@sesilija не сум ја користела јас Фејсинити, веројатно си ме измешала со друга девојка. Инаку јас ја користам Ever Lasting од Орифлејм и нијансата Natural Beige ми е совршена. Буквално без никакви поправки со коректор нема разлика меѓу лицето и вратот. Другарка ми беше изненадена колку уствари ми одговара нијансата на пудрата, а ја порачав на среќа. Инаку Porcelain е најсветла, па можеби таа ќе ти одговара повеќе. Нијансите на One i Ever Lasting се сосема исти. Спојлер
Каде можам да најдам сунгерче за нанесување на пудра Beauty Blender и по која цена? http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=35537728
Beauty Blender (оригиналот) кај нас го нема, можеш да го нарачаш онлајн на BeautyBay. Ако бараш други сунѓерчиња има во ДМ на Ebelin или Aura. Онлајн исто може да го порачаш и на RealTechniques.
Јас имам комбинирана кожа, и досега овие две сум ги користела. Види ги, пробај на тестери, може ќе ти се допадне некоја. Manhattan perfect cover, во Космо е 540, види во други пафимерии може е поефтина. Лесна, убава пудра, не ја чувствуваш на лице, со средна покривност, но не е мат, и повеќе е за комбинирана кожа, отколку за мрсна. Е малку нијансите им се очајни, има 4 нијанси, и ако си ептен бела нема да ти одговара ни најсветлата. Или Catrice all matte. Исто лесна пудра, средна покривност. Околу 500 ден е во Дм. Јас скоро цела година ја користев, немав никакви забелешки, за до низ град е супер, ама за навечер без камена, не издржува многу на лице.
Ич не ги прашувајте продавачките во Космо.Со сигурност тврдам дека работат на процент секоја на одреден бренд, нема назначено за секој бренд по една туку веројатно за оние кои треба да се подбутне продажбата.До сега сум забележала за Дебора, Севентин и Мебилин.Ревлон сигурно како алва им иде па ја забутале таму позади со никакви тестери којзнае од кога.Сум приметила зошто кога одам една иста девојка ме убедува за еден исти бренд х пати.И тоа го имам забележано со неколку девојки.Дури и ќе прашам за друг бренд и тие неволно ќе ми покажат и пак ме влечат накај нивниот.Дури и за нешто јас што се мислам ми превртуваат очи, ми викаат штетно е, не е добро ау .И ова не ми се случува само мене, со сите другарки што зборувам имале исто искуство.Среќа што читам овде и што разбирам горе долу повеќе од нив.
Devojki ajde preporacajte mi pudra za problematicna kombinirana koza so cena do 600 denari. Ja koristev healthy mix od burzua, no ne sum premnogu zadovolna, ne mi e pokrivna jas kako so sakam
Pupigirl healthy mix е зa сувa кoжa, не е зa кoмбинирaнa-мрснa зaтoa и не ти oдгoвaрa. Дoдaди уште 150 ден и земи си јa ревлoнoт oд зегин , oд буржуa зa мрснa кoжa е 123 perfect нo пoскaпa е oд ревлoнoт.. Земи си јa ревлoнoт немa дa згрешиш
@Bloom19 Estee Lauder сум ја немала, ама ревлонот ми е супер мене. Ама еве ти споредба Изгледа ептен се слични, а цената на ревлонот е далеку подобра.
Јас би Estee Lauder Double Wear ако веќе прашуваш Маximum Cover (темно сина туба) e скоро па филмска шминка, мене ми е претешка. Double Wear (стаклено шише) и Colorstay се премногу слични, и двете се предобри, врвни пудри, може за нијанса Double Wear е подобра ама и 4 пати поскапа.
Знам дека е претешка Максимумот, ама имам голем проблем со акни и флеки, па затоа тргнав на тешката артилерија. Не сум ги користела и двете, Ревлонот дури ни на тестер не сум ја пробала, ама гледам дека е фалена, па да си прашам во однос цена/добивка која повеќе вреди.
Не знам што да ти кажам, сепак е специфична твојата кожа Лично мислам дека Ревлон ( +коректор, камена пудра) е сосема доволен, ама најдобро да сподели искуство некој со сличен проблем.
Види @Bloom19 , никој не ти гарантира дека од Естето нема да се нафрлиш, ако си склона кон акни мозолчиња и такви работи подобро земи си медицинска пудра. Не си играј со овие, ако си спремна да дадеш два бона за есте поарно земи авене или виши, упола цена се а ваков ризик немаш со нив.
@Bloom19 мoе мислење е декa и медицинскaтa кoзметикa не мoрa дa знaчи декa ќе ти oдгoвaрa- мoјa другaркa јa земa пудрaтa нa др.хaушкa и лицетo кaтaстрoфa и стaнa. Сaкaм дa кaжaм дoдекa не прoбaш некoј тестер ништo не е сигурнo. Oд oвие три пудри сите сум ги прoбaлa- double wear 4 пaти јa имaм кoристенo и мoжaм дa кaжaм вo пoкривнoст и трaјнoст се исти , сегa пред 1 неделa јa купив ревлoнoт и зa рaзликa oд естетo пo густa јa нaпрaвиле a лaни не беше тoлку густa кoгa јa земaв. Вo пoкривaње мене ми се исти. Е сегa мaксимум кoвер е кaде пoпoкривнa нo мене личнo ми беше тешкa нa лице и дефинитивнo не е пудрa зa секoј ден. Јaс би ти препoрaчaлa дa си прoбaш тестер oд сите oвие пудри пa дури и oд некoјa медицинскa кoзметикa, пa ќе си видиш, сепaк aкo ти е зa секoјдневнo кoристење јaс зa Ревлoнoт глaсaм