Штом и ти ја користиш што се запна поскапа поевтина, секој си дава пари како што му одговара. Па на некој ако му е битна пудрата ќе си заштеди пари. Или ќе си купи колку што има. Јас коментирав за квалитетот на пудрите во споредба со поскапите а не дека мора таква да се користи или дека ако сите ја купуваат мора и јас да имам таква. Поздрав.
Се извинувам што повторно те цитирам, но дури сега кога планирав да постирам за пудрата видов дека во едниот пост имаш пишано дека ја користиш Fair Nude, а во другиот Natural Beige, сигурно несвесна грешка при пишување, па сакав да те прашам која од двете ја имаш? Мене ми рекоа дека Natural Beige е потемна од Light ivory, така биле наредени шифрите, а се мислев меѓу Fair Нуде и Light ivory и на крај ја земав Fair Nude, ептен сум побелена зимава . Од пудрата сум изненадена, многу убаво го изедначува тенот, не знам дали покрива акни бидејќи немам во моментот ниту една за да направам споредба, меѓутоа може да се надградува. Пробав и со прсти и со сунѓерче и со прсти ми се допадна повеќе ефектот. Не се слага воопшто со камената пудра ideal flawless (мислам дека така се викаше) од Авон, веднаш ми изгледаше лицето како пресушено. Но она што ме изненади скроз беше тоа што воопшто не ни имав потреба од камена пудра. Знам дека е зима и лицето ми е посуво, меѓутоа Фејсфинити не беше можно да ја носам без камена. Оваа ми издржа доста долго, плус навистина не се пресликува на облеката. Јас сум позитивно изненадена, планирам да си ја земам и Natural Beige сега кога е ептен намалена, нека ми стои на залиха за кога ќе сум потемна, а ве советувам и вас да ја пробате, за 230 денари колку што е продажната цена во моментот вреди да се ризикува.
@sesilija може и јас неразбирливо сум напишала. Од пудрата за која праша ти, The ONE ја имам нијансата Fair Nude, и ми е малку потемна од мојот тен. Не дека е тоа нешто катастрофално, но не се совпаѓа сосема со мојот тен. А моментално ја користам пудрата Ever Lasting, која е исто така од Орифлејм и со карактеристиките е слична со The One, а исти се нијансите. Од Ever Lasting ја имам нијансата Natural Beige и воопшто не се разликува од мојот тен, значи буквално не дели воопшто. Инаку да, дефинитивно пудрата кога е на попуст вреди да се купи, за 230 денари добиваш сосема пристојна пудра. Ниско накај средно покривна е, акни и подочњаци покрива солидно, а со коректор е совршена. Исто така, мене ми е ептен битно што не оксидира.
Јас ти ја препорачувам пудрата од Ingrid, ефтина е и многу е добра, се сеќавам и @Rose96 ја препорачуваше и има рецензија на нејзиниот блог па можеш да ѕирнеш.
Дали некој го има користено на Аура илуминаторот и да каже збор два за него? Се мислам да го земам ама прво сакам мислење да слушнам
Ме интересира некој да ми каже збор два за пудрата на римел.Ја видов денес па ме интересира покривноста и за каква кожа е.
Девојки, да ве замолам за малку помош. Делот кај носот (види фото) никогаш не можам да нанесам пудра како што треба. Ми изгледа не разредена, не размачкана. Едноставно грдо за око. Сум пробала пудри за секаков тип на кожа и со сите има ист ефет. Сум ставала пудри и со матирачки подлоги, и со хидратантни креми па и без нив само за да видам што е најдобро. Па ако знае некој да ме посоветува би му била благодарна. Да напоменам дека понекогаш истотo ми се случува и на челото во делот каде што почнува косата. Пилинг на лицето правам еднаш неделно и го мијам дневно со гелот од алое вера и ѓумбир од Авон.
Да ми кажете некој збор за пудрата на Ревлон каква и е покривноста и дали одговара на сите типови на кожа Ви благодарам
Ima dva vida od ovaa pudra za mrsna-kombinirana koza i za suva-normalna.Ke si zemes takva kakva sto ti e kozata i mislam deka ke bides zadovolna,dosega nemam procitano deka nekoja se pozalila na pudrata,a i dosta dobro pokriva
Ја користам на Bourjois healthy mix,многу е добра пудрата.За поголема покривност можеш да ја пробаш Ревлон за сува кожа,но бидејќи нема тестери во Битола ја земав пудртата на Боржуа и сум презадоволна.
Јас го користам и ја имам нијансата Glamglow. Оваа нијанса е поладна, но е и попигменитирана од Sunlight. Еве како изгледаат двата: Убав е и лесен, со сунѓерче поубаво се размачкува отколку со прсти. Бидејќи сакам изглед како „восочна фигура“ ставам и по 2-3 слоја за да заблескам и да го истакнам илуминаторот. Мене лично ми се допаѓа и повторно би го купила. 10 милилитри е и не се троши брзо, доволно е едно испумпување за да ги покријам јаболчниците, горниот дел од усната, носот, очите и веѓите.
Estee Lauder Maximum cover без трошка сомнеж.И двете ги имам со години и сега ревлонот е супер за цената ама во однос на максимум кавер не може да се мери.Имам пишувано рецензии и во омилени продукти и овде,види ако сакаш.Јас 3 имам дома на залиха, мислам дека откако ја открив пудрава страв ми е нкогаш да не останам без неа значи луѓе што не се интересираат многу за козметика ме имаат прашано која пудра користам и тоа не 1 или 2ца туку константно ме прашуваат. Bloom јас мислам ако ти е за акни и флеки, во однос на тоа што ревлонот е со средна покривност, оваа другава ќе ти заврши повеќе работа.Мене воопшто не ми изгледа тешко на лице, да тешка пудра е ама многу природно изгледа, а лицето го фотошопира.Сега може и со ревлонот ќе завршиш работа, јас и двете ги имам во омилени продукти, ама естето ми е поомилена За секој ден не мораш да ја користиш, пример јас за кафиња, вечерни излегувања, кога сакам да изгледам поубаво или шминката да ми трае повеќе користам есте, за секој ден, за на факултет, ваму таму користам ревлон или цц крема *Кога некој ќе праша збор два за ревлонот ми се дига коса веќе, аман луѓе и овде и во посебната тема и во омилени продукти кај да се свртите колку е изнапишано за пудрава.Побарајте во search и со македонска подршка и на латиница, нема да може да се изначитате.
Девојки сакам да ја земам Revlon Colorstay за мрсна/комбинирана кожа и се мислам помеѓу Ivory и Buff. Јас ги имам L'oreal Infallible 24H - True Beige 130 и повеќе ми одговара отолку Pastele 102 - Lasting Performance од Маx Factor. Дали Buff ќе ми одговара или да одам со посветлата нијанса?
Јас мислам дека Buff ќе ти е доста, бидејќи и таа е прилично светла а Ivory е буквално бела..јас сум најчесто најсветлите или вторите по ред нијанси од скоро сите пудри и Buff ми е тамам за денски..на слиики рачунај изгледа посветла бидејќи има SPF...ако имаш можност пробај на тестер или барај слики по интернет...