Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Девојки, ми треба препорака за пудра со убава покривност и трајност поголема од 8h. Имам нормална кожа.

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.717
    Допаѓања:
    106.974
    Женски , дали оваа пудрава на Loreal infallible matte кај вас ја носат нијансава 10 porcelain ? Овде не сум проверила но мислам дека ја нема , 11ката ванила е најсветла

3. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Во космо и дм нема, а не знам за други места.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Девојки што е подобро да се користи за младешка кожа, камена пудра или минерална пудра?
    Јас имам мрсно лице, и после течна што би било подобро да ставам, без да ми се нафлува лицето?
    Дали на Менхетен антибактериската би била добар избор или некоја минерална пудра во прав? Фала ви :)

На Petra777 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Да на менхетен ја користев ја , периодот од 18 до 22 год , мене ми беше супер ! Амаа ако имаш чисто лице не ти треба пудра :)

На mila7 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. marich

marich Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2015
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    201
    Девојки , дали некој од вас е има користено пудрата од One од oriflame , дали е добра ? upload_2016-4-21_22-4-31.png

На el3na му/ѝ се допаѓа ова.
  7. el3na

el3na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    501
    На Rose96, LollySky и koritsaki им се допаѓа ова.
  8. el3na

el3na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    501
    Една моја другарка (23г) ја зема целата се нафрла и кожата и стана многу сува, но сепак тоа зависи од кожа до кожа. Сметам дека е за зрела кожа. Нека искоментира некој што ја користе подолго време.

9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @el3na
    Ја имам користено и не одговараше на мојата комбинирана кожа па ја дадов на мајками и неа одлично и одговараше а има над 40 години. Кај оваа пудра исто така не ми се допаѓа покривноста ама сепак убаво изгледа на кожата. Би ти ја препорачала да ја пробаш Lancome Teint Idole ultra 24h мене лично ми е предобра и е една од најдобрите течни пудри кои што ги имам пробано. Прекрива ОДЛИЧНО дава преубав полу мат финиш, изгледа природно на лицето, не ми ги истакнува сувите делови а исто така и кожата ми ја држи мат цел ден. И е многу долготрајна. :)

Последна измена: 22 април 2016
    На softy1, Mishela, el3na и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Dilay

Dilay Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    40
    Користам l'oreal infallible ( 200 - golden sand )
    прашањето ми е , која ревлон пудра ( бројче,нијанса) би ми одговарала? Сакам да си земам од аптека, па затоа ... ептен сум на брзање утре за да одам до космо, фала ви многу

инаку, може дури и малку посветла да е..затоа што ова од Лореал ми е малку потемна :)

11. el3na

el3na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    501
    Нареден пат таа ја пробувам обавезно, иначе заклучокот дека воопшто не е за лица со 40+ години го пишав бидејќи мајка ми ја пробаше и воопшто не и ги прекри брчките сметам дека оваа течна пудра е повеќе за личности кои немаат толку многу брчки иначе за комбинира кожа се согласувам бидејќи на масна кожа воопто не стои, а на комбинирана ќе мора да се фиксира на Т-зоната (fingers)

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Chokoholic25

Chokoholic25 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    1.533
    Девојки кај би можела да ја најдам оваа пудра?

13. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.967
    Женски помеѓу Буржуа 123 и Макс Фактор 3 во 1 која е подобра за мрсна кожа и дали некоја од двете е намалена моментално? [​IMG] [​IMG]

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Madlina

Madlina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    301
    @Chimera Bourjois 123 Perfect е моментално на 25% попуст во Космо, акцијата трае до крај на Април и се продава по 635 денари. Е сега која е подобра ќе ти каже можеби некој од другите членови :)

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.717
    Допаѓања:
    106.974

Оваа на Буржуа е прекрасна пудра поготово ако имаш комбинирана и мрсна кожа :) цел ден стои на лице а оваа другава не сум ја пробала

16. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Јас ја имав вторава искрејно ништо посебно.
    Прилично покривна,трајност така така не беше она woow...
    Многу ми сметаше што на слики со блиц бев ептен бела на фаца

17. lina11

lina11 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    12
    Dali imate koristeno pudra na fresh minerals

18. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Женски ајде некоја добра пудра за мрсна кожа предложете. До сега ја користев Double wear, ама сакам да сменам малце, до кај 50 евра предлагајте која е добра, не мора да ја има кај нас да се купи, значи од било каде да е :)

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.717
    Допаѓања:
    106.974
    @lolanomnom јaс мoментaлнo јa кoристaм нa Shiseido sun protection 30 spf , пудрaтa е вoдooтпoрнa кoлку и дa се испoтиш не избивa мрснoтијa единственo прoвери ги нијaнсите зaштo немa гoлем избoр јaс јa имaм нaјсветлaтa и супер е пoгoтoвo сегa зa летниoт периoд јa кoристaм. Oкoлу 27 еврa сo 30 % пoпуст јa земaв. Другa зa мрснa кoжa јa имaм дoмa нa MAC fix fluid nc 15 oдличнa е лицетo е кaкo фoтoшoпирaнo, oд мaк имaш избoр нa нијaнси , oвaa пудрa ме пoтсетувa нa есте сaмo е пoпoкривнa ценaтa aкo не сум грешкa без пoпуст е oкoлу 33 еврa.. Прoбaј нa тестер пa oдлучи си ;)

20. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    @koritsaki се мислам помегу MAC и Lancon Teinte Idole, од Есте бев презадоволна ама веке 2 години скоро ја користам и мислам дека ми се засити лицево ептен. А ја гледав и Shiseido ама има многу голем заштитен фактор и на слики како дух ке бидам, Есте има 20 или 15 спф и на слики сум ептен светла па со оваа 30 ке бидам за никаде, а и мислам дека не ми треба толкав заштитен фактор пошто скоро воопшто не сум на сонце... А да, и светла сум поприлично, иако моментално користам крема за самопотемнување пак мислам дека ке ми биде темна посебно кога малце ке ми падне бојата..