Сакам да ја купам камената на Римел, стеј мат. Имам светол тен со жолт/олив подтон, па која нијанса би ми одговарала? Знам дека најдобро е таму да си видам, али секогаш утнувам, па барем меѓу две да бирам.
искрено мене баш некако сите ми се исти јас сум светла доста, прва - втора нијанса сум обично од сите пудри а од стеј мат ја имам користено 003 и ми одговараше, а ја имам и транспарентната користено и таа ми одговараше..можеби транспарентната беше малку посветла и иако ја рекламираат како транспарента јас мислам дека има малку боја...колку што имам јас приметено сите нијанси се прилично светли
Јас ќе кажам нешто во врска со пудрата на Avene couvrance fluid Ја користам веќе 2 недели секој ден па така да ја истестирав на жешково време. Се мислев помеѓу оваа и на Виши 3д , но некако ме влечеше повеќе да ја пробам оваа на Авен. Има 5 нијанси а јас ја избрав првата 01 porcelain. Пудрата е средно-густа , ја нанесувам само со раце или сунѓерче - имам чувство дека многу потешко се нанесува со четка , нијансата ми е погодена нема никаква разлика помеѓу лицето и вратот , се надградува доколку е потребно. Според мене ова е лесна пудра идеална за лето , покривноста и е средна , на пример немам акни, но имам пеги на образите и носот и не ги покрива целосно , на тие места ми е потребно двапати да ставам. Пудрата не е леплива , мат е но не е она мат да го прави лицето зацементирано , а и што е најважно е водоотпорна , поти се , можеш да се бањаш со неа на плажа, се издржува. Исто така има спф 15. Ја има во аптеките, и јас ја земав по цена од 11 евра.
Чудни и се нијансите некако, нема голема покривност ама бајаги време се задржува мат на лицето. И во споредба со други мат пудри што имам користено оваа е ептен мат. Кај нас ја има 24 matte, pro-matte за жал ја нема.
Јас се мислам помеѓу L'oreal true match, bourjouis healty mix, aura refresh me, имам комбинирана кожа.Ваше мислење?
Ги прашав дистрибутерите и тие исто така ја чекаат таа нијанса со другите новитети. Ми рекоа за кратко време требале да ја имаат.
@Chocolate.bar , Лoреaл тру мaч мoжеш дa јa прoбaш штoм имaш кoмбинирaнo лице мoже дa ти oдгoвaрa, oвaa нa Буржуa е зa сувa кoжa бaр тaкa имaм читaнo нa фoрумoв. Oд Буржуa прoбaј јa 123 перфект мене супер ми беше
Има ли кај нас covergirl пудри? Или било каков производ од фирмата? Инаку морам да ја пофалам камената на Римел, предобра е!
Aura refresh me nemoj vo nikoj slucaj da ja kupuvas,po katastrofalna pudra nemam probano.Koga ke ja stavis se sobira i izgleda kako da imas fleki na liceto,a pokrivnosta i e najniska.Bourjois isto ja imam koristeno za suva koza i isto taka slabo pokriva.L'oreal ja nemam koristeno
Да, и јас мислам за аура исто ,ја немам користено но со оглед што имам купено маскара за волумен од аура,и можам да кажам за 3 недели ми се исуши,и ипочна да ми ги слепува трепките,имам сенка користено од аура и можам да кажам пигментација средна трајност многу мала,и лакчиња имам земено ама брзо ми се лупеше бојата така да 3 производи доста се за да кажам не на аура ,не ја бива баш таа козметика иако имаат пристојни цени ,и попусти од 20-30% од време на време, а за лореал пудрата имам слушнато добри коментари дека е ок пудра и има средна покривност, и не емн тешка пудра.
Девојки, доста сум потемнета, па стандардната пудра не ми одговара. Што користите кога сте потемнети во лето? Кај нас изборот на темни пудри е многу мал и не можам да најдам некоја што не е со изразито црвен или портокалов тон. Да ми препорачате некоја пудра која има убави темни нијанси достапни кај нас, за нормална до комбинирана кожа. Фала
Пробај ги пудрите на Rеvlon colorstay , Bourjois 123 perfect или Bourjois Healthy mix мене ептен ми се убави (овие се за комбинирано- мрсно лице последнава е за нормална комбинирана кожа) и нијансите што се темни не се чудни Инаку јас брознер користам преку лето , не купувам потемни пудри зашто не поцрнувам многу