Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Nut

Nut Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    750
    Ја користам скоро година и сум задоволна и од трајноста и од покривноста. 10137934.jpeg

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. M.K.18

M.K.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Девојки може некоја да ми каже за пудриве на Ингрид, дали се покривни и дали има некоја за СУВА кожа? Исто така, кај можам да ја најдам, нигде не сум ги видела пудриве.
    Фала ви :)

3. mariahe

mariahe Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    @lolanomnom како тоа не остава никаква боја? Бела е камената пудра? може да ми пишеш колку пари е?

4. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    @mariahe па не остава, не знам да ли се вика транспарентна или како ама не остава боја, само матира. А цената како и повекето ствари на есенс не е скапа околу 200 денари не знам точно:)

На ванилала и mariahe им се допаѓа ова.
  5. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Женски не знам каква пудра да купам,имам комбинирана кожа,ми се мрси на образите и челото малку,може ли да ми препорачате некоја да не ми го прави лицето масно?Не многу скапа,околу 300-400 денари.Имате ли користено крем пудра?Се двоумеам сега не знам дали да си купам течна или таква крем пудра.:^) Не се разбирам многу во шминка.:D

6. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Дава бел ефект на слики?

7. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
  8. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    @ванилала Јас ја користев првата верзија ваквата пудра и тогаш беше во прав. Намената и е неѓто како фиксатор во прав, значи само да ја матира пудрата и бев многу задоволна во споредба со Арт деко која моментално ја користам. На слики не се познава. Оваа во камен некако попрактична ми се гледа, отколку овие во прав.

На ванилала му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    @ванилала кога ке поминеш со прст нормално остава бело, ама со четка кога ке ставиш од неа не остава никаков траг пошто не е уопште пигментирана, дури ако пробаш со четка за сенка на очи да ставиш нема шанси да остави бело:)

На ванилала му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.904
    Сo четкa или сo сунѓер е пoдoбрo нaнесувaњетo нa пудрa? Се двoумaм...штo дa купaм..
    Вaши искуствa?

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.718
    Допаѓања:
    106.998

Јaс вo пoследнo време нaнесувaм пудрa сo сунѓерче , не ми oстaвa линии a сo четкa мaлку пoгoлемa е пoкривнoстa нo ми oстaвa линии..твoе е штo ќе oдбереш. :) кoјa пудрa јa земa ?

12. reilin

reilin Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Планирам да ја купам на Есте Лаудер пудрата, ама мене ми е за секој ден користење...Досега што читав повеќе велат дека е тешка и со голема покривност и дека ја користат повеќе за вечерни прилики. Некој што ја користил ако може да ми каже дали е добра за секојдневна употреба? :)

13. M.K.18

M.K.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Девојки во Шатце (во Бисер во Аеродром) на L'oreal infallible 24hr stay fresh е на попуст од 900 на 675 денари. Реков да пишам можеби ќе ви се најде ако сте во потрага по пудра на некој попуст :)

На Pebeka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. M.K.18

M.K.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Ако користиш пудра секој ден би ти препорачала некоја поевтина. Не знам за која точно од Есте Лаудер мислиш ама претпоставувам за Double Wear збориш, прилично лесна е пудрата, дава свежина на лицето океј е за секојдневна употреба ама сметам дека во така поскапа пудра се инвестира ако поретко употребуваш. Сепак мое мислење е, пудрата е топ, па ако ја земеш сподели импресии дали ти одговара :)

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.718
    Допаѓања:
    106.998

ти пишав лп :)

16. glittergirl

glittergirl Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    2.778
    Во Дм Маркет има стигнато нова пудра Maybelline Super Stay 24H. Дали имате искуство со Maybelline пудрите сакам да купам, ама до сеа не сум користела пудра од Maybelline :smirk:

17. M.K.18

M.K.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Јас ја имам користено пред неколку години, не е нова само е сменето шишенцето. Имам сува кожа и воопшто не ми одговараше, нема голема покривност лесна до средна, ми ги истакнуваше сувите делови на лицето, ако имаш нормална или комбинирана кожа би требало да ти одговара. Убави пудри имаат, само на секоја нивна пудра се прежолти нијансите мене на жолто ми удираше ама можеби е тоа пошо сум премногу бела и неутрален подтон. Ако имаш жолт подтон и комбинирана кожа би требало да ти одговара.

На sleepingbeauty и glittergirl им се допаѓа ова.
  18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
  19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.718
    Допаѓања:
    106.998
    Има пудра на Клиник во Мк , во Космо и Еликсир :) јас ги имам пробано Even better и stay matte :) добри се , но не се наменети за многу мрсни лица , повеќе за нормално лице би рекла :)

20. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229