Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.902
    Допаѓања:
    5.243
    Сакам да ја купам камената на Римел, стеј мат. Имам светол тен со жолт/олив подтон, па која нијанса би ми одговарала? Знам дека најдобро е таму да си видам, али секогаш утнувам, па барем меѓу две да бирам.

2. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.355
    Допаѓања:
    4.660
    искрено мене баш некако сите ми се исти :lol: јас сум светла доста, прва - втора нијанса сум обично од сите пудри а од стеј мат ја имам користено 003 и ми одговараше, а ја имам и транспарентната користено и таа ми одговараше..можеби транспарентната беше малку посветла и иако ја рекламираат како транспарента јас мислам дека има малку боја...колку што имам јас приметено сите нијанси се прилично светли

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Да ти кажам само дека во ДМ е на попуст, 249 денари.

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.902
    Допаѓања:
    5.243
    Да да, фала, конечно дочекав и ќе си ја купам :D

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.720
    Допаѓања:
    107.013
    Јас ќе кажам нешто во врска со пудрата на Avene couvrance fluid
    Ја користам веќе 2 недели секој ден па така да ја истестирав на жешково време. Се мислев помеѓу оваа и на Виши 3д , но некако ме влечеше повеќе да ја пробам оваа на Авен. Има 5 нијанси а јас ја избрав првата 01 porcelain. Пудрата е средно-густа , ја нанесувам само со раце или сунѓерче - имам чувство дека многу потешко се нанесува со четка , нијансата ми е погодена нема никаква разлика помеѓу лицето и вратот , се надградува доколку е потребно. Според мене ова е лесна пудра идеална за лето , покривноста и е средна , на пример немам акни, но имам пеги на образите и носот и не ги покрива целосно , на тие места ми е потребно двапати да ставам. Пудрата не е леплива , мат е но не е она мат да го прави лицето зацементирано , а и што е најважно е водоотпорна , поти се , можеш да се бањаш со неа на плажа, се издржува. Исто така има спф 15. Ја има во аптеките, и јас ја земав по цена од 11 евра.

На SV1911, MiloMalo, glosipgirl и 7 други им се допаѓа ова.
  6. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    566
    ја има некоја користено L'oreal infallible pro matte пудрата, да ми кажи како е задоволна? :)

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Втората оксидира, не ја препорачувам за во лето.

8. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Чудни и се нијансите некако, нема голема покривност ама бајаги време се задржува мат на лицето. И во споредба со други мат пудри што имам користено оваа е ептен мат.
    Кај нас ја има 24 matte, pro-matte за жал ја нема. :)

9. Chocolate.bar

Chocolate.bar Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2016
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    27
    Јас се мислам помеѓу L'oreal true match, bourjouis healty mix, aura refresh me, имам комбинирана кожа.Ваше мислење? :wasntme:

10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Ги прашав дистрибутерите и тие исто така ја чекаат таа нијанса со другите новитети. :) Ми рекоа за кратко време требале да ја имаат.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.720
    Допаѓања:
    107.013
    @Chocolate.bar , Лoреaл тру мaч мoжеш дa јa прoбaш штoм имaш кoмбинирaнo лице мoже дa ти oдгoвaрa, oвaa нa Буржуa е зa сувa кoжa бaр тaкa имaм читaнo нa фoрумoв. Oд Буржуa прoбaј јa 123 перфект мене супер ми беше :)

На Chocolate.bar му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.902
    Допаѓања:
    5.243
    Има ли кај нас covergirl пудри? Или било каков производ од фирмата? Инаку морам да ја пофалам камената на Римел, предобра е!

13. blondie100

blondie100 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    458
    Јас ја користам и добра е да, ја препорачувам.

14. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Aura refresh me nemoj vo nikoj slucaj da ja kupuvas,po katastrofalna pudra nemam probano.Koga ke ja stavis se sobira i izgleda kako da imas fleki na liceto,a pokrivnosta i e najniska.Bourjois isto ja imam koristeno za suva koza i isto taka slabo pokriva.L'oreal ja nemam koristeno

На Chocolate.bar и mssuniquee им се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.096
    Ниту една од овие не ти препорачувам.

16. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    523
    DM можда? 350 денари. :)

17. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Да, и јас мислам за аура исто ,ја немам користено но со оглед што имам купено маскара за волумен од аура,и можам да кажам за 3 недели ми се исуши,и ипочна да ми ги слепува трепките,имам сенка користено од аура и можам да кажам пигментација средна трајност многу мала,и лакчиња имам земено ама брзо ми се лупеше бојата така да 3 производи доста се за да кажам не на аура ,не ја бива баш таа козметика иако имаат пристојни цени ,и попусти од 20-30% од време на време, а за лореал пудрата имам слушнато добри коментари дека е ок пудра и има средна покривност, и не емн тешка пудра.

На mimi**** му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.753
    Допаѓања:
    14.474
    Девојки, доста сум потемнета, па стандардната пудра не ми одговара. Што користите кога сте потемнети во лето? Кај нас изборот на темни пудри е многу мал и не можам да најдам некоја што не е со изразито црвен или портокалов тон. Да ми препорачате некоја пудра која има убави темни нијанси достапни кај нас, за нормална до комбинирана кожа. Фала :)

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.720
    Допаѓања:
    107.013

Пробај ги пудрите на Rеvlon colorstay , Bourjois 123 perfect или Bourjois Healthy mix мене ептен ми се убави (овие се за комбинирано- мрсно лице последнава е за нормална комбинирана кожа) и нијансите што се темни не се чудни :) Инаку јас брознер користам преку лето , не купувам потемни пудри зашто не поцрнувам многу

Последна измена: 26 јуни 2016
    На mimi**** и Avery им се допаѓа ова.
  20. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300
    Јас ја користам на Max Factor Lasting Performance имаш повеќе бројчиња и темни нијанси.

На mimi**** и Avery им се допаѓа ова.