Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Да, во право си.
    Хелти микс ми е ок, ама не е нешто толку посебна за да не можам да најдам слична ако не иста за дупло помалку пари.

Да ми треба ептен покривна па и во ред, ама моја шминка ионака е 99,9% дневна лагана шминка.
    Така да и јас мислам да и дадам шанса на аура. Она што прочитав и јас по нетов е дека е баш таква, замена за хм.
    А и сакам да менувам. :)
    Уште нијанса да погодам, за мене мислам сепак 801одговара.

На rose60 и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  2. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Јас претходно ја користев Manhattan Easy Match, исто ја има во понудата, а има иста покривност како оваа на Aura.

Летоска ја користев Easy Match, баш е лесна, со средна покривност. Многу ми се допадна тоа што се прилагодуваше на мојот тен, и тоа што не светнуваше во текот на денот.

За помалку од саат време ќе одам во Cosmo да ги видам нијансите, па ќе изберам меѓу двете пудри.

Ако не ти се брза, ќе пишам која повеќе ми одговара :)

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cupicupicake

cupicupicake Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72
    Искуства со Artdeco Rich trеatmеnt пудрата? Моментално е на попуст во Космо 650 ден. Јас ја користам хелти микс на Буржоа. Што мислите која е подобра, дали да ја купувам?

4. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Добра е, убаво покрива и лесна ми беше на лицето, ама е само 20мл за разлика од другите што се по 30мл. Тоа и е единствената мана што можам да и ја најдам. :)

5. NikiBastore

NikiBastore Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    122
    1381249091.jpg
    Добра е презадоволна сум а и не е многу скапа 370ден :D

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. cupicupicake

cupicupicake Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72
    Во тој случај ќе си се држам до Буржоа. :)

7. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Јас ја користам во последно време. Пудрата е наменета претежно за сува кожа.
    Со оглед на тоа дека имам премногу сува кожа, на мое големо изненадување, и без подлога, не ја чувствувам како 'тежина', напротив.
    За покривна, искрено не е баш, ама јас немам некое проблематично лице, тук таму пред пмс 2,3 акни, ништо страшно, затоа од тој аспект сум задоволна.
    Многу ме иритира што остава отпечаток, ама тоа е.
    Цената мислам дека беше околу 300 денари.

Едит, сега видов прашуваш за онаа 3 во 1. Јас зборував за таа 8 во еден..:)
    Сепак не верувам дека има некоја особена разлика..

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Може ќе се најде мислењево за некој.
    Пан стикот од мах фактор е добар. Мене ми е тежок на лице и светнувам за брзо ,а имам комбинирана кожа.
    Има многу добра покривност. Во последно го земам само темниот за контур е одличен.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.270
    До сега ја користев пудрата на essence, па нешто ме удри да пробам на Aura, ја има некој користено, да ми кажете како сте задоволни и колку кошта одприлика.

10. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Вчера ја земав Stay all day од Essence зашто прочитав дека сте задоволни од неа ,како за секој ден. Арно ама не се информирав околу нијансите и сум ја земала soft beige и тотално сум ја утнала работата. Од Дм ја земав и тамо кога гледав на тоа светло не приметив дека е толку жолта а за soft nude немаше тестер и дома кога пробав -харикири :o . :D
    Не ми ја заменија ради што е отворена, иако претходно ми се има случено да мењавам ради утната боја и без проблем ми смениле ... тој муабет на страна. Добра е пудрата за луѓе со чисто лице , ама мислам за некоја со малку акни дека нема да и биде покривна(само да посочам) , мада мене не ми сметаше. Значи едино што ми сметаше беше жолтата боја на моето лице инаку ќе бев задоволн за таа цена. :)

11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.815
    Допаѓања:
    24.095
    Пак завршив со Double Wear, овој пат ја земав 2N1 Desert Beige.
    Најевтина беше во Sephora - 39,95€, на други места беше по 47€.
    Некни ја зедов и MF Facefinity, исто на попуст од ДМ, 588 ден.

На LollySky, joy1, Rose96 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Здраво, неколку месеци ја користев пудрата Ревлон колор стеј и бев прилично задоволна и во однос на покривност и во однос на трајност. Имам препорака на мојот дерматолог да ја купам пудрата на Виши дермабленд како медицинска пудра што повеќе одговара на моето проблематично лице кое лесно може да се нафрла. Дали некој ја има користено оваа пудра и Ревлон па да ми каже искуства и да направи споредба. Поздрав

13. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.127
    @Karmina1989 јас ја имам користено на Виши дермаблендот и можам да кажам дека не сум воопшто задоволна. Така ми стоеше до скоро полно тубиче додека правев чистка во несесерот и не и ја дадов на свекрва ми.
    Мене лично пудрата ми е мноогу мрсна, светев како лампион од неа. Ама буквално како лампион. Покривна е но многу лошо изгледа, премногу се познава. Инаку јас имам комбинирана кожа со мал број флеки од некогашни акни на образите и чат-пат по некоја акна. Многу очекував од пудрава но, тотално промашување беше за мене. Можеби некој друг има позитивно искуство со неа, јас за жал не. Поздрав

14. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    А се исфрлаш ли од Ревлонот? Ако кожата добро ти ја поднесува, не гледам зошто да ја менуваш. Докториве земај ги со резерва, најголемиот дел од нив добиваат провизија од препорака на одредени производи ;)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. borjan4eto

borjan4eto Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    305
    Како подарок ги добив
    и
    првата е добра како секојдневна пудра со мала до средна покривност, втората е потешка и обично ја користам навечер но почнува да се лупи доколку нанесам втор слој одозгора и после 3-4 часа носење ме печат очите од неа
    И двете ми се промашени нијанси на пудри, читајќи ве вас помислив да ја земам оваа

DSC_8167.JPG
    па чекам ваши коментари за неа како сте задоволни

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.900
    Допаѓања:
    5.239
    @borjan4eto Есенс пудрата е повеќе за комбинирана и нормална кожа, али со камена одозгора е добра и за мрсна. Трае навистина долго (не знам за 16ч, али 8 да). Средна покривност има, само проблем се нијансите, многу се темни за мене и мал избор има. Како за споредба јас ја користам Римел ластинг финиш 103 и е некаде 3 нијаси потемна од 10 и 20 на Есенс. Али за цената нема кај нас подобра.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    image.jpg

Ако имаш комбинирана/мрсна кожа ти ја препорачувам новата на Голден Роуз. Предобра е одлична покривност и трајност. А со цената се тука некаде. Многу поскапи пудри не ми биле толку добри колку оваа пудра искрено импресионирана сум. :)

На kjukli, Jordanovska-K, mimi**** и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.900
    Допаѓања:
    5.239
    Која цена е? Јас бев импресионирана од ГР во стаклено шишенце, али таа ми беше за ептен ладни денови, сега одма би светнала.

19. borjan4eto

borjan4eto Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    305
    Ви благодарам @Elence93 и @Rose96 ќе пробам тестери од нив и ќе напишам импресии од таа што ќе ја купам :)

20. theMidnight

theMidnight Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    83
    Кои се подобри Golden Rose или Essence?