Девојки здраво,дали некој може да ми предложи пудра која е ефикасна за постигнување на мат ефект,пробував многу пудри и од ниедна немам ефект каков што посакувам...сите бргу избиваат на лицето..
Ја имаш пробано Ревлон за масно лице? Мене пријатно ме изненади. Имам многу масно лице и обично светнувам за 2-3 саати, а оваа ми трае цел ден
Lesna pudra za lice za suva koza,pokrivnosta i e slaba,poveke dava svez izgled na liceto.Ja mesam so obicnata maybelline affiniton za da ja potrosam,bidejki samo od mineralnata ako nanesam kako da nemam pudra
Ја имам пробано, многу е покривна и убаво матира, ама јас имам осетлива кожа и многу ми го иритираше лицето па не можев да ја користам. Ако немаш таков проблем ќе ти се допадне пудрата, можеби најдобро е да ја пробаш прво.
Девојки јас ја користам оваа пудра ја зедов 700 денари од авон со исто така кармин лукс и презадоволна сум преубаво ми стои и не ми предизвикала никакви проблеми со лицето сега баш ја гледав во каталогот е 400 денари.
Секогаш кога се шминкам прво ставам крем, па потоа пудра, по 3 часа лицето ми се мрси....Што да користам за да имам мат ефект? Иначе како подлога ставам крем на нивеа, но мислам дека подолога би била подобра или? Препораачајте ми некоја добра пудра, некоја за мои години (18 имам)до 400 ден и подлога за шминка... Иначе да напоменам дека имам многу чуствителна кожа, и дека не ми одговарат секакви пудри, кожата ми е нормално-комбинирана, досега сум ја користела на Римел пудрата и е навистина добра, ама сега малку да сменам..Ако имате предлог, пишете ми
Јас сега ја купив.Нова е на Макс Фактор Ми ја препорачаа за сува кожа.Не многу покривна. Задоволна сум од една употреба. Не е многу покривна.Лесна и хидратантна.
Од кои камени пудри сте повеќе задоволни catrice, essence или aura ? Имате некој предлог за добра камена пудра со пристојна цена ?
Радиант,малку потешка АМА трае цел ден,и плус е мат Јас ја купв Лореал тру меч демек за зимава полесна ама можам слободно да кажам дека не вреди за парите споре мене....
Доста време читам за пудрата на Ревлон и решив да ја купам, но имам една дилема. Кожата на лицето ми е нормална, со маааалку масна т-зона и поради тоа не знам дали да ја земам пудрата за нормална/сува или комбинирана/масна кожа. Навистина тоа мастење е мало и затоа ми е страв дека ако земам од таа за комбинирана/масна кожа ќе ми се појават суви делови. Од друга страна, веќе 2-3 години не сум ставила пудра, ја користам ЦЦ кремата на bourjois со малку камена, па цеосно сум излегла од "шемата" околу изборот. Некоја сугестија? Фала.
Јас се снабдив со пудри. Сега ми треба цц крема. Да има средна накај висока покривност. За комбинирана кожа.