koristam pudra na stage line, no ne sum mnogu zadovolna site kozmeticarki ja falat kako bila profesionalna neznam sto neznam kako a nema vrska kako pasteta e odma se lepi na liceto ima samo ubav miris i toa e... imam kombinirana koza ne mi odgovara sekoj tip na pudri + premnogu osetliva e.. koja pudra bi mi ja predlozile... sum koristila na max factor, manhattan, loreal i koi li drugi no niedna ne mi odgovara kako treba..
@Youknow @s1a1n1d1r1a1 Нема повеќе Шатци во Бт, сега е Анабела. А, пудрата јас пред неколку години ја купив од Јавор. Исто ја имаше и во Кала(сега не знам).Провери и во Канди или Меркур(Веро).
Мене ми е некако тешка, оваа е повеќе за некоја што има доста проблематично лице, со флеки, акни и слично (иако според мене подобро е тие да се покриваат со коректор), или за навечер. Покривна е, али исто и се забележува дека имаш пудра.
Јас ја купив пред неколку дена и воопшто не се сложувам дека е тешка. Структурата и е течна и кремаста, покривноста средна јас имам пеги кои не ги покрива целосно. Мене за сега ми е супер, не се размачкува трајна си е на лице. Плус нијансата 101 ми е погодена и воопшто не се познава дека имам пудра. Моето лице е нормално/суво па има мат финиш.
Струга за 2 недели ке се отвори продавница од Голден Роуз во чаршијата и таму можеш да ја најдеш. А ако ти се брза Охрид имаат своја продавница одма кај фонтаната таму можеш да си ја купиш.
Сакам да си инвестирам во high-end пудра па ме интересира дали знаете кои марки ги има кај нас? Пред некое време видов во Космо имаше од YSL, Lancome, Dior. Дали знаете дали имаме Armani, Marc Jаcobs?
Жени, кoгa сме кaј пудриве нa Vichy Dermablend, дaли јa имaте прoбaнo нoвaтa 3d ? Гледaјќи рецензии нa нет ми се дoпaднa, нa нивнaтa стрaнa пишувa декa е нaменетa зa кoмбинирaнa дo мнoгу мрснa кoжa и декa е мaт , a имa и др верзијa штo мнoгу oвде нa фoрумoт јa кoристеa и тие сo мрсни лицa не беa зaдoвoлни. Денoвиве ќе oдaм дa јa прoбaм и oвaa и нa Авен , сaкaм дa е нaвистинa мaт aмa и нијaнсaтa дa ми е пoгoденa.
Јас ја имам, ја купив во Германија не знам кај нас дали ја донеле. Не ја користам за секој ден, ама еднаш ставив сакав да ја пробам ефектот не беше нешто wow, ама солидно покрива. Ја извадив за некои 30 минути, така што не можам да ти потврдам за трајноста... Аптекарката ми тврдеше дека е попокривна од Дермаблендот. Инаку ја утнав нијансата, 25 nude ја земав, светла ми е сега посебно за во лето, ќе треба да ја помешам со некоја потемна.
@xxAngelxx , многу ти благодарам, незнам за во Македонија дали ја донеле , кај нас овде во Грција веќе неколку месеца ја гледам низ аптеките. Баш ќе видам , ќе ја пробам обавезно
Da u Da ubava e gusta prekriva, kako mat e mislam deka poveke biodgivarala na mrsna koza i na suva ne e losa zadovolna sum
Здраво девојки ве молам за еден совет што мислите која камена пудра е подобра на менхетен или на радиант, ми треба онака за секој ден по малце да ставам да не ми светнува лицето, минимална покривност ми е потребна. Поздрав