Незнам од Аир Мат не ги ни видов не бев заинтересирана за уште една мат пудра. Овас другава баш ми привлече внимание и можеби и ќе ја купам додека е на промоција.
Препорачајте ми лесна но покривна пудра како за секој ден...? За комбинирана кожа, ем да не биде цена плафон
Catrice nude illusion. Со сунѓерче кога ќе ја нанесам има средна покривност, а со прсти е ниска, да не речам ко да неам ништо ставено, или како да имам бб крема. Цената мислам дека е 450-500 ден.
Денес си ја купив Estee Lauder Stay in Place(Double Wear) и ич не сум задоволна, не е доволно покривна, немаат убави нијанси.. џабе фрлени пари! :'(
Провери го рокот, ако треба врати се нека ти ја сменат со понова или друга нијанса поблиска до твојата кожа. Не се малку пари во прашање за да оставиш така. Ако е сува (лупам) пробај да ставаш крем одоздола, ако ти е мрсна земи некоја матирачка подлога, штознам, не оставај така зошто да ти фаќа прашина. Или прифати ја како ББ крем ако не е доволно покривна )
zenski vo golden rose.imase edna pudra vidov 120denari.bese dali nekoj ja ima probano kakva e i sto mislite dali da ja zeam?
А, зошто воопшто ја купи ако немаат убави нијанси? Како може не си нашла соодветна нијанса и си ја купила? Есте имаат куп нијанси, само не знам ти од кај си ја купила. И претходно не проба тестер да видиш колку е покривна?
Пробав тестер ама изгледа до светлината беше шо таму ми изгледаше толку добро. Кога си ставив дома видов дека ми дели малку и не покрива добро.. и сега ми биде за во лето кога ќе добијам потемен тен. Препорачајте ми добра пудра за мрсно лице, ама да не биде жолта нијанса.. ми треба розова нијанса, наааајсветла..
Светлото како знае да зезне, никој друг. Во парфимерија едно, дома друго, денско светло трето вечерно четврто итн. Нареден пат кога ќе земаш иди денски и излези пред дуќанот ако треба и види си најубаво, сепак дневното светло е најверодостојно кога бираме пудра За другото не би знаела да ти одговорам, иако сум светла имам сува кожа а и пудрава ми е со жолт подтон па така...
@IamSexyAndIKnowIt Штетa штo не ти се дoпaднa и штo си јa згрешилa нијaнсaтa, a немoжеш некaкo дa јa измешaш сo др пудрa некoјa пoсветлa? Амa пa и сo жoлт пoдтoн хмм..кoјa е тoчнo нијaнсaтa? Јaс кoгa прoбувaв вo Сефoрa имaa oд сите нијaнси се сеќaвaм имaa и некoи прoѕирни пресветли, првaтa нијaнсa штo јa земaв беше 2c3 fresco и ми беше сo рoзoв пoдтoн aнa не беше нештo стрaшнo бидејќи имaм неутрaлен пoдтoн. Сите пудри нa есте имaaт 3 кaтегoрии , c -cold , w-warm i n-neutral Втoрoтo и третoтo шише штo гo имaв земенo беше 1n2 ecru, тoa беше сo неутрaлен жoлт пoдтoн штo нa дневнa светлинa ми изгледaше темнa.. Нaјубaвo е дa се прoбa пa дa видиш кaкo ќе ти стoи ,тaкви скaпи пудри не се земaaт oдмa oсвен aкo не си сигурнa 100%
Моја препорака Bourjois Air Mat - 01 Rose Ivory. Оваа нијанса е најсветла и со розе подтон, а пудрата е доста покривна.. Цена околу 730 денари.
После многу, многу користени пудри. Кончено една ми се погоди. Лицето ептен ми е мрсно, и најчесто бирав пудра за секој вид кожа. Аура, од Орифлејм и многу други. И на крај, ја пробав Менхетен, 400 денари е некаде, но ептен сум задоволна. Мат е и покривна. Само приметувам, колку и да ставам камена пудра, сепак за околу 4 часа нешто и повоторно ми се мрси лицево. Како и да е, барем е многу подобра од другиве.