јас ја користев и околу 270 денари е, секогаш различно, еднаш порачав исто од авон color trend камена пудра околу 170 ден и сум премногу задоволна, и јас и сестра ми ја користиме и потрошивмме по две!нарачај си, лицето стакло ми го прави!
Леле погрешка од орифлеим наместо Џордани за млада кожа ми стигна Џордани за зрела кожа Се мислам дали да ја продавам и да си купам некоја друга и така не покрива убаво и не сакам на лицето да ставам пудра за зрела кожа..
Дај и ја на мајка ти или на некој постар,мама има џордани и кога ќе ставам од нејзината ме пече лицето а башка ич не покрива пошо веќе си дала пари,да поминеш поевтино овој месец земи си севентин или менхетен
Епа сега сум во потрага по нова пудра и би сакала да слушнам од вас мислења за: за каква кожа се пудриве, дали се покривни, лесни ? И како им се движи цената
^^Камената пудра Affinitone Maybelline скоро си ја купив и сум задоволна од неа, a имам мрсна кожа на лицето. Инаку ја купив од странство, 5 ипол евра, во Македонија најверојатно цената и се движи околу 500 денари (тука некаде). Од течната Affinitone Maybelline имам пробано тестер, не беше лоша пудрата, би ја купила на пример. Таа беше 8 ипол евра. И од двете пудри мислам дека има по 4 нијанси, (се совпаѓаат нијансите на течната и камената). Пудрата во прав на Mаx Factor е солидна. Цената мислам и беше околу 800 денари. Течната на Маx Factor лично мене не ми одговара. Мислам дека сите овие пудри се за сите типови кожа.
Од пудрите од авон и орифлеим сум задоволна, но не се за проблематична кожа будејќи не покриваат само ја прават поубаво да изгледа тенот.... Ако сакаш да покриеш само Макс фактор користи. Јас ги имам користено и доста покриваат мислам дека ке бидеш задоволна
Јас сега оваа ја користев. Цимерката ја имаше нарачано, и се решив да ја пробам. Премногу ми одговараше, лицето ми беше преубаво. Па си ја нарачав и јас. Видов многу ја фалите таа на Ревлон colorstay, па планирам да ја купам деновиве, и онака таа на авон е при крај, уште за 3-4 пати ако имам.
Предходно ја користев од Max factor,и прилично сум задоволна од неа,лесно се размачкува а и покривна е,но лицето ми се засити од неа па моментално ја користам.Би сакала да пробам некоја од пудрите од Estée Lauder,ама во друга прилика кога ке си присоберам парички
Јас ја имам оваа, не знам зошто се залетав по неа. Уште лани ја купив али никаква е. Кожата ми ја правеше сува. И ја ставав колку ради реда за да ги прежалам парите Околу 500 денари беше. Има уште пола сега и така си седи.
Мрсна имам, ама оваа воопшто не ми одговараше. Лицето пресуво ми го правеше, ужас. Не ја препорачувам.
Баш безвеза... иначе ми кажаа наводно дека Татјана тв спикерката ја користела. Баш добро и изгледа лицето. Лакримоса бај д веј Спојлер секси аватар .
Би ги издвоила како подобри,со прилично добра покривна моќ пудрите: Max Factor Lasting Performance Max Factor Miracle touch L'oreal True Match
Иначе вчера ја купив пудрата од ревлон, и преубава е немам зборови. Лицето стакло ми е! Баш оваа ја имам. И си ја зедов од таа парфимеријата што ми кажавте 680 дека е. Во јуник 800 беше.
Deline користам јас и океј е. Не прекрива многу, повеќе е како крема во боја, ама мене и онака не ми треба нешто посебно тешка пудра. Добра е за преку ден. И мазна е кожата.
Искрено прв пат ја сретнувам пудрава на Мејбилајн, па би сакала да ми кажете ваше мислење во врска со неа и која и е цената по нашиве парфимерии . Доколку некоја ја има користено и Loreal True match, да каже свое мислење за тоа која е подобра. Јас сум задоволна од Лореалот но веќе ја немам, а би сакала да ја пробам и оваа од Мејбилајн Ајде девојки кажете ми мислење Би била благодарна! Спојлер