Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126
    Зедов од тие тестерите за една недела од Lancôme teint Idole Ultra 24 и од kat von d locked tatoo неможев да се одлучам која да ја купам. Двете се прекрасни ако сте заинтересирани можам на блогот да споделам први импресии и некои детали за двете пудри, мани и преднодти. :)

На buttercup5 и mimi**** им се допаѓа ова.
  2. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Бубаче јас кога бирам коректор секогаш бирам помеѓу овој на Максфактор и оној на Артдеко. По состав ми се слични и имаат иста покривност. Разликата е во тоа што МФ е за нијанса помрсен. За мене претставуваат најдобрите коректори кои ги има кај нас на пазарот.

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tge23

Tge23 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Hekoja лесна но покривна пудра како за секоj ден? За сува кожа Благодарам многу

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.985
    Допаѓања:
    108.454

Revlon colorstay и Bourjois Healthy mix

На Tge23 и mimi**** им се допаѓа ова.
  5. Tge23

Tge23 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Nekoja poevtina? :)

6. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.637
    DSC_8167.JPG

На stevemila и Tge23 им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Околу 380-400.

На Tge23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Jaс ја имам користено ,еднаш ставив и после ја подарив на мајка ми. Не е мн покривна, мене лично ни една пудра не ми се допаѓа од Авон. За истите пари оди во Космо и Дм ќе си пробаш :)

На bela.m, Winter Lady и mimi**** им се допаѓа ова.
  9. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Eve mimi stavila slika jas ja koristam so godini ovaa na essence prekrasna e.Samo so jas ja kupuvam od ch kupiv ovde od dm ja frliv nemase vrska so kvalitetot

На Emanuela12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.637
    Prv pat ja gledam ovaa mineralna pudra na golden rose,kade ja ima i dali nekoja od vas ja ima koristeno,za kakva koza e i kolku e pari? IMG_8582.jpg

11. Evertsen

Evertsen Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    104
    Одлична!

(имам комбинирана кожа, мрсна Т зона, ја имам користено и во лето во жештина, се покажа супер со камена над неа)

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.985
    Допаѓања:
    108.454
    Ја немам пробано , а имам читано добри критики , и само знам дека е за сите типови кожа. Во врска со цената не би требало да е скапа , општо производите на Гр се евтини

На mimi**** му/ѝ се допаѓа ова.
  13. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Што ке кажете за пудрата на ДЕБОРА?

14. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.897
    Допаѓања:
    24.165
    @koritsaki, колку е моментално Double Wear во Гр.?
    Зошто ја нема MySephora Greece страницата на ФБ?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126
    @senza.parole би ти препорачала да ја пробаш Lancôme teint Idole Ultra 24 исто така е мат и многу добра покривност има а со цените тука некаде се. Би ти препорачала да си ја пробаш на тестер. Многу поубаво стои од оваа на Есте. :)

На softy1, senza.parole и koritsaki им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.985
    Допаѓања:
    108.454
    @senza.parole моментално ја нема на попуст инаку околу 50 евра е без попуст (со попуст кога како некогаш 29 евра до 32 и достигнува цената зависи колку попуст има)
    Во последно време не сум ја побарала , инаку гледаμ цело време рекламираат една друга Double wear to go се вика. Незнам дали и го смениле пакувањето или има со уште една нова верзија на double wear :?:

еве ја официјална страна на сефора (грчката

http://www.sephora.gr/el-GR/Products/?categ=506&man=523
    и на фб и го сменија името
    https://www.facebook.com/sephoragreece/?fref=ts

Последна измена: 27 февруари 2016
    На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    2.091

Ја земав Essense - Stay all day пред некој ден и вчера конечно имав прилика да ја пробам. Ми требаше некоја дневна замена за Bourjois Healthy mix бидејќи многу ми бега ако ја користам и денски а привчно ја користам вечерно бидејќи избегнувам пудри со spf фактор поради тоа што ме прават бела на слики а и така имам доста блед тен, дефинитивно Хелти миксот ми е незаменлива засекогаш..
    Прочитав некои рецензии на нет за оваа на Есенс дека е доста слична замена на Хелти миксот па морав да ја пробам.. Исто така и оваа нема spf ако некој има мака со касперскиот изглед.
    Според првичната импресија засега можам да кажам дека навистина се доста слични.. Текстурата на Есенс е малку погуста за разлика од оваа на Буржуа, и за ронка е по мат од неа (можеби поради тоа што користам мат прајмер добив таков впечаток, сепак ќе ја пробам повторно и без подлога па ќе видам).
    Нијансата која ја земав е 15 soft creme, кога гледав рецензии не ја имаше оваа нијанса и баш се зачудив можно е нова но можам да кажам дека е dupe на Хелти миксот 53ката која ја користам со некој минимален по жолт тон. Ја барав најсветлата нијанса и продавачката ми рече дека е таа, но дефинитивно оние кои имат порцелански тен би има била мнооооооооогу темна. Инаку има уште една најсветла нијанса со малку розов подтон.
    Имам комбинирана кожа, на образите ми е доста сува а останатите делови т зоната ми е масна, нема пудра од која не светнувам таму а на образите ми се покажа прилично добра, не се изгуби после неколку часови (да напоменам ја носев вечерта од 9 до кај 3). Кога се враќам од излегување стално проверувам како изгледа дали е се на место и изгледаше доста пристојно.
    Има многу нежен и пријатен мирис што е огромен плус, не мириса на хемија што мене ми смета многу кај пудрите и се гадам. Не се осеќа воопшто тешко на лицето, исто како да не носиш.
    Составот е некомедоген, колку што се разбирам од состојки нема штетни (талк,парабени,парафини)..
    Се надевам нема да ми направи проблеми со акни бидејќи имам огромна мака со пудрите :(
    Цената е одлично економична - 295 денари.

На LollySky, Rose96, kala21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    Не знам дали до сега сум ги пофалила пудрите на Ingrid, па да пишам некој ред можеби некоја од вас ќе се заинтересира. Имам две, едната е околу 220 денари, другата е околу 350 денари. Ги има во Капитол на штандот на Хемел и во Сити мол. Мислам дека имаат 4,5 видови на пудри, по многу прифатливи цени.
    [​IMG] [​IMG]
    Јас ги имам нијансите Натурал, кои водејќи се по броевите на пудрите кај нас се најсветли. Може во тој момент да немале посветли, ќе проверам деновиве, па ќе напишам и пост на блог. Јас немам многу светол тен, па не сум сигурна дали вие со светол тен ќе најдете совршена нијанса за вас.
    Од кога ги носам пудриве добивам комплименти дека изгледам многу здраво, даваат природен сјај на кожата.
    Мајка ми дури не веруваше дека имам пудра на мене кога ја прашав каква ми е пудрата. Покривноста им е средна, но може да се надоградува без да игледа валкано. Од првата пудра сум позадоволна во однос на издржливост, без пудра во прав блеснувам после 3,4 часа, не сум пробала со пудра во прав затоа што немам навика да ја користам.
    Од втората пудра освен здравиот сјај кој самата го дава, блеснувам многу брзо, но кога ја тапкам со палома не се брише пудрата, само маснотиите ги тргам.
    Немав никакви реакции на двете пудри, не се нафрлав дополнително, не истакнуваат суви делови, не се "кршат" на лицето после неколку часа.
    Од вторава пудра имам ставено на последната слика што ја постирав во Вашата шминка.
    Следна ми е матот пудра, па ќе се вратам пак со мислење.

На LollySky, Kitten, crazylady и 5 други им се допаѓа ова.
  19. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Имам јас една од Дебора, скоро ја зедов.
    Задоволна сум, покривна е лесна и многууу убаво мириса.Имам пишано во темата Омилени продукти на месецот, види ја сликата, ако мислиш на неа топло ти ја препорачувам. :)

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Дали во Македонија има некој што ги продава пудрите (и сите други останати производи) на Kryolan? Ако има и некој ако може да ми каже каде се наоѓаат. :D

Се извинувам што сум офф топик :)