Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @sesilija не сум ја користела јас Фејсинити, веројатно си ме измешала со друга девојка.
    Инаку јас ја користам Ever Lasting од Орифлејм и нијансата Natural Beige ми е совршена. Буквално без никакви поправки со коректор нема разлика меѓу лицето и вратот. Другарка ми беше изненадена колку уствари ми одговара нијансата на пудрата, а ја порачав на среќа. :)

Инаку Porcelain е најсветла, па можеби таа ќе ти одговара повеќе. Нијансите на One i Ever Lasting се сосема исти.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  2. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Zdravo da ne znae nekoja koja e cenata na
    soin-miracle-de-garnier.jpg
    vi blagodaram

3. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.926
  4. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Jас купив beauty blender на Ebelin oд дм, 180 денари.

Прикачени фајлови:

• images.jpeg
      images.jpeg
      Големина на фајлот:
      4,6 KB
      Прегледи:
      19
  5. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Beauty Blender (оригиналот) кај нас го нема, можеш да го нарачаш онлајн на BeautyBay.
    Ако бараш други сунѓерчиња има во ДМ на Ebelin или Aura.
    Онлајн исто може да го порачаш и на RealTechniques.

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rirri

Rirri Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    181
    А да ми препорачате некоја пудра за комбинирана/масна кожа до 500 денари ?

7. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Јас имам комбинирана кожа, и досега овие две сум ги користела. Види ги, пробај на тестери, може ќе ти се допадне некоја.
    Manhattan perfect cover, во Космо е 540, види во други пафимерии може е поефтина. Лесна, убава пудра, не ја чувствуваш на лице, со средна покривност, но не е мат, и повеќе е за комбинирана кожа, отколку за мрсна. Е малку нијансите им се очајни, има 4 нијанси, и ако си ептен бела нема да ти одговара ни најсветлата.
    Или Catrice all matte. Исто лесна пудра, средна покривност. Околу 500 ден е во Дм. Јас скоро цела година ја користев, немав никакви забелешки, за до низ град е супер, ама за навечер без камена, не издржува многу на лице.

На Rirri му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Ич не ги прашувајте продавачките во Космо.Со сигурност тврдам дека работат на процент секоја на одреден бренд, нема назначено за секој бренд по една туку веројатно за оние кои треба да се подбутне продажбата.До сега сум забележала за Дебора, Севентин и Мебилин.Ревлон сигурно како алва им иде па ја забутале таму позади со никакви тестери којзнае од кога.Сум приметила зошто кога одам една иста девојка ме убедува за еден исти бренд х пати.И тоа го имам забележано со неколку девојки.Дури и ќе прашам за друг бренд и тие неволно ќе ми покажат и пак ме влечат накај нивниот.Дури и за нешто јас што се мислам ми превртуваат очи, ми викаат штетно е, не е добро ау .И ова не ми се случува само мене, со сите другарки што зборувам имале исто искуство.Среќа што читам овде и што разбирам горе долу повеќе од нив.

На Sexybaby86, buba4e89, Jordanovska-K и 3 други им се допаѓа ова.
  9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Devojki ajde preporacajte mi pudra za problematicna kombinirana koza so cena do 600 denari. Ja koristev healthy mix od burzua, no ne sum premnogu zadovolna, ne mi e pokrivna jas kako so sakam :)

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954

Pupigirl healthy mix е зa сувa кoжa, не е зa кoмбинирaнa-мрснa зaтoa и не ти oдгoвaрa. Дoдaди уште 150 ден и земи си јa ревлoнoт oд зегин , oд буржуa зa мрснa кoжa е 123 perfect нo пoскaпa е oд ревлoнoт.. Земи си јa ревлoнoт немa дa згрешиш

На LaraSolare, LollySky и pupi.girl им се допаѓа ова.
  11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Fala na preporakata :*

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Помеѓу Есте Лаудер Максимум кавер и Ревлон, која би ја земале? :D

13. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    @Bloom19

Estee Lauder сум ја немала, ама ревлонот ми е супер мене. Ама еве ти споредба :)
    Изгледа ептен се слични, а цената на ревлонот е далеку подобра.

На toogood и Bloom19 им се допаѓа ова.
  14. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Јас би Estee Lauder Double Wear ако веќе прашуваш :D Маximum Cover (темно сина туба) e скоро па филмска шминка, мене ми е претешка. Double Wear (стаклено шише) и Colorstay се премногу слични, и двете се предобри, врвни пудри, може за нијанса Double Wear е подобра ама и 4 пати поскапа.

На toogood, Bloom19 и Rose96 им се допаѓа ова.
  15. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Знам дека е претешка Максимумот, ама имам голем проблем со акни и флеки, па затоа тргнав на тешката артилерија. :)

Не сум ги користела и двете, Ревлонот дури ни на тестер не сум ја пробала, ама гледам дека е фалена, па да си прашам во однос цена/добивка која повеќе вреди. :D

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    @Bloom19 сега приметив дека не си пишала за double wear (facepalm)
    Јас се извињавам :D

На Bloom19 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Не знам што да ти кажам, сепак е специфична твојата кожа :) Лично мислам дека Ревлон ( +коректор, камена пудра) е сосема доволен, ама најдобро да сподели искуство некој со сличен проблем.

На Bloom19, koritsaki и Rose96 им се допаѓа ова.
  18. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Види @Bloom19 , никој не ти гарантира дека од Естето нема да се нафрлиш, ако си склона кон акни мозолчиња и такви работи подобро земи си медицинска пудра. Не си играј со овие, ако си спремна да дадеш два бона за есте поарно земи авене или виши, упола цена се а ваков ризик немаш со нив.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954
    @Bloom19 мoе мислење е декa и медицинскaтa кoзметикa не мoрa дa знaчи декa ќе ти oдгoвaрa- мoјa другaркa јa земa пудрaтa нa др.хaушкa и лицетo кaтaстрoфa и стaнa. Сaкaм дa кaжaм дoдекa не прoбaш некoј тестер ништo не е сигурнo. Oд oвие три пудри сите сум ги прoбaлa- double wear 4 пaти јa имaм кoристенo и мoжaм дa кaжaм вo пoкривнoст и трaјнoст се исти , сегa пред 1 неделa јa купив ревлoнoт и зa рaзликa oд естетo пo густa јa нaпрaвиле a лaни не беше тoлку густa кoгa јa земaв. Вo пoкривaње мене ми се исти. Е сегa мaксимум кoвер е кaде пoпoкривнa нo мене личнo ми беше тешкa нa лице и дефинитивнo не е пудрa зa секoј ден. Јaс би ти препoрaчaлa дa си прoбaш тестер oд сите oвие пудри пa дури и oд некoјa медицинскa кoзметикa, пa ќе си видиш, сепaк aкo ти е зa секoјдневнo кoристење јaс зa Ревлoнoт глaсaм:)

На MiloMalo и LollySky им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    ^ Врз ревлонот употребувате камена пудра?