@Adi888 Jas vo Grcija pudrive na Klinik gi naogjam na popust 30% okolu 22 evra, a vo mk ne sum sigurna no bi trebalo da e okolu 2000 den
Девојки која камена пудра би ми ја препорачале за комбинирана кожа? Моментално ја имам камената од Аура и воопшто не сум задоволна па да прашам за мислење. Ви благодарам.
Јас оваа ја имам пробано и добра беше , плус не е скапа над 300 денари мислам дека не е Исто и оваа многу ја фалат на Буржуа Ако ме прашуваш мене сега моментално најчесто користам пудра во прав на NYX и баш ми е погодена и нијансата и маснотија долго време не избива
Денес се решив да напишам неколку рецензии за некои производи. Revlon Colorstay Се изначитав за пудрава многу пофалби и се решив да ја пробам и јас. Лично, сметам дека оваа пудра е преценета. Не негирам дека пудрава има убава текстура, добра покривност ама цената и тоа како има голема улога. Претходно немав користено пудра поскапа од 400 денари, а Revlon Colorstay ја зедов околу 800 денари што и не е баш малку. За овие пари очекував подобар квалитет. Уште една работа што е негативна е тоа што нема пумпица, што и не е некој голем проблем. Знам дека напишаново звучи како да не чини пудрава за "пет пари", не одрекувам од тоа дека е добра ама сметам дека може да се најде подобра (во потрага сум). 6.5/10
Јас ја користев пудрата но не ми се допаѓа. Има многу тестеста структура и не се размачкува убаво на лицето и после некое време се собира околу устата и околу очите и не изгледа воопшто убаво.
Хелти микс доживотно! И на мејбилајн минералната ми беше многу фина. На Катрис Nude illusion ме бендиса исто.
@buba4e89 пробај ја новата на менхатен 24ч. мене многу ми се допадна. Првично дава хидратација на лицето за потоа постепено да го матира. @Adi888 цените на клиник овде се движат од 2200 до 2800. Ако сеуште си заинтерсирана види во Еликсир. Таму за секоја купена пудра на клиник добиваш маскара и коректор на клиник. А во Космо често имаш и по 30% попуст па стигнува до 1800ден. Само незнам дали им трае попустот сеуште.
Девојки, да ми препорачате некоја лесна пудра т.е. што не ''тежи'' многу на лице , да е покривна и да биде за сува до нормална кожа?
Ај да ве прашам...Ја имам на буржоа хелти миксот и од второ нанесување многу ми го мрси лицето.Имам нормален тип на кожа. Можно е да прави некаква реакција кремот за лице?
Па, можно е да ти кажам, истото го имам приметено и кај себе. Јас имам комбинирана кожа, а Хелти Микс ми е одлична единствено кога користам некоја матирачка крема на Т-зоната. Ако се случи да нанесам од онаа која си ја користам како секојдневна, многу ми се мрси кожата и мене. Пробај со некоја друга крема што ја имаш, па ќе знаеш дали подлогата била проблемот.
Ја користев на алверде аква 24h balance,сеа ќе пробам со на авон nutra effects (тоа ми остана од залихите ) па ќе видам.резултати.Фала ти Мишела
Дали некој ја користел пудрава и како е задоволен? За каков тип на кожа е наменета? Читав дека го фалите коректорот па сакам да искористам, акцијава е во Шатци Исто така намалена е и Max Factor Lasting Performance, некој да сподели мислење и за неа и која е подобра?
Алверде аква и кај мене се покажа како многу лоша подлога за која било пудра или цц крема. Иако кожата ми е нормална, лицето ми светнува и го чувствувам многу масно и тешко. Пробај со друга крема