Нова е оваа, моментално ја тестирам. Многу е густа мириса прекрасно цветен овошен мирис има. Има некој полумат финиш не е водено сјајна него буквално како кожа лесна/ средна покривност има. Ако имаш мрсна кожа не би ти ја препорачала или ако имаш премногу сува. Одлична пудра е за нормална/ комбинирана кожа и сува. Мене моментално многу ми одговара. Шведска сум и овде од климата помалку ми се мрси кожата па пудрава е одлична. Ако имаш мрсна кожа можеби со база за мат ефект ке ти одговара.
Jaс не сум љубител на козметиката на Макс Фактор, оваа од МФ ја користев многу краток период, така да, не можам да направам споредба со Римел и да ти кажам која е подобра. Стеј Мат од Римел ми е супер, неа ја немам сменето веќе неколку години.
Јас се жалев, порано беше топ и покривна и трааеше и се, разбарај по темава има и доста негативни критики. Ете пример, јас користев доооолго ревлон и не ја менвав, арно ама морам др пудра купив и др пудра користев и после 2 години, (значи сега брзо) купив ревлон. Ај што не бешетолку покривна, туку и ептен брзо ми се исуши нз како се случи тоа, Со претходните пудри го немав тој проблем. Сменат е составот од пред година и пол максимум две. Не се тоа што беа. Сепак пробај си може тебе ќе ти одговара ама за секој случај разбарај на темава.
Winter lady , оваа е др пудра и повеќе е за сува кожа , ти најверојатно мислиш на оваа , оваа аир мат е за мрсна кожа
Некоја феминка имаше постирано линк од страна каде може да видеме според пудрата што ја користеме да видеме кои др пудри одговаарт ? помош ако може
Се мислам дали да ја купам Revlon Colorstay за мрсна кожа.Имам мрсно лице со акни и флеки од акни.Па што мислите?Дали трае пудрата без да светне лицето неколку часа и дали е довллно покривна?Прочитав рецензии но се мислам можеби има подобра?
@young.lady кога купував пудра, сега брзо, во Космо ја пробав и Ревлонот. И јас имам флекички од акни, не толку екстремни, али сакав покривна пудра. Ревлонот е многу лесна пудра, а покривна не баш. Ако сакаш доста покривна, тогаш пробај ја Manhattan Powder Mat Make up. Единствена мана и е што е премногу тешка, затоа и ја сменив. Иначе, ја земав Gosh X- Ceptional, средна до висока покривност, лесна пудра, за сите типови на кожа.
@young.lady Пробав секаква пудра, Rimmel Stay Matte, Manhattan Powder Mat, Loreal Infallible, Max Factor Lasting Performance, Seventeen Time Plus... и мислев дека не постои пудра што ќе се задржи на моето лице подолго од 2 часа без да оксидира и да ми се измрси (имам мрсна кожа со акни, флеки и лузни). Значи Revlon Colorstay е свет грал за мене, за никоја пудра не би ја менувала! Покривна е, не оксидира и лицето не ми светнува. Нема грешка пудрата, ти ја препорачувам од се' срце
Женски, дали некој од вас пробал пудра на essense ? Го имам коректорот и сум мноогу задоволна, па да прашам некојј со пудрата дали има искуство?
Може ли некој што ја користел пудрата од авон лукс (приспособливата формула, не минералната) да ми каже некој збор за неа? Сакам да ја порачам па би сакала да слушнам нешто за неа. Благодарам многу
Вчера бев за пудра по продавници на попуст не ја видов но во Космо Гтц ја даваат заедно со маскара гратис.