Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    @koritsaki немаат Александар вчера ги прашував, а за Џамбо ќе проверам денес.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Ако било користено цевчето попримило жолтеникава боја од серумот и што и да му правиш нема скроз да исчезне. Потешко е да се исчисти тој другиот дел односно оној внатрешниот кај механизмот и само со испумпување може да се извади се' од таму. Чисти го само со алкохол зошто се останато има хемикалии што дополнително ќе треба да ги плакнеш.
    И не ти требаат 2-3 дена да отстојува, ова за пола саат-саат ќе го средиш како што треба :)

На rose60, buba4e89, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    При крај ми е пудрата а следна на список сакам да ја земам Ревлонот, на толку фалење да не сум кусо нели :D само контра, онаа за сува кожа што е. Дали некој има искуство со таа верзија, да не е многу течна каква е со покривност итн... хелпче:)

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954
    За течна , не е течна баш напротив , тешко се вади
    барем за мрсна кожа е таква :D еве @Rose96 ја има таа за сува кожа , па нека ти пише :)

На Rose96 и MiloMalo им се допаѓа ова.
  5. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Фала срц:* Росе ој ваму ај нид јур хелп :angel:

Последна измена: 31 декември 2015
  6. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @MiloMalo Една пд најдоброте течни пудри што ги имам користено. Покривноста е средна, јас не ја надоградувам за целосна затоа што се добива оној брашнест/паштета изглед. На места кај што имам потреба поголема покривност користам плус коректор. Ниедна пудра не ми трае подолго на кожата од оваа на Ревлон. Јас имам комбинирана кожа и кај мене има полумат финиш. Одлична пудра вреди за секој денар. На пролет ќе ја купам повторно таа верзија за мрсна кожа сакам да видам во што е разликата. И да најдобро нешто не се пренесува на облека. :)

На irenna, kjukli, Elaria и 3 други им се допаѓа ова.
  7. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Јееј супер:party: Фала ти многу Росич :l::party::d:

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Јас ја имам за комбинирана Ревлон и вчера ја ставив прв пат и сум презадоволна, до доцна во ноќта не ми мрдна од лицето, ниту светнав ниту ништо. Морав да ја измијам потоа кога дојдов дома.
    Не се копира на облека најважно. Не ги жалам парите.

На kala21, mimi****, Rose96 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    http://thumbs3.ebaystatic.com/d/l225/m/mf2-9ww95NRNxkFX9ZmsLmg.jpg
    Денес во парфимерија ја испробав пудрава. Ме привлече цената (470 ден) а и то што Вејн Госс ја пофали по јутубе, а гледав и други блогерки дека се задоволни. Солидна пудра е прекрива но за жал на моево лице (кое е ппреногу мрсно) не одговара. Од блогериве по јутубе имаше коментари дека не им светнува лицето и после неколку саати. Па кој сака пудра до 500 ден нека си ја испроба, можеби ќе му се "погоди" на лицето. :)

10. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Мене пудрава за се ми е супер, освен за покривноста и нијансата.
    Јас би рекла дека има слаба кон средна покривност, но тоа не ми е голем проблем затоа што секогаш користам коректор.
    Ама ја имам најсветлата нијанса кај нас и пак ми е малце темна, освен ноќе со некоја ролка ако ја носам не ја ставам баш зашто не сакам да ми двои бојата од вратот.
    Јас имам комбинирана кожа, на некои делови мрсна на некои дури сува. Супер ми е не ми мрда пудрава мене.
    Пробај со baking малце, така подолго ќе ти стои мат сигурно :)

На M.laDy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Дали некој ја има користено пудрата makeup forever и дали ја има кај нас?

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954
    Preciosap , јaс имaм кoристенo пудрa нa mufe и тoa двете верзии, hd и velvet matte
    HD верзијaтa oдгoвaрa нa тие сo нoрмaлнa дo сувa кoжa зa мрснo лице не јa препoрaчувaм бaш. Мене без пудрa зa 2 чaсa ми светнувaше лицетo нa тзoнaтa зaштo имaм мрснa кoжa. Велвет мaт дoбрa е зa мрснa кoжa нo пудрaтa имa некoј брaшнaст финиш мене тaкви пудри не ми се дoпaѓaaт a вo пoкривнoст дoбрa беше. Сепaк јaс 40 еврa пoвтoрнo не би дaлa зa пудриве зa пoнискa ценa имaш мн пoдoбри пудри. Немa прoизвoди нa муфе вo мк имaш нaјблиску вo Сефoрa вo Грцијa

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  13. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    fala ti koritsaki

14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Во тековниот каталог на Орифлејм многу е намалена пудрата The One, 229 денари. Одамна ја меркав, само чекав да ја намалат доволно за да не ми е криво и ако е ептен никаква, и онака ми наменета како резервна пудра, меѓутоа се двоумам која нијанса да ја порачам. Двоумењето ми е помеѓу Fair Nude и Natural Beige.
    Која повеќе би одговарала на 180ката или 200ката од Ревлонот за комбинирана/масна кожа, што мислите?
    Untitledддд.jpg

15. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Сесилија, пудрава конкретно не сум ја користела, ама имам искуство со неколку пудри од Орифлејм. Ако немаш проблеми со лицето - веројатно ќе ти се исплати било која пудра од Орифлејм. Но ако сакаш да покриваш недостатоци, според мене - ова не ти е решение.

Зошто го кажувам ова? Затоа што сум пробала 3-4 различни пудри од Орифлејм, а секоја личеше на претходната, секоја личи една на друга, како само пакувањето да им го менуваат, а не и квалитетот или перформансите кои ги наведуваат. Да, лесни се, ниско накај средно покривни, има нијанси, течна конзистензија имаат, ама јас не сум забележала никаква разлика меѓу ниту една од нив.

Ајде, нека пише некој што можеби ја користел, јас сакав само да си го изнесам моето мислење. Како и да е, цената е ниска, па може и да ризикуваш. :)

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Ти благодарам Лејди Фенкис за одговорот.
    Имам одамна користено пудра Орифлејм, беше во една сребрена тубичка, мајка ми имаше порачано две нијанси Порцелан и Сенд беа исто на некоја акција ептен намалени, порцелан нормално ми беше светла, а сенд баш убаво ми легнуваше. Ги фиксирав со камена пудра, ок беа за натаму-наваму. За покривни се согласувам дека не беа нешто нај. Сега се замислив дали и тие беа од истата линија Д уан. Баш ќе прогуглам.

Сакам да пробувам нови работи, а ме копка кај оваа демек не се пресликува на облеката и не се размачкува, па да тестирам дали е така.:lol:
    Мислам дека ќе ми одговара, периодов ми е посуво лицето, Фејсфинити не ми лежи најдобро, ми го суши, па ја заменив со ББ крема од Каротен и многу сум задоволна каков здрав сјај ми дава и свежина.
    Ова напролет и налето нема шанси да се случи, тогаш ако ставам од ББ кремата по 10 мин светам како лампион, па ја користев само за на плажа за да ја дотрошам бидејќи од мерак ја купив да ја пробам.

Планирам пак да се обезбедам со Ревлон, нијанса 180, а оваа да ми биде резерва, ама којзнае може и ќе ми се погоди, само нијансата ме мачи.
    Ќе треба да поминам кај претставничката да видам дали има тестери, ама тоа по празнициве, на невидено некако тешко ми е да се одлучам.
    Затоа и пишав овде, можеби некој ги има користено баш тие нијанси па да ми каже импресии.

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Дај Боже да не се пресликува на облека, тоа од ефтина пудра искрено и не можам да го очекувам. Како и да е, барем не влијае лошо на кожата, ако не друго. А за Ревлонот, како сите се фрливме на пудрава, осеќам дека за кратко време ќе ги снема сите залихи од аптекиве. :lol: Прилично сум задоволна засега, е користам и коректор за недостатоците што се поголеми, ама се' друго ми е погодено ептен. Ова е можеби најфината пудра, со средна цена која сум ја пробала. Уште некоја асална подлога да најдам, асално кремче и ќе биде супер. е ми се верува дека не ми се пресликува по телефони и облека и дека стои додека не ја избришам, а не ми се мрси Т-зоната (не користам камена пудра или било што друго од то тип). Да си ја земеш, богами. :)

18. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @sesilija јас ја имам оваа пудра, исто ја купив на попуст и сум задоволна. Дури за таа цена можам да кажам дека е супер. Не дека е магична пудрата, но има задоволителна средна покривност, не оксидира. Е сега траги на облека не остава, освен нели ептен ако не внимаваш при соблекување, а на телефон останува малку ама ако фиксираш со камена, нема проблем.

Што се однесува до нијансите, јас ја имам Fair Nude и е потемна. Би ти препорачала да си ја земеш Natural Beige според сликите што ги видов на интернет за Ревлон. :)

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Лани зимата ја користев ЦЦ кремата на Макс Фактор и ептем ми беше погодена, не успеав целата да ја дотрошам па деновиве решив повторно да ја пробам и пак многу пријатно се изненадив. Има средна покривност и дава преубав блескав изглед на лицето, не мрсен сјај него убав здравј сјај.
    Лани овој период кожата ми беше премногу дехидрирана и сува, а сега ми е мрсна ама сепак ми одговара. Ја користам самостојно без никаков крем под неа.
    Ако имате чиста кожа без акни/флеки ептем ја препорачувам многу придорно изгледа на лицето не се познава ни најмалку дека имате нанесено пудра. :)

20. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Лејди, ја користев јас Ревлон лани, нијанса 220, ама осеќам дека има и поидеална нијанса за мене.
    Супер е пудрата, се согласувам, само ете, сакав да ја пробам и Фејсфинити, а не сакам да трупам залихи и остана некупена повторно Ревлонот.
    Мене не ми смета ни тоа што нема пумпица, ја имав потрошено до последната капка, сега само се нервирам со Фејсфинити, дојдов до фаза да се гледа чисто стакло ама гледам дека има уште доста внатре и никако да падне долу а превртено ми е шишенцето. Не знам како ќе го доиспразнам.
    Со Ревлон немав никаква мака околу тоа.

Можеш да ја пробаш подлогата од Аура, ако ја немаш пробано досега. Има и тестери од неа, стави си во некое мало кутивче, па ќе видиш како ќе ти реагира во комбинација со Ревлонот.

Јовановска, ти благодарам и тебе за одговорот.
    Јас пак мислев Нјуд ќе биде посветла, а значи обратно било.
    Мислам дека ти користеше и Фејсфинити 75, и јас ја имам истата, меѓутоа како навлегуваме се подлабоко во зимскиот период и кожата станува се посветла, пудрата забележувам дека ми е потемна, па ставам минимално и плус коректор малце посветол и немам проблем, секако сето ова убаво изблендано меѓутоа зборот ми беше дека 75 веќе не ми одговара што значи и твојата нијанса од Орифлејм би ми била темна.
    Ти благодарам уште еднаш за постот.

На jovanovska94 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.