Како и обично, све користам од Авон па така и пудра.. Имам скоро се пробано и од пудри,маскари,кармини и се по ред пошо сум лидер.. Моментално користам крем ББ матирачки ефект... Совршено е незнам шо да ти кажам..
Ја имав, ако немаш што да покриеш земија. Воденеста е ама ипак за тие пари имаш на the one everlasting или rimel lasting finish и двете ги имам и супер се.
The one everlasting е покривна, прекрасна пудра, не се копира на облека, јас имам комбинирана кожа. Rimel lasting finish е супер за секој ден, не е лоша пудра, покрива убаво.
Пудрата е за сува и нормална кожа, доколку имаш масна или комбинирана не би ти ја препорачала иначе само пакувањето им е сменето, не е нова и има средна покривност, мене највеќе што ми траела било 8 до 10 часови
Maybelline Fit Me Foundation 115 Некое време налетував на рецензии за пудрава, па се решив да ја пробам. Има средна покривност, но без проблем може и втор слој да се стави на критичните места. Има dewy финиш и читав дека би одговарала на лица со сува до нормална кожа (мојата е комбинарана, од се` по нешто периодов), но на места каде што мојата кожа е склона кон сушење, пудрата распукува по малку, иако без пудра воопшто не се забележува дека имам проблем со сува кожа на тоа место. Со камена пудра одозгоре убаво се фиксира и трае долго, па иако не е мат не дава ефект на мрсна кожа, баш напротив - дава здрав сјај. Убаво се комбинира со коректорот од истата линија, заедно се супер пар. Убаво се нанесува со рамна четка и сунѓерче, но не е за нанесување со прсти. Ја имам користено со крем за лице, па прајмер и без проблем се нанесува. Имам неутрален подтон, а нијанста која ја земав, 115 мава малку на розево. На фотографии не се забележува, ама кога ја нанесувам приметувам, па ме нервира. Во дрогеријата каде ја земав немаше многу избор на светли нијанси, плус на нивното светло ми изгледаше ок, ама за нареден пат и ова ќе го имам во предвид. Ја земав за некои 9$ usd.
LUXE -Natural glamour 18 gr 399 ден. Мене ми стигна пудрата за која претходно прашував во темава. Јас сум презадоволна , не ми свети лицето ,лесна е не ја осеќам воопшто , покривна е За парите вреди
Каде е на промоција пудрава, барав на страната на Космо, не забележав ништо. Инаку јас сите рецензии што ги прочитав, околу 6-7, беа одлични, ништо негативно немаа напишано, само не успеав да најдам за каков тип на кожа одговара најмногу.
Јас си зедов од тестер да ја пробам и не е лоша. Многууу е густа па најдобро се нанесува со прсти, има средна-голема покривност и лесно се чувствуа на лицето. Моментално сум Шведска па овде од климатс ми е малку дехидрирана кожата и супер ми одговара. Ја фиксирам на т зоната само со камена пудра. 2 пати имам ставено по малку ако ја купам ќе би пишам по детална рецензија. Се на се добра пудра и прекрасно мириса и нијансите не се лоши.
Јас сум ептен задоволна од пудрите на буржоа,ама кога ќе се појави нова некоја се двоумам додека да испитам терен tnx
Не знам точно,на страната буржоа македонија пишува дека до крај на февруари е на попуст,со цена од 630 ден
CC кремот на Evelin би ти го препорачала го имам користенои навистина е добар има средна покривност и не ја мрси кожата