Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @lolanomnom Lancome Teint Idole да си ја земеш нема да згрешиш одлична пудра е, овие на MAC некако чудни им се нијанисите а за покривност незнам немам пробано до сега течна пудра од MAC само ББ кремата и бев задоволна. Инаку и од Kat Von D е добра ама Lancome многу поприродно изгледа на лицето, дава голема покривност и многуу е трајна. :)

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.717
    Допаѓања:
    106.983
    Да , оваа на Shiseido има висок спф фактор а за на слики не сум ја пробала да ти кажам.:) Оваа нијанса на Мак ја имам јас , баш е природна на лице , бидејќи и јас сум светла кога купувам пудра најтешко ми е кога бирам нијанса. :| Досега асални нијанси имам најдено на Мак и Ревлон .Можеш и оваа на Ланком @Rose96 што ја препорачува да ја пробаш немам пробано нивни пудри :)

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vericaverche

vericaverche Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    69
    Имам мрсна кожа, убер мрсна да не речам,и ја користам моментално на Севентин мат плус пудрата. Океј е како пудра, текстура има супер и покривност, ама не ми е воопшто долготрајна ниту матот го држи подолго време. Ставам и камена одозгора, ма не бре, светнува за саат време.

Оваа на Буржуа ја имам користено, ама нешто не ми се допаѓаше кај неа.
    Убава, матирана пудра е, ама оставаше како лишаи на лицево мое како што ми текнува.

Во потрага сум по ново нешто, сега една на Дебора ми е на тапет, да ја пробам па ќе пишам мислење. :)

4. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Rimmel stay matte е перфектна за мене, имам комбинирана кожа (на т зона само малку ми се мрси) и супер е пудрава, јас ја земав soft beige нијансата дека иде лето и потемна ми треба, инаку сум за true ivory, ivory нијансите (неисончана).

Прикачени фајлови:

• shades1.png
      shades1.png
      Големина на фајлот:
      437 KB
      Прегледи:
      24
    На Rose96 и kjukli им се допаѓа ова.
  5. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Јас да кажам за МАC пудрите се прекрасни,доста се покривини и ептен долго траат на лицето. И лицето со малку нанесеност ми изгледаше како фотошопирано.
    И со Есте Лаудер исто,која и да одбереш од овие две нема да згрешиш...прекрасни се :)

На kjukli, koritsaki и mssuniquee им се допаѓа ова.
  6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.717
    Допаѓања:
    106.983

Земи си јa пудрaтa нa Ревлoн кoлoрстеј зa мрснo лице немa дa згрешиш:)

7. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Која ја имаш користено од Mac? Баш би сакала да пробам нивна пудра. :)
    Предложете ми некоја за комбинирана-мрсна кожа, и нијасите како им се? Estee Lauder 1n2 ecru ми одговара од Mac која би ми одговарала?

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.717
    Допаѓања:
    106.983
    @Rose96. Studio fix fluid e za mrsna koza jas bas ovaa ja imam nijansata e nc15 mene super mi odgovara , jas na tester ja probav i mislam deka bas e ista so ovaa na este 1n2 ecru zasto i jas taa nijansa ja koristev. Ima i posvetla na mac nw10 ama pa neznam mn bela pa da ne te pravi

9. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    @Rose96 @koritsaki Ме ставивте на мисла ептен помегу Mac studio fix fluid и Lancome teinte idole :?: Знам дека и Kat Von D е добра ама мене не ми треба толкава покривност, мене некоја средна покривност ми е таман пошто за срека немам ништо на лицево, само малце тенот да ми го изедначи. Ке ги пробам двете пудри деновиве па ке видам која повеке ке ми легне па ке ви пишам за која сум се одлучила, фала за помошта.. :*
    Иначе горе некој ја имаше спомнато Revlon Cоlorstay, јас ја користев кратко ама ми се исфрла ептен лицето од неа што никогаш не ми се случило со ниедна друга пудра, и светнував брзо од неа. Е сеа исто зависи кој што подразбира под брзо светнување, ако светкам после 3-4 саати за мене не е пудрата пошто 9 саати сум на работа, да се поправам на 2 саати не можам и ми треба да биде стварно издржлива. Не ретко се дешава и да одам негде право после работа и да немам многу време за поправање и Есте е мајка за тоа со неа без проблем од 7 сабајјле до 10 вечер со едно евентуално две поправања е топ. (да напоменам дека која пудра и да ја ставам ставам и пудра во прав да ја матирам). Оваа после 3-4 саати мене како да ми лизга од лицето буквално...

На Rose96 и koritsaki им се допаѓа ова.
  10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.717
    Допаѓања:
    106.983
    @lolanomnom прoбaј ги пa бaш кaжи ни штo ќе oдбереш ;) мене mac пудрaвa ми е ептен сличнa пo структурa сo Estee :) инaку дaли мoжеби јa имaш прoбaнo течнaвa пудрa нa too faced born this way? :)

11. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.055
    Допаѓања:
    9.158
    Женски,а на Lancome пудрите,ги има во Мк? И која е цената :)

12. шушарка

шушарка Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    22
    На Iva 94 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.904
    дали брзо светнува лицето?

14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.901
    Допаѓања:
    5.241
    Па јас имам мрна кожа и обавезно ставам матирачка пудра, инаку за два саати ќе светнам. Пишува дека е за секаков тип, али јас мислам дека е повеќе за нормална/ сув кожа доколку се користи без подлога или врз неа некаква пудра.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.904
    Извини вaкa штo сум ти тoлку дoсaднa... a кaквa пудрa кoристш,кoлку си зaдoвoлнa, кoлку јa зимaш?

16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.901
    Допаѓања:
    5.241
    Не си досадна, уживај, нормални прашања си поставуваш. Инаку јас ја користев Римел ластинг финиш, ја купувам од Шатци бидејќи само таму е 320 ден. Маана и е изборот на нијанси, најсветлата е некако многу бледа, а таа после неа ми двои. Сега планирам да ја купам новата на Голден роуз, таа матот, ја фалеа многу тука и мислам дека само таа ќе ми одговара за во лето. Има Роуз напишано подетално рецензија. И да напоменам, било која пудра да ја користам поминувам со голема четка со камен пудра, инаку ќе светнам за саат-два.

На Rose96 и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  17. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Дали некој ја има користено антибактериската камена пудра на Севентин?
    И уште нешто, која е подобра пудра од Менхетен и Аура ако некој ги има користено?

18. mariahe

mariahe Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Која е разликата меѓу камените пудри и минералните пудри во прав?
    Која е подобра за младешка кожа и за матирање по течна пудра?

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.717
    Допаѓања:
    106.983

Мене минералната пудра во прав ми го прави лицето по мат и маснотијата не излегува подолго време за разлика ако ставам камена пудра. Пробај ја пудрата на NYX во прав , супер е

На mariahe му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariahe

mariahe Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    @koritsaki а може ли да ми кажеш колку пари е, и дали е за младешка кожа?
    Како што јас имам разбрано производите на NYX не се баш ефтини, нешто до 600 +- ако можеш да ми препорачаш? И дали е вистина дека минералните пудри во прав се за позрела кожа и повозрасни или нема врска, јас иначе сум 18..Ако знае некој нека ми одговори ако сака.