Да од Александар козметикс ја земав имаш две нијанси мојата е light/medium , а има и medium/dark и е 700 ден. Имаше и пудра во прав ама бела , само незнам таа колку пари е и каква е
Супер, тенкс. А дали евентуално ја имаш пробано на слики со блиц дали има онаков ефект бел да си целиот? Мислам дека од таа белата може да се случи тоа, а од оваа не.
да , ја имам пробано и така со блиц и ок е на слики , а точно е со белата се познава како бели флеки на лице да имаш
Најдобра е и ептен покрива а не се познава на лицето, е сега проблемот ми е што јас веќе потемнувам и на солариум одам па оваа си мислам оти ќе ми биде светла и сега каква нијанса да купам има ли некоја малку потемна и проближна на 82?? (да не е онаа нијансата скрос црна што е)
@angrypepper http://www.artdeco.com/media/catalo...040ec09b1e35df139433887a97daa66f/4/9/4930.jpg Имаш ваква бела пудра од артдеко, т.с фикастор во прав и е назнаката и не се познава на слика.
Јас ја користам, на почеток ми беше супер, сега почнува да ми се собира на купчиња, да ми се лупи по малку на некои места... многу лошо. Имам комбинирана кожа.
Одлична е, имам потрошено неколку тубички и задоволна сум. Стои цел ден, не ми светнува лицето и не се познава многу (немаш ефект дека имаш 100 кила пудра на лицето) а доста покривна е. А и цената ако уште е намалена супер.
Имам мрсна коза..Тука таму по некоја акна но имам и мн флеки останато бидејки во пубертетот имав страшно многу акни..ја користев лореал ревлон 24часа сега земав Една од таму кај што се шминкам стејџ се Вика но не ми се допада ни тааа не ми прекрива а таму кога ке ме направам навистина убаво и затоа се зслазав а ја зедов 1400ден..ве Милан некоја стварно добро прекривена пудра исто и камена ми треба..☺
јас ја порачав пред две недели. Имам мрсна т зона мене не ми одговара после два саати ми се разлева целосно на лицето. нема многу добра покруивност. само првата минута кога ја нанесуваш изгледа пржерфектно после тоа ништо ич. моја препорака не . подобро е на авон бб кремот нутра ефектс и тој новиот ако веќе од авон сакаш нешто. а ако ти треба лесна но добра покривност земи си ја цц кремата на биотен 200 денари али е предобра.
За каква кожа е мислам дали е ок имам нормална накај комбинирана,е сега пред циклус знае да ми се исфрли,ама освен тогаш каква покривност има,никогаш немам користено нит бб нит цц крема ,па би сакала да пробам со оглед што е лето па да не ја замарам додатно кожата со пудра,па ме интересира да не се темни нијансите ,пошо релативно бела сум,и окулу покривноста,знам да не е пудра па не очекувам којзнае што али дали има некоја средна покривност зборам за тие денови кога лицето нема да ми се исфрли.
За мрсна и комбинирана кожа не е ама мислам дека на нормална и сува одговара. покриеностр многу слаба има лесна да не кажам. Јас сум за ББ крем на биотен светлата нијанса и јас сум бела таа ми одговара
Ja имам користено втората, а моментално ja користам првата, и двете се добри-покривни, треба сепак коректор врз акните, разликата е што таа на катрис е полесна, не ja ни чувстувам на лице, а есенсот е потешка. Катрисот има и многу светла ниjaнса, 010, коja ja користам, а од есенс нема толку светла ниjaнса.