Пудрата е 700 денари Ама да знаеш има многу повеќе производ внатре одколку некои др пудри , ќе ја користиш долго време. А за млада кожа е , јас имам 26 години
На крај ја земав mac pro longwear, ги тестирав и studio fix fluid и pro longwear i првава ми беше малку потешка и се копираше на облека, додека вторава има некоја средна покривност што ми е мене доволно и не се копираше на облека... Бев скоро сигурна дека ке ја земам lancome teinte idole ама начекав mac во аутлет еден за 23€ и не можев да пропуштам за остатокот да земам други работи, а lancome ми беше околу 45-50€. Да ја тестирам уште малку и ќе пишам подетално мислење
Ме интересира дали некој ја користи пудрава на Лореал, гледам дека ја има на попуст во Космо Тинекс. Дали е високо покривна и колку е трајна?
@xxAngelxx Јaс јa купив пред oкoлу 2 недели, супер е мене ми е дoвoлен еден слoј зa дa пoкрие нo и двa слoјa aкo стaвиш немa дa изгледa неприрoднo. Трaјнa е и тoa се дoдекa не јa извaдиш , мрснoтијaтa не избивa цел ден , единствен прoблем се нијaнсиве вaр зa мене јaс сум мнoгу светлa и 11 vanila ми е мaaлку темнa aмa aјде бaр зa летo aкo пoцрнaм мaлку супер ќе е. ти прoбaј си и бaш те мoлaм кaжи ми aкo некaде јa видиш 10 porcelain aкo јa имa дa си знaм
Колку ја зема,како одат нијансите? Сакам пудра да земам јас но многу брзо светнувам...кожата ми е мрсна но носот сув..што да правам со него
Јaс oд Грцијa јa земaв aмa вo Кoсмo мислaм нa пoпуст е oкoлу 500 и нештo денaри. Пa кaј нaс oвде јaс се јaвувaв бaш нa фирмaвa Лoреaл дa ги прaшaм зa нијaнсите ми ксжaa 10 пoрцелaн нијaнсaтa јa имa нo ете јaс не успеaв дa јa нaјдaм. Вo мк незнaм дaли јa имa aкo не oд 11 вaнилa е нaјсветлaтa нијaнсa. Пa 12 oди пa 20 aкo не сум грешкa. Прoбaј јa 11кaтa и види кaкo ќе ти oдгoвaрa инaку не е тешкa пудрaвa ќе ти oдгoвaрa ,нo види сo нијaнсиве зaштo зa нaс светлите се кoмплицирaни
Не одолеав и јас ја купив, ќе ви пишам импресии. И да зависна сум од купување течни пудри од толку што ги менувам лицето лом ќе ми се направи.
Да пишам рецензија за пудрата на Aura Take care of me ,многу се ограничив на некои пудри и само нив ги користев неколку месеци па решив повторно да почнам со експериментите.. оваа пудра е за сува кожа, за мрсна никако не би одговарала бидејќи има dewy ефект и некако стои на површината на лицето не се упива, има убав сјај.. Ја пробав и на денски и на вечер, искрено да кажам за денски не сум баш импресионирана бидејќи имам лузни од акни само еден слој како што и преферирам да ставам преку ден не ми беше доволен да ги покрие, вечерта ставив два слоја и може да се кажи дека имаше фул покривност.. Да ја споредам со мојата all time омилена Bourjois Healthy mix.. оваа од Аура е малце по густа и потешко се бленда, нијансите се добри.. Јас ја имам Natural втората нијанса со портокалово-маслинест подтон.. Тоа ме бендиса што не е портокалова како да сум се намачкала со доритос Во секој случај на оние кои имаат чисто лице и немаат што да покриваат ќе им биде совршена бидејќи е лесна текстура. Мирисот мене не ми се допадна баш (јас сум осетлива на мириси на пудрите) но можам да го поднесувам бидејќи не мириса на хемија туку како на блага диња.. Сепак заљубена сум во мирисот на Хелти миксот.. Да напоменам дека има и спф фактор 15, а нема штетни состојки како парабени.. Издржлива е и не се губи од лицето после некои 5 часа, се си стоеше како кога ја ставив и не се разлеа на лицето бидејќи стоев во топла просторија, и ставив камена пудра на носот не ми светна воопшто што е голем плус.. Јас не и давам висока оценка бидеќи не ми ги задоволи критериумите за дневната варијанта бидејќи ја земав првично за тоа, за навечер не користам пудри со спф поради тоа што на слики излегувам како дух.. Али се на се на девојќите со чисто лице им ја препорачувам, сигурно ќе им биде повеќе од одлична. П.С. заборавив да кажам цената и е 380 денари - 50мл.
@beautu17 Јас би ти ја препорачала на Rimmel Stay matte подобра камена пудра немам користено до сега одлична е, особено ако имаш комбинирана или мрсна кожа. Инаку ја пробав денес од Loreal новата и не сум нешто воодушевена, нијансата најсветла е тотална утка, ми мава на розево, убаво стои на лицето ама Голден Роуз ем поевтина ем поубаво ми стои. За трајна е трајна многу и стои мат и без камена пудра и лесно се чувствува на лицето ама не би ја купила повторно, дури и оваа се мислам да ја поклонам на некој. Дефинитивно Revlon ColorStay многу по природни нијанси има и поубаво стои на лицето, само што е малку по тешка на лице.
Фала многу @Rose96 ќе ја пробам на Римел...само се плашам да не ми се нафрли лицето, склоно ми е кон нафлување..
zdr zenski mala pomos imam mrsna koza na liceto i baram soodvetna pudra koja ima pogolema pokrienost,preporaka nekakva?i dali e podobro kamena ili tecna da zemam bidejki mi e mrsna kozata?ili bb krema?
Ацка22, прво течна па камена пудра се става, ако ставиш камена или пудра во прав подолго време нема да светнеш. Јас ти ја препорачувам пудрата на Ревлон колорстеј најфалена е на форумов ако прочиташ поназад и на Лореал инфалибл е добра за мрсно лице ама како што рече @Rose96 утка им се нијансите за жал
fala mila samo da poglednam nijansa ke zemam testercinja gi poglednav postovite ama vikam ja da prasam za sekoj nslucaj da ne napravam utka
Сега видов што сум пишала, пошто на пола око пишав сум утнала малце, ја земав studio fix fluid,pro longwear ми беше потешка Инаку веке втор пат ја земам оваа камена на есенс и презадоволна сум, ретко ставам течна пудра без камена и оваа супер ми се покажа, а и пошто е бела не остава никаква боја па не се секирамм дали ке ми иде многу на розево или жолто...