Девојки може некоја да ми каже за пудриве на Ингрид, дали се покривни и дали има некоја за СУВА кожа? Исто така, кај можам да ја најдам, нигде не сум ги видела пудриве. Фала ви
@mariahe па не остава, не знам да ли се вика транспарентна или како ама не остава боја, само матира. А цената како и повекето ствари на есенс не е скапа околу 200 денари не знам точно
Женски не знам каква пудра да купам,имам комбинирана кожа,ми се мрси на образите и челото малку,може ли да ми препорачате некоја да не ми го прави лицето масно?Не многу скапа,околу 300-400 денари.Имате ли користено крем пудра?Се двоумеам сега не знам дали да си купам течна или таква крем пудра. Не се разбирам многу во шминка.
И ме буни сликава што има бела трага... http://www.beautybulletin.com/media...-matt-fixing-compact-powder-79-1375019801.jpg
@ванилала Јас ја користев првата верзија ваквата пудра и тогаш беше во прав. Намената и е неѓто како фиксатор во прав, значи само да ја матира пудрата и бев многу задоволна во споредба со Арт деко која моментално ја користам. На слики не се познава. Оваа во камен некако попрактична ми се гледа, отколку овие во прав.
@ванилала кога ке поминеш со прст нормално остава бело, ама со четка кога ке ставиш од неа не остава никаков траг пошто не е уопште пигментирана, дури ако пробаш со четка за сенка на очи да ставиш нема шанси да остави бело
Јaс вo пoследнo време нaнесувaм пудрa сo сунѓерче , не ми oстaвa линии a сo четкa мaлку пoгoлемa е пoкривнoстa нo ми oстaвa линии..твoе е штo ќе oдбереш. кoјa пудрa јa земa ?
Планирам да ја купам на Есте Лаудер пудрата, ама мене ми е за секој ден користење...Досега што читав повеќе велат дека е тешка и со голема покривност и дека ја користат повеќе за вечерни прилики. Некој што ја користил ако може да ми каже дали е добра за секојдневна употреба?
Девојки во Шатце (во Бисер во Аеродром) на L'oreal infallible 24hr stay fresh е на попуст од 900 на 675 денари. Реков да пишам можеби ќе ви се најде ако сте во потрага по пудра на некој попуст
Ако користиш пудра секој ден би ти препорачала некоја поевтина. Не знам за која точно од Есте Лаудер мислиш ама претпоставувам за Double Wear збориш, прилично лесна е пудрата, дава свежина на лицето океј е за секојдневна употреба ама сметам дека во така поскапа пудра се инвестира ако поретко употребуваш. Сепак мое мислење е, пудрата е топ, па ако ја земеш сподели импресии дали ти одговара
Во Дм Маркет има стигнато нова пудра Maybelline Super Stay 24H. Дали имате искуство со Maybelline пудрите сакам да купам, ама до сеа не сум користела пудра од Maybelline
Јас ја имам користено пред неколку години, не е нова само е сменето шишенцето. Имам сува кожа и воопшто не ми одговараше, нема голема покривност лесна до средна, ми ги истакнуваше сувите делови на лицето, ако имаш нормална или комбинирана кожа би требало да ти одговара. Убави пудри имаат, само на секоја нивна пудра се прежолти нијансите мене на жолто ми удираше ама можеби е тоа пошо сум премногу бела и неутрален подтон. Ако имаш жолт подтон и комбинирана кожа би требало да ти одговара.
https://www.google.com/search?q=cli...qFBtsQ_AUICCgD#tbm=isch&q=clinique foundation Дали ваква пудра има некаде кај нас?
Има пудра на Клиник во Мк , во Космо и Еликсир јас ги имам пробано Even better и stay matte добри се , но не се наменети за многу мрсни лица , повеќе за нормално лице би рекла