Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Сакам да ја купам камената на Римел, стеј мат. Имам светол тен со жолт/олив подтон, па која нијанса би ми одговарала? Знам дека најдобро е таму да си видам, али секогаш утнувам, па барем меѓу две да бирам.

2. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

искрено мене баш некако сите ми се исти :lol: јас сум светла доста, прва - втора нијанса сум обично од сите пудри а од стеј мат ја имам користено 003 и ми одговараше, а ја имам и транспарентната користено и таа ми одговараше..можеби транспарентната беше малку посветла и иако ја рекламираат како транспарента јас мислам дека има малку боја...колку што имам јас приметено сите нијанси се прилично светли

Elence93 likes this.
  3. LollySky

LollySky Популарен член

Да ти кажам само дека во ДМ е на попуст, 249 денари.

Elence93 likes this.
  4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Да да, фала, конечно дочекав и ќе си ја купам :D

LollySky likes this.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Јас ќе кажам нешто во врска со пудрата на Avene couvrance fluid
    Ја користам веќе 2 недели секој ден па така да ја истестирав на жешково време. Се мислев помеѓу оваа и на Виши 3д , но некако ме влечеше повеќе да ја пробам оваа на Авен. Има 5 нијанси а јас ја избрав првата 01 porcelain. Пудрата е средно-густа , ја нанесувам само со раце или сунѓерче - имам чувство дека многу потешко се нанесува со четка , нијансата ми е погодена нема никаква разлика помеѓу лицето и вратот , се надградува доколку е потребно. Според мене ова е лесна пудра идеална за лето , покривноста и е средна , на пример немам акни, но имам пеги на образите и носот и не ги покрива целосно , на тие места ми е потребно двапати да ставам. Пудрата не е леплива , мат е но не е она мат да го прави лицето зацементирано , а и што е најважно е водоотпорна , поти се , можеш да се бањаш со неа на плажа, се издржува. Исто така има спф 15. Ја има во аптеките, и јас ја земав по цена од 11 евра.

SV1911, MiloMalo, glosipgirl and 7 others like this.
  6. plavata212

plavata212 Истакнат член

ја има некоја користено L'oreal infallible pro matte пудрата, да ми кажи како е задоволна? :)

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Втората оксидира, не ја препорачувам за во лето.

8. M.laDy

M.laDy Популарен член

Чудни и се нијансите некако, нема голема покривност ама бајаги време се задржува мат на лицето. И во споредба со други мат пудри што имам користено оваа е ептен мат.
    Кај нас ја има 24 matte, pro-matte за жал ја нема. :)

9. Chocolate.bar

Chocolate.bar Истакнат член

Јас се мислам помеѓу L'oreal true match, bourjouis healty mix, aura refresh me, имам комбинирана кожа.Ваше мислење? :wasntme:

10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Ги прашав дистрибутерите и тие исто така ја чекаат таа нијанса со другите новитети. :) Ми рекоа за кратко време требале да ја имаат.

crazylady likes this.
  11. koritsaki

@Chocolate.bar , Лoреaл тру мaч мoжеш дa јa прoбaш штoм имaш кoмбинирaнo лице мoже дa ти oдгoвaрa, oвaa нa Буржуa е зa сувa кoжa бaр тaкa имaм читaнo нa фoрумoв. Oд Буржуa прoбaј јa 123 перфект мене супер ми беше :)

Chocolate.bar likes this.
  12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Има ли кај нас covergirl пудри? Или било каков производ од фирмата? Инаку морам да ја пофалам камената на Римел, предобра е!

13. blondie100

blondie100 Истакнат член

Јас ја користам и добра е да, ја препорачувам.

14. mimi****

mimi**** Истакнат член

Aura refresh me nemoj vo nikoj slucaj da ja kupuvas,po katastrofalna pudra nemam probano.Koga ke ja stavis se sobira i izgleda kako da imas fleki na liceto,a pokrivnosta i e najniska.Bourjois isto ja imam koristeno za suva koza i isto taka slabo pokriva.L'oreal ja nemam koristeno

Chocolate.bar and mssuniquee like this.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Ниту една од овие не ти препорачувам.

16. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

DM можда? 350 денари. :)

Elence93 likes this.
  17. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Да, и јас мислам за аура исто ,ја немам користено но со оглед што имам купено маскара за волумен од аура,и можам да кажам за 3 недели ми се исуши,и ипочна да ми ги слепува трепките,имам сенка користено од аура и можам да кажам пигментација средна трајност многу мала,и лакчиња имам земено ама брзо ми се лупеше бојата така да 3 производи доста се за да кажам не на аура ,не ја бива баш таа козметика иако имаат пристојни цени ,и попусти од 20-30% од време на време, а за лореал пудрата имам слушнато добри коментари дека е ок пудра и има средна покривност, и не емн тешка пудра.

mimi**** likes this.
  18. Avery

Avery Популарен член

Девојки, доста сум потемнета, па стандардната пудра не ми одговара. Што користите кога сте потемнети во лето? Кај нас изборот на темни пудри е многу мал и не можам да најдам некоја што не е со изразито црвен или портокалов тон. Да ми препорачате некоја пудра која има убави темни нијанси достапни кај нас, за нормална до комбинирана кожа. Фала :)

19. koritsaki

Пробај ги пудрите на Rеvlon colorstay , Bourjois 123 perfect или Bourjois Healthy mix мене ептен ми се убави (овие се за комбинирано- мрсно лице последнава е за нормална комбинирана кожа) и нијансите што се темни не се чудни :) Инаку јас брознер користам преку лето , не купувам потемни пудри зашто не поцрнувам многу

Last edited: Jun 26, 2016
    mimi**** and Avery like this.
  20. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Јас ја користам на Max Factor Lasting Performance имаш повеќе бројчиња и темни нијанси.

mimi**** and Avery like this.