dali ovaa nova verzija na Revlon cs pudra e pogusta?Ja kupiv od zegin i pisuva datum na proizvodstvo 05.2015,si mislam da ne nesto pudrata ne e dobra,mnogu e gusta,starata verzija bese mnogu tecna!

6. koritsaki

@lal нoвaтa верзијa е пoгустa. Тукa нa фoрумoв бaш се кoментирaше декa нoвaтa верзијa е пoгустa дури требa дa се пoтчукне шишетo зa дa излезе пудрa. Oд кoјa aптекa јa земa? Нa мoетo шише пишувaше прoизвoдствo 2013 гoд a јa купив лaни јaнуaри, истo си беше густa. :)

7. lal

lal Истакнат член

od zegin ovoj sto e kaj novata avtobuska,datum na proizvodstvo e 05.2015.Bas e gusta!Ke treba so nesto da se vadi od siseto.Ili se mislam imam pumpica od maxfactor 3 vo 1 pa so nea ako moze.Jas od maxfactorot ja koristev 75,sega zedov od revlonot 180,ama neznam novata verzija da ne se posvetli.

koritsaki likes this.
  8. koritsaki

@lal - пумпицa имaм читaнo пo блoгoвите декa oдгoвaрa зелениoт серум нa Авoн aкo пребaрaш пo гугл ќе нaјдеш. :) зa aптекa те прaшaв зaштo и јaс ќе јa земaм нaреднaвa неделa пa сaкaм дa е некoјa 'пo тaзе ' :D
    И зa нијaнсите се мислaм 150кaтa јa кoристев и дoбрa ми беше a се мислaм сегa 180 дa јa прoбaм aмa се плaшaм темнa дa не ми е пoсле. Вo тoa кoсмoтo ми се згрoзи дa прoбaм нa тестер дaли мoже знaеш дaли ги смениле тие тестерите :)

9. lal

lal Истакнат член

Da uzasni se testerite,gi nemaat smeneto,koj zna od koga im se tie!

koritsaki likes this.
  10. mimi****

mimi**** Истакнат член

Kako sto te gledam na slikite imas svetol ten i mnogu ubavo ti stoi 150,mislam deka 180 ke ti bide temna,moj sovet e da ne ja menuvas ili pa probaj ja od tester

koritsaki likes this.
  11. koritsaki

@lal @mimi****
    А плус и стaрите пудри им се тaкa дa немa штo дa прoбувaм..ќе си јa земaм пaк 150кaтa :)

Elaria and mimi**** like this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

@koritsaki кога пробуваш пудра пробувај на врат прво така и ќе знаеш која нијанса ти одговара.
    Јас ја зедов 220 natural beige.

Elaria and koritsaki like this.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ever Lasting ко за секој ден.

14. Elaria

Elaria Активен член

Мене пак Rimmel Stay Matte ми е поубава, Lasting Finish ми беше како маска да имам ставено.

15. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Едно прашање ме мачи во врска со оваа на Rimmel - Lasting finish..
    Ја користев порано имав потрошено две три паковња кога беше во црна амбалажа како тубичка, ама после почна да ми прави акни и ја фрлив.. Сега гледав дека има иста таква со исто име само во стаклено шише со црвено капаче..
    Е сега таа старата во црното тубе содржеше парабени (затоа ми правеше акни), ме интересира дали оваа новата сега што е во стаклено шише има сменета формула (дали е без парабени).. На интернет побарав состав пиши дека нема, а кога бев денес да ја купувам продавачката ми рече дека има парабени.. Арно ама на амбалажата не пишеше никаков состав..
    Дали некој знае да ми каже со сигрност?

16. koritsaki

Јас ова го најдов на нет во врска со пудрава

AQUA/WATER/EAU, CYCLOPENTASILOXANE, TITANIUM DIOXIDE, BUTYLENE GLYCOL, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE,TALC, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, SODIUM PCA, SILICA SILYLATE, C12-15 ALKYL ETHYLHEXANOATE, MAGNESIUM SULFATE, ZINC STEARATE,DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ACRYLATES/C12-22 ALKYL METHACRYLATE COPOLYMER, BISPEG/PPG-14/14 DIMETHICONE,AMODIMETHICONE, LAURETH-7, LECITHIN, TRIBEHENIN, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, PHENOXYETHANOL ,TRIHYDROXYSTEARIN, CHLORPHENESIN,DIMETHICONOL, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, XANTHAN GUM, PARFUM/FRAGRANCE, PENTYLENE GLYCOL, TOCOPHERYL ACETATE, PROPYLENE CARBONATE,HYDROXYETHYLCELLULOSE, GLYCERIN, CITRIC ACID, FRUCTOSE, SODIUM HYDROXIDE, UREA, LAURETH-4, HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, BUTYLPHENYLMETHYLPROPIONAL, ALLANTOIN, MALTOSE, SODIUM CHLORIDE, SODIUM LACTATE, SODIUM SULFATE, TREHALOSE, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL,GERANIOL, BHT, CITRONELLOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, GLUCOSE, SODIUM HYALURONATE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYLHYDROXYHYDROCINNAMATE, [MAY CONTAIN/ PEUT CONTENIR/+/-:IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499)]

Јас гледам дека нема парабени. Ама да ти кажам , и јас се плашев од парабениве а имам чувствителна кожа и кога прочитав неколку мислења овде и според постовите на @Biodevojka низ другиве теми , парабените се најмал проблем низ составот на еден производ има и поопасни материи , парабенот е еден вид на конзерванс што го заштитува производот од брзо расипување :)

mimi****, MayDiamonds and Elaria like this.
  17. Elaria

Elaria Активен член

Парабени нема сигурно во новата. Можеш и сама да си гледаш на етикетите, најчесто се користат methylparabene и propylparabene. Но сепак содржи 52 состојки, така да не можеш да бидеш сигурна која од нив тебе ти правела проблем, не мора да се парабените. Ако еднаш веќе ти реагирало лицето можеби е подобро да не ја купуваш пак. Мене конкретно кај оваа пудра не ми се допаѓа што има BHT конзерванс, тој е канцероген.

MayDiamonds and koritsaki like this.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Девојки дали ќе пасува ова за ревлон?
    Цевчето незнам со што друго да го исчистам го поминав со алкохол и ариф(средство за чистење) и два пати му променив топла вода и незнам ми е страв да не е мрсно.
    1451501576449.jpg

koritsaki likes this.
  19. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ќе ти пасува Бубаче, иста е и мојата пумпица.
    Мојата беше неупотребена, па немав проблеми околу чистењето, но мислам дека штом толку детално си го исчистила цевчето, не би требало да има остатоци од маслото.
    Нека ти каже @Artemission, мислам дека таа беше во иста ситуација пред извесно време. :)

koritsaki and buba4e89 like this.
  20. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

@buba4e89 Остави го 3-4 дена во вода, нека стои со сја или со шампон, и менувај му ја водата.Ставај топла вода, полесно се чисти мрснотијата.Убаво ќе ти се исчисти :D