Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. M.Alan

M.Alan Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    163

Последниве две години само оваа ја користам, одлична е за мојата сува кожа. Лесна е и не се познава дека имам пудра ставено.
    Инаку, само еден совет до помалите: Јас пудра почнав да ставам на 19 години, а и од тогаш ставам само течна пудра. Не ја оптеретувајте кожата непотребно. Земете ББ крема ако веќе сакате да ставате нешто, полесна е.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Dali e pokrivna pudrava i kolku e pari?

3. M.Alan

M.Alan Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    163
    Околу 900 денари е, зависи од каде ја купуваш.. Не покрива многу, но го прави лицето да изгледа природно и убаво. Мене ми е најважно што ми ја хидрира кожата и и дава свежина.

На mimi**** му/ѝ се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954
    @Elaria , не сме се разбрале (facepalm) јас се мислев за Ревлонот тестери бараш :D незнам навистина каде би можело да има низ Ск тестери од Радиант а и прв пат слушам од тебе дека има производи на Радиант во Мк. Јас овде во Грција ја пробав еднаш на тестер но некако брзо ми засветуваше лицево и не ја купив , а и 22 евра чини овде , 22 евра за оваа пудра не би дала :)

На Elaria му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    Sakam da prasam dali ovaa nova verzija na Revlon cs pudra e pogusta?Ja kupiv od zegin i pisuva datum na proizvodstvo 05.2015,si mislam da ne nesto pudrata ne e dobra,mnogu e gusta,starata verzija bese mnogu tecna!

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954
    @lal нoвaтa верзијa е пoгустa. Тукa нa фoрумoв бaш се кoментирaше декa нoвaтa верзијa е пoгустa дури требa дa се пoтчукне шишетo зa дa излезе пудрa. Oд кoјa aптекa јa земa? Нa мoетo шише пишувaше прoизвoдствo 2013 гoд a јa купив лaни јaнуaри, истo си беше густa. :)

7. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    od zegin ovoj sto e kaj novata avtobuska,datum na proizvodstvo e 05.2015.Bas e gusta!Ke treba so nesto da se vadi od siseto.Ili se mislam imam pumpica od maxfactor 3 vo 1 pa so nea ako moze.Jas od maxfactorot ja koristev 75,sega zedov od revlonot 180,ama neznam novata verzija da ne se posvetli.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954
    @lal - пумпицa имaм читaнo пo блoгoвите декa oдгoвaрa зелениoт серум нa Авoн aкo пребaрaш пo гугл ќе нaјдеш. :) зa aптекa те прaшaв зaштo и јaс ќе јa земaм нaреднaвa неделa пa сaкaм дa е некoјa 'пo тaзе ' :D
    И зa нијaнсите се мислaм 150кaтa јa кoристев и дoбрa ми беше a се мислaм сегa 180 дa јa прoбaм aмa се плaшaм темнa дa не ми е пoсле. Вo тoa кoсмoтo ми се згрoзи дa прoбaм нa тестер дaли мoже знaеш дaли ги смениле тие тестерите :)

9. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    Da uzasni se testerite,gi nemaat smeneto,koj zna od koga im se tie!

10. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Kako sto te gledam na slikite imas svetol ten i mnogu ubavo ti stoi 150,mislam deka 180 ke ti bide temna,moj sovet e da ne ja menuvas ili pa probaj ja od tester

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954
    @lal @mimi****
    А плус и стaрите пудри им се тaкa дa немa штo дa прoбувaм..ќе си јa земaм пaк 150кaтa :)

На Elaria и mimi**** им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    @koritsaki кога пробуваш пудра пробувај на врат прво така и ќе знаеш која нијанса ти одговара.
    Јас ја зедов 220 natural beige.

На Elaria и koritsaki им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Ever Lasting ко за секој ден.

14. Elaria

Elaria Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    182
    Мене пак Rimmel Stay Matte ми е поубава, Lasting Finish ми беше како маска да имам ставено.

15. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.083
    Едно прашање ме мачи во врска со оваа на Rimmel - Lasting finish..
    Ја користев порано имав потрошено две три паковња кога беше во црна амбалажа како тубичка, ама после почна да ми прави акни и ја фрлив.. Сега гледав дека има иста таква со исто име само во стаклено шише со црвено капаче..
    Е сега таа старата во црното тубе содржеше парабени (затоа ми правеше акни), ме интересира дали оваа новата сега што е во стаклено шише има сменета формула (дали е без парабени).. На интернет побарав состав пиши дека нема, а кога бев денес да ја купувам продавачката ми рече дека има парабени.. Арно ама на амбалажата не пишеше никаков состав..
    Дали некој знае да ми каже со сигрност?

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954
    Јас ова го најдов на нет во врска со пудрава

AQUA/WATER/EAU, CYCLOPENTASILOXANE, TITANIUM DIOXIDE, BUTYLENE GLYCOL, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE,TALC, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, SODIUM PCA, SILICA SILYLATE, C12-15 ALKYL ETHYLHEXANOATE, MAGNESIUM SULFATE, ZINC STEARATE,DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ACRYLATES/C12-22 ALKYL METHACRYLATE COPOLYMER, BISPEG/PPG-14/14 DIMETHICONE,AMODIMETHICONE, LAURETH-7, LECITHIN, TRIBEHENIN, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, PHENOXYETHANOL ,TRIHYDROXYSTEARIN, CHLORPHENESIN,DIMETHICONOL, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, XANTHAN GUM, PARFUM/FRAGRANCE, PENTYLENE GLYCOL, TOCOPHERYL ACETATE, PROPYLENE CARBONATE,HYDROXYETHYLCELLULOSE, GLYCERIN, CITRIC ACID, FRUCTOSE, SODIUM HYDROXIDE, UREA, LAURETH-4, HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, BUTYLPHENYLMETHYLPROPIONAL, ALLANTOIN, MALTOSE, SODIUM CHLORIDE, SODIUM LACTATE, SODIUM SULFATE, TREHALOSE, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL,GERANIOL, BHT, CITRONELLOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, GLUCOSE, SODIUM HYALURONATE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYLHYDROXYHYDROCINNAMATE, [MAY CONTAIN/ PEUT CONTENIR/+/-:IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499)]

Јас гледам дека нема парабени. Ама да ти кажам , и јас се плашев од парабениве а имам чувствителна кожа и кога прочитав неколку мислења овде и според постовите на @Biodevojka низ другиве теми , парабените се најмал проблем низ составот на еден производ има и поопасни материи , парабенот е еден вид на конзерванс што го заштитува производот од брзо расипување :)

На mimi****, MayDiamonds и Elaria им се допаѓа ова.
  17. Elaria

Elaria Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    182
    Парабени нема сигурно во новата. Можеш и сама да си гледаш на етикетите, најчесто се користат methylparabene и propylparabene. Но сепак содржи 52 состојки, така да не можеш да бидеш сигурна која од нив тебе ти правела проблем, не мора да се парабените. Ако еднаш веќе ти реагирало лицето можеби е подобро да не ја купуваш пак. Мене конкретно кај оваа пудра не ми се допаѓа што има BHT конзерванс, тој е канцероген.

На MayDiamonds и koritsaki им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Девојки дали ќе пасува ова за ревлон?
    Цевчето незнам со што друго да го исчистам го поминав со алкохол и ариф(средство за чистење) и два пати му променив топла вода и незнам ми е страв да не е мрсно.
    1451501576449.jpg

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.028
    Допаѓања:
    81.371
    Ќе ти пасува Бубаче, иста е и мојата пумпица.
    Мојата беше неупотребена, па немав проблеми околу чистењето, но мислам дека штом толку детално си го исчистила цевчето, не би требало да има остатоци од маслото.
    Нека ти каже @Artemission, мислам дека таа беше во иста ситуација пред извесно време. :)

На koritsaki и buba4e89 им се допаѓа ова.
  20. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @buba4e89 Остави го 3-4 дена во вода, нека стои со сја или со шампон, и менувај му ја водата.Ставај топла вода, полесно се чисти мрснотијата.Убаво ќе ти се исчисти :D