До кога е на попуст и покривноста каква е? Планирав да ја купам ревлонот ама ме привлече пудрава многу, а ми треба со одлична покривност нешто.
@x.Daisy.x. пoгустa е oд Ревлoнoт и пoпoкривнa , сaмo види кaкo ќе ти oдгoвaрaaт нијaнсите пр. Мене ми oдгoвaрa oдличнo 11кaтa сaкaм дa кaжaм декa не им се тoлку неутрaлни нијaнсиве нa Лoреaлoт дoдекa нa Ревлoн се пoприрoдни
Пред некој ден бев тргната за купување на Ревлон Корорстеј во Космо, но на крај ја купив L'oreal Infaliable 24-h Matte нијансата 11 Vanilla која што патем супер ми е погодена.(Да знаев дека од 1ви април ќе биде на попуст ќе почекав зашто јас ја купив на 31ви ) Имам ставено само еднаш бидејќи се уште имам од Bourjois Air Matte-от и на прв поглед не сум баш импресионирана. Најпрво од првиот ефект што го дава на кожата после самото нанесување, имено порите ми ги прави многу видливи (а користев и прајмер под неа). Ама ова ми се случува речиси со секоја течна пудра со мат ефект првите неколку ставања, па верувам дека понатака ова нема да биде проблем. Во врска со трајноста на мат ефектот не сум баш задоволна. Со камена пудра, после 5 часа т-зоната премногу ми светеше. Меѓутоа сепак сум оптимист дека ќе ја оправам малку кожата во областа на т-зоната зошто последнава недела ми е премрсна а никогаш не ми била ваква, па пудрава супер ќе ми легне и подолго ќе се задржи мат ефектот.
@Salome, Еве неколку пати ја ставам новава на ГР и не ми се допадна. Многу е прашкеста, се познава дека имам пудра. Јас со прсти ја нанесувам и иако е вака лесна на лице, некако тешко ми се размачкува убаво. И го прави како суво лицето. Немам сунѓерче да пробам така да ја нанесам, па ќе и ја дадам на другарка која има помрсно лице, можеби повеќе ќе и одговара. Пробај ја убаво на тестер пред да ја земеш. Јас се разочарав. На Розе така убаво и нежно и делува, но кај мене воопшто нема таков ефект.
Леле баш штета што не ти одговара. Мешај ја со друга пудра помрсна можеби повеќе ке ти одговара. Јас така правам кога сакам нешто како полу мат финиш. И јас имам по суви образи ама не ми стои прашкасто а плус и камена пудра си ставам. Аама секоја кожа различна е.
Сакам периодов да ја одморам кожата од пудра, па би ве замолила ако може да ми препорачате некоја ББ крема за мн сува кожа!
А таман овој месец викав платата нема да ја трошам цела на шминки, читам тука лореал, голден роуз. Се око ме фаќа. Ќе си ја земам ревлонот пак, и овие 2, и толку од мене за некој месец од пудри
Мене Revlon ми завршува , со секојдневно користење толку 4 месеца од прилика ми трае една пудра уште 1-2 пати имам да ставам од неа и толку.Сега засега не планирам пак да ја купам зашто овде кај нас 26 евра е и толку пари за Ревлон не давам таман кога ќе доаѓам Мк ќе ја земам повторно, нијансата ми е ептен погодена. од Bourjois 123 perfect имам уште пола , а сега ќе почнам да ја користам и на Shiseido spf 30 таман за пролет-лето ја чував
http://i.beautyspin.com/view/16/maybelline/mayaffw_kmup50__7.jpg maybeline affinitone Некој коментар,за какво лице т.е. кожа е? Колку е покривна,гледав на гугл..ама сепак сакам коментари
Пудрава е многу лесна, средна накај слаба покривност има со еден слој, но бидејќи е многу течна може слободно да се додаде на потребните места и нема да се забележува. Мислам дека е повеќе за нормална накај сува кожа. Јас имам мрсна кожа и и покрај тоа што ставам матирачка пудра врз неа пак за два часа почнивам да светам.
Имам мрсна кожа, ми треба пудра со матирачки ефект, повеќе за вечерно време. Дали менхетен би бил добар избор?
Мислам дека не и јас имав како твојата мрсна кожа и кога ставав менхетен за 10 мин немав ништо на лицето брзо ми ја впиваше ...
^^ Јас не сфаќам какво ви е тоа „впивање“ на пудра. Као, ви се брише или што? Шо очекувања имате од пудра, да стои врз лице како маска? Да се познава врз секоја линија и пора? Ниeдна пудра не се „впива“ во лицето. Едноставно некои се потешки и се познаваат, некои се полесни и не се познаваат.