Зедов од тие тестерите за една недела од Lancôme teint Idole Ultra 24 и од kat von d locked tatoo неможев да се одлучам која да ја купам. Двете се прекрасни ако сте заинтересирани можам на блогот да споделам први импресии и некои детали за двете пудри, мани и преднодти.
Бубаче јас кога бирам коректор секогаш бирам помеѓу овој на Максфактор и оној на Артдеко. По состав ми се слични и имаат иста покривност. Разликата е во тоа што МФ е за нијанса помрсен. За мене претставуваат најдобрите коректори кои ги има кај нас на пазарот.
Jaс ја имам користено ,еднаш ставив и после ја подарив на мајка ми. Не е мн покривна, мене лично ни една пудра не ми се допаѓа од Авон. За истите пари оди во Космо и Дм ќе си пробаш
Eve mimi stavila slika jas ja koristam so godini ovaa na essence prekrasna e.Samo so jas ja kupuvam od ch kupiv ovde od dm ja frliv nemase vrska so kvalitetot
Prv pat ja gledam ovaa mineralna pudra na golden rose,kade ja ima i dali nekoja od vas ja ima koristeno,za kakva koza e i kolku e pari?
Одлична! (имам комбинирана кожа, мрсна Т зона, ја имам користено и во лето во жештина, се покажа супер со камена над неа)
Ја немам пробано , а имам читано добри критики , и само знам дека е за сите типови кожа. Во врска со цената не би требало да е скапа , општо производите на Гр се евтини
@senza.parole би ти препорачала да ја пробаш Lancôme teint Idole Ultra 24 исто така е мат и многу добра покривност има а со цените тука некаде се. Би ти препорачала да си ја пробаш на тестер. Многу поубаво стои од оваа на Есте.
@senza.parole моментално ја нема на попуст инаку околу 50 евра е без попуст (со попуст кога како некогаш 29 евра до 32 и достигнува цената зависи колку попуст има) Во последно време не сум ја побарала , инаку гледаμ цело време рекламираат една друга Double wear to go се вика. Незнам дали и го смениле пакувањето или има со уште една нова верзија на double wear еве ја официјална страна на сефора (грчката http://www.sephora.gr/el-GR/Products/?categ=506&man=523 и на фб и го сменија името https://www.facebook.com/sephoragreece/?fref=ts
Ја земав Essense - Stay all day пред некој ден и вчера конечно имав прилика да ја пробам. Ми требаше некоја дневна замена за Bourjois Healthy mix бидејќи многу ми бега ако ја користам и денски а привчно ја користам вечерно бидејќи избегнувам пудри со spf фактор поради тоа што ме прават бела на слики а и така имам доста блед тен, дефинитивно Хелти миксот ми е незаменлива засекогаш.. Прочитав некои рецензии на нет за оваа на Есенс дека е доста слична замена на Хелти миксот па морав да ја пробам.. Исто така и оваа нема spf ако некој има мака со касперскиот изглед. Според првичната импресија засега можам да кажам дека навистина се доста слични.. Текстурата на Есенс е малку погуста за разлика од оваа на Буржуа, и за ронка е по мат од неа (можеби поради тоа што користам мат прајмер добив таков впечаток, сепак ќе ја пробам повторно и без подлога па ќе видам). Нијансата која ја земав е 15 soft creme, кога гледав рецензии не ја имаше оваа нијанса и баш се зачудив можно е нова но можам да кажам дека е dupe на Хелти миксот 53ката која ја користам со некој минимален по жолт тон. Ја барав најсветлата нијанса и продавачката ми рече дека е таа, но дефинитивно оние кои имат порцелански тен би има била мнооооооооогу темна. Инаку има уште една најсветла нијанса со малку розов подтон. Имам комбинирана кожа, на образите ми е доста сува а останатите делови т зоната ми е масна, нема пудра од која не светнувам таму а на образите ми се покажа прилично добра, не се изгуби после неколку часови (да напоменам ја носев вечерта од 9 до кај 3). Кога се враќам од излегување стално проверувам како изгледа дали е се на место и изгледаше доста пристојно. Има многу нежен и пријатен мирис што е огромен плус, не мириса на хемија што мене ми смета многу кај пудрите и се гадам. Не се осеќа воопшто тешко на лицето, исто како да не носиш. Составот е некомедоген, колку што се разбирам од состојки нема штетни (талк,парабени,парафини).. Се надевам нема да ми направи проблеми со акни бидејќи имам огромна мака со пудрите Цената е одлично економична - 295 денари.
Не знам дали до сега сум ги пофалила пудрите на Ingrid, па да пишам некој ред можеби некоја од вас ќе се заинтересира. Имам две, едната е околу 220 денари, другата е околу 350 денари. Ги има во Капитол на штандот на Хемел и во Сити мол. Мислам дека имаат 4,5 видови на пудри, по многу прифатливи цени. Јас ги имам нијансите Натурал, кои водејќи се по броевите на пудрите кај нас се најсветли. Може во тој момент да немале посветли, ќе проверам деновиве, па ќе напишам и пост на блог. Јас немам многу светол тен, па не сум сигурна дали вие со светол тен ќе најдете совршена нијанса за вас. Од кога ги носам пудриве добивам комплименти дека изгледам многу здраво, даваат природен сјај на кожата. Мајка ми дури не веруваше дека имам пудра на мене кога ја прашав каква ми е пудрата. Покривноста им е средна, но може да се надоградува без да игледа валкано. Од првата пудра сум позадоволна во однос на издржливост, без пудра во прав блеснувам после 3,4 часа, не сум пробала со пудра во прав затоа што немам навика да ја користам. Од втората пудра освен здравиот сјај кој самата го дава, блеснувам многу брзо, но кога ја тапкам со палома не се брише пудрата, само маснотиите ги тргам. Немав никакви реакции на двете пудри, не се нафрлав дополнително, не истакнуваат суви делови, не се "кршат" на лицето после неколку часа. Од вторава пудра имам ставено на последната слика што ја постирав во Вашата шминка. Следна ми е матот пудра, па ќе се вратам пак со мислење.
Имам јас една од Дебора, скоро ја зедов. Задоволна сум, покривна е лесна и многууу убаво мириса.Имам пишано во темата Омилени продукти на месецот, види ја сликата, ако мислиш на неа топло ти ја препорачувам.
Дали во Македонија има некој што ги продава пудрите (и сите други останати производи) на Kryolan? Ако има и некој ако може да ми каже каде се наоѓаат. Се извинувам што сум офф топик