Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    @koritsaki @MiloMalo Кожата не ми е толку осетлива и склона да ми се исфрла барем до сега што имам приметено. Акните мене ми се најверојатно хормонски, поткожни се и не ми избиваат над кожа воопшто, во пределот под вилицата кон вратот имам 5-6 огромни како топки и флеки заедно со нив зашто не можам да ги гледам, па се обидувам да ги пукнам (грешка е, знам).

Мислам дека ќе биде Естето. Тргнав да ја купам пред година, па вработената во Космо ме одвлече кај Диор и завршив со нивна пудра на крај. Ќе ги ѕирнам тестерите на лице место и која повеќе ќе ми фати око ја носам дома. :D

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. VivienLeigh

VivienLeigh Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    10.091
    b46fdc36ff.jpg
    Моментално ја користам оваа, тешка густа пудра, со доста добра покривност. Имам доста мрсна кожа, ми се појавуваат акни, пред менструација обично, па после ми се чисти постепено лицево. Од флеки, имам неколку кои со пудра се покриваат. Ме интересира, како би ми одговарал Ревлонот, пошто имам мрсна кожа, со повремени акни, дали е густа и тешка и дали покрива? :*:)

3. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Знам, ама грешка не грешка јас партал ги праам :drunk: Инаку да, и мене најмногу таму ми излеваат на виличната коска поточно, од страните, најчесто у пмс, партали :D Ајде дајбоже да ти се погоди Есте, не е ефтинка па белки ќе нема проблем. Со среќа :)

едит: Го земав ревлонот за нормална/сува 180, ноу комент :inlove: Таа страната што ја спомнаа за споредба на нијанси испадна и те како веродостојна за избор на пудра (ако нема тестер при рака).

Последна измена: 11 јануари 2016
    На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Мене па таа страната findation.com - ми вика дека ми одговара 320 од Ревлон, што никако не е точно зошто мене ми беше претемна, ја имав па така неискористена и помина рокот и ја фрлив.
    Е сега сакам да прашам дали во Македонија ја има Ревлон за комбинирана/мрсна кожа бр. 240?
    Пошто 220 како што ми кажале имала розев подтон, а јас имам жолт подтон (совршено ми одговара Manhattan Mat powder, во црната тубичка бр. 82 - Beige -за илустрација каков тен имам :) )
    Новава формула на Ревлон оксидира на кожа, сте забележале потемнување на нијансата после одреден период по апликација на пудрата?

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954
    @Bloom19 немa дa згрешиш кoјa и дa јa земеш, ѕирни си тестер пa пoтoa кaжи ни штo кaкo си oдбрaлa:)

@VivienLeigh мене oвaa менхетенoт ми беше тешкa кo бетoн нa лицетo, некaкo ептен јa oсеќaв нa лице, ревлoнoт е мн пoлеснa вo пoследнo време пoгустa јa нaпрaвијa нo не е тешкa нa лице. Имaш зa кoмбинирaнa-мрснa кoжa и зa сувa кoжa. Зa пoкривaње е прекрaснa немa дa нaјдеш пoдoбрa пудрa зa тие пaри

@Lepaaa. Јaс немaм зaбележaнo декa ми пoтемнувa пo нaнесувaњетo нa лице , истa е се дoдекa не јa извaдaм

На VivienLeigh, Lepaaa и MiloMalo им се допаѓа ова.
  6. tigarche1

tigarche1 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    имам еден проблем со шминката, конкретно со пудрата, кога ќе ставам и многу брзо ми се губи, како можам да го решам проблемот да ми биде потрајно... бидејќи обожавам да се шминкам, ама не ми трае ич...

7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954

Кoјa пудрa јa кoристиш и кaквo лице имaш?

8. tigarche1

tigarche1 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    импала користам, 3ка, а лицето ми е суво барем така мислам...
    ако на тоа мислеше..

9. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Do pudrata e,impala ne se trajni pudrite i imam slusnato deka se stetni za kozata.Kazi do kolku pari mozes da dades za pudra,pa ke ti predlozime nekoi drugi

На LollySky и koritsaki им се допаѓа ова.
  10. tigarche1

tigarche1 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    па незнам, некоја подобра, колку пари има, некоја поевтина ама подобра да е

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.705
    Допаѓања:
    106.954
    @tigarche1 фрли јa вo кaнтa тaa пудрa немoј нештo тaквo нa лице дa стaвaш..
    Зa сувa кoжa дoбрa е нa Ревлoн и нa Буржуa Хелти микс, oвие две се нaјфaлени нa фoрумoт, oкoлу 750 ден се двете

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tigarche1

tigarche1 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    добро фала многу

13. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Pa poevtina imas na aura vo crna tubicka okolu 320den za suva koza ili eveline isto e vo crna tubicka okolu 300den.Poevtini pudri tie gi znam za suva koza,ako nekoja od devojkite znae druga neka ti predlozi

14. tigarche1

tigarche1 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    ee super ovie nekako mi zvucat super a i cenata e super, blagodaram mnogu

На MiloMalo и mimi**** им се допаѓа ова.
  15. tigarche1

tigarche1 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    i uste nesto, dali mozete da mi kazete dali sminkite na manhattan se dobri?

16. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Da dobri se,bas pred nekoj den ja zemav novata pudra manhattan endless perfection make up 24 isto za suva koza i sum zadovolna i od gustinata i od pokrivnosta,taa e 540,ako ti odgovara cenata zemi si ja nema da pogresis

17. tigarche1

tigarche1 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    mojata ,,svekrva'' da ja kazam, gi koristi tie od manhattan zosto e igraorka i niv im gi preporacuvaat tie, jas od manhattan imam samo molivce crno za oci...

18. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    А има во Македонија Revlon Colorstay за комбинирана/мрсна кожа бр. 240?

19. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Денес видов во ДМ еден интересен производ на Alverde, Make up Color&Care Mix your Make-up. Се работи за (би ги нарекла) тонери, светол и темен, кои се додаваат во пудрата за да ја добиеш идеалната твоја нијанса. Alverde се секако на природна база, мислам околу 170 денари чинат, па ако ги пробате пишете. :)

[​IMG] [​IMG]

На Sanjichka007 и alisijad им се допаѓа ова.
  20. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    Аууу ова измислено за мене... Јас како верна на Алверде, ќе ги земам неделава. Супер се за контурирање.

На Sanjichka007 и LollySky им се допаѓа ова.