Loreal True Match - svetskite sminkeri ja preporacuvat, ziveam vo Viena ovde mislam deka ja kupuvaat isto kako Mac sto se trosi. Prekrasna e so mnooogu nijansi. Probajte ja
За нормална до сува кожа Може да ти одговара ако имаш и комбинирана кожа но одозгора со малку пудра во прав , ако ти е помрсно брзо лицето засветува
Ве молам помогнете ми со изборот со пудра, зашто се што ќе земам не ми одговара. Имам мрсна-комбинирана кожа, т.е масна т-зона, одлучив да земам прајмер на аура и сега се мислам од овие три пудри, според вас која од нив да ги земам?
Втората е добра пудра ко за секој ден.Покривна е, има средна текстура. Третата е покривна, густа. И малку е тешка. А за покривање покрива.
Јас го земав 280 ден. Така одприлика се движи цената . За таа цена е идеален и не ми ја мрси кожата за употреба секој ден.
Многу убава пудра истиот проблем го имав додека си најдов пудра која ќе ми одговара какви не пробав, но откако ја пробав оваа пудра повеќе не барам други.
Мокар. Прво го потопувам со вода , пораснува двојно , го цедам па го стискам во тоалетна хартија за да бидам сигурна дека е доволно исцеден
За првата и третата немам слушнато добри коменатри многу се познаваат на лице и се собираат во линии. И нијансите се накако чудни.
Фала на мислењата.. а да ми препорачате според вас некоја до 400+- денари за 18 годишна возраст? Иначе мрсна т-зона имам, прилично имам чисто лице, ми излагаат брунчиња поготово пред менс, ама не е страшно..
@Mishela Која е подобра од овие две камени пудри за мрсна кожа според тебе ? Значи си најдов совршена течна пудра сега уште камена ми остана.
На Аура се доста тешки, на Есенс се ок, само што имаат слаб избор на нијанси. Јас би ти предложила да ги видиш на Мејбилин, моментално се во Космо на попуст. Таму има и едни баш за млада кожа и се околу 250 ден, ама никако да ми текне името, па може ќе се сети некоја тука.