Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Hapburn Audrey

Hapburn Audrey Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    46
    Пудрата е супер со средна покривност и долготрајност за коректотрот немам зборови совршен е . Само не ти ја препорачувам доколку имаш многу мрсна кожа.

На nadelinka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Супер е ревлонот воопшто да не му ја мислиш. Мене ми е лесна ептен и лицето не ми светнува цел ден, а имам ултра масна кожа. Ако ја земаш внимавај затоа што има и за масна и за нормална кожа. Пробај си на тестер во Космо за нијанса, па бришка во Зегин да ја купиш, таму е поевтина е и 750 ден. :)

На crazylady, buttercup5 и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Да се корегирам, обичната Loreal Infallible е 820 денари (Космо), а Loreal Infallible Pro-Matte е 640 денари (ДМ).

Последна измена: 29 март 2016
    На frangipani и Rose96 им се допаѓа ова.
  4. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Девојки ја користам Менхетен,ама сакам да ја сменам со нешто поефтино и слично (Инаку 400 ден е ).
    Знаете ли некоја замена за неа кој ја користел? Нешто што ќе има барем приближна покривност и да е така мат и сува

5. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Golden Rose staylong matt foundation, многу полесна од таа од менхетен, средна/голема покривност, долготрајна и одлична цена од 390 ден. :)
    Јас имам комбинирана кожа со мрсна т-зона и ептем многу ми одговара.

На Bellamy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.900
    Допаѓања:
    5.239
    Освен таа што ти ја пишаа од Голден роуз матот, друга поевтина, а слична тешко дека ќе најдеш :/ Евентуално види од Есенс 24 часовната, таа е 300 ден, само мал избор на нијанси има.

На Bellamy и Rose96 им се допаѓа ова.
  7. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    601
    Благодарам. Немам мрсна кожа, напротив, сува и чуствителна, а и не ми треба некоја голема покривност. Бидејќи комплетчево беше на акција во Шатци, ако ја начекам ќе ја земам.

На Hapburn Audrey му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nella404

Nella404 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    32
    Имам комбинирана кожа, мрсна Т-зона, другото барут суво, имам црвенила и флеки од акни кои супер ги покрива. Можеби е една од најдобрите што сум ги купила.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  9. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    @Rose96 би сакала да те прашам за совет која пудра би ми ја препорачала за секојдневно користење? Имам многу мрсна кожа, еве сега идат и потопли денови па ќе се влоши состојбата. Прочитав дека ги фалеше пудрите на Ингрид колку што ме држи меморијата, па што би рекла за неа во споредба со новата на Голден Роуз?
    Сметај дека ми светнува лицето и со Ревлонот. Па можеби некоја од овие две во комбинација со мат подлогата на Ингрид? Или некој друг предлог?

10. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    @glosipgirl Ќе се вмешам и ја зашто и ја го имам проблемот како тебе. За жал на толку мрсна кожа и Есте да ставиш после некое време ќе ти светне. Би ти препорачала да вложиш во некоја добра крема како тие на Виши или Ла роше, бидејќи колку толку ја матираат кожата. И секогаш носи си со тебе камена пудра или со марамче упивај ја маснотијата. Друго чаре за нас со толку мрсна кожа незнам. :)

11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.900
    Допаѓања:
    5.239
    Предлог камена пудра до кај 300 ден.? Ја користам на Катрис all matte, ама не ми одговара баш, за 2 часа пак сум сјајна. Ја нанесувам со голема фалфи четка откако ќе нанесам пудра, бидејќи не сакам да изгледам како восочна фигура.
    До скоро ја користев Римел течната со црвено капаче, сега почнав Мејбилин афинитон и ептен ми се свиѓа што е многу течна и лесна, не ја чувствувам на лице, а истовремено ми дава покривност што ми треба. Е сега уште да најдам спас за Т зоната.

12. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Шетајки низ Сити Мол, во очи ми падна флаер на Cosmo со Loreal Paris Infallible 24h-matte пудрата на прва страна и цена од 529 денари на попуст. И толку ми требаше, ја купив :)
    Втор ден ја носам пудрава и сум навистина воодушевена. Инаку имам масна осетлива кожа. Пудрата е многу лесна, убаво легнува на кожата и не се ни чувствува. Дава мат финиш кој трае најмалку 8 часа. За мене многу важна работа е што воопшто не го иритира лицето, како што споменав имам многу осетлива кожа и повеќето пудри ме иритираат, т.е. по некое време ме чеша лицето од нив. Уште една битна работа е што не ги оцртува фините линии (да не кажам мимички брчки) кои знаат понекогаш да ми се јават околу очите и на челото. За нијанса е полесна во однос на Ревлон Colorstay, што за мене ја прави и подобра за преку ден. Ја носам само со хидрантен крем, без прајмер, и воопшто немам потреба да ја фиксирам со камена пудра или пудра во прав. Брзо се впива, сметам дека е најдобро да се нанесе со прсти, со лесни кружни движења. Лицето делува многу природно и нежно. Пудрата не остава никакви траги на облека.
    Loreal Paris Infallible 24h-matte е достапна во 6 нијанси кај нас. Јас ја купив втората најсветла, 11 vanilla, која одговара на MAC NW20, Bourjois Healthy Mix 52, Loreal True match r2c. Ви препорачувам да ја пробате на денско светло. Јас ставив на работ од лицето кон вратот 2-3 нијанси и излегов надвор да видам која најмногу одговара. Ја препорачувам за комбинирана/масна кожа, ако имате сува кожа можно е да ги нагласи сувите делови од лицето.

Последна измена: 2 април 2016
    На Sexybaby86, Rose96, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    @Salome, Вечер ќе ја пробам пудрата за прв пат. Најмногу ја земав заради прекрасната рецензија на Розе. Имам комбинирана кожа, нормална со масна т зона, нос и брада. Ќе пишам после една недела мислење.

На Salome и Rose96 им се допаѓа ова.
  14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.038
    Допаѓања:
    81.383
    Rimmel Stay Matte камената, 320 денари е. :)

@LollySky, има ли кај нас посветла од нијансата 11 Vanilla?
    Јас ја пробав 11-ката, но темна ми е, а пудрата многу ми се допадна.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Ако имаш многу мрсна кожа никако не би ти ја прапорачала од Ингрид затоа што има сјаен финиш. @marama ја имаше матот од Ингрид и добра и била ама јас ја немам пробано. Ако имаш многу мрсна т-зона пробај ја базата на Аура за мрсна кожа. И мене многу брзо ми светнува т-зоната ама ако имам база за мат ефект плус мат пудра цел ден сум раат. Инаку во комбинација со Голден Роуз пробај ја камената на Римел Stay Matte а под пудрата нанеси си крем за лице за мрсна кожа. Јас го имам од Neutrogena безмасен крем за лице и одличен ми е.
    Исто така пудрата од Seventeen Mat Plus е одлична за мрсна кожа плус многу е покривна. :)

На glosipgirl и marama им се допаѓа ова.
  16. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Ako ne ti e problem slikam mi swatch od nijansata eptem sum zaineresirana da ja probam a ne sum vo moznost sama da si ja vidam nijansata. :)

17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.469
    Допаѓања:
    91.843
    @glosipgirl Max Factor facefınıtı 3 in 1 е најдобра за масна кожа од се што сум пробала до сега. Ја имам на Ингрид матот, убава е, но мислам дека сега кога ќе почне да биде многу потопло нема да биде добра како до сега. Еве синоќа ја носев, со подлога, плус со пудра во прав и блеснав некаде после 3,4 часа што мислам дека е малку време со оглед на базата и пудрата во прав.
    Од макс фактор ја користев лани летото и супер беше, а и секогаш имам едно шишенце од неа дома.

Од Loreal Paris Infallible 24h-matte јас не можам да си најдам нијанса, многу им се чудни или мене ми се чудни. Некако или се розеви или на портокалово маваат.

На glosipgirl, Jordanovska-K и Rose96 им се допаѓа ова.
  18. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    @Mishela , во Cosmo ја немаше 10 Porcelain, не знам за други парфимерии.
    @Rose96 нијансава е дефинитивно со ладен подтон, ти пратив слика во инбокс.

На Mishela и Rose96 им се допаѓа ова.
  19. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    @glosipgirl
    И јас ја имам црната од Ингрид и за парите многу сум задоволна, баш е мат, не светнува за брзо време , со камена пудра може и подолго време да трае, јас ја користам заедно со Catrice коректорот и многу сум задоволна од конечниот изглед. :)
    Ако сакаш пудра за секој ден , тогаш нема да згрешиш , а aко ти е потребна долготрајна пудра со голема покривност тогаш ти ја препорачувам Revlon Colorstay.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @crazylady Црната од Ингрид во туба ја имаш и е мат? Каква кожа имаш?
    Мене премногу ми свети лицето од неа а сестрами се колни во неа веќе 2 години без прекин ја користи ама сува/нормална кожа има. :)