Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    лили, за мејбилајн пудрата, викаш не е многу покривна..онака средно? како нормално покривна? не е претешка, тоа супер, а покривноста каква е? јас планирам да си ја земам оваа пудра, супер штом била лесна за денско/летно време, али ако не покрива па ич да не ја зимам... м? :)

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.596
    Допаѓања:
    161.111
    Мејбилинот викате за преку ден е супер,а ?!
    За комбинирана кожа е ок?!
    Сакам некоја таква за преку ден,да не се познава ко маска.

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    :D :D Лил уште не најде пудра?

И јас исто :lol: , ама планирам да ја пробам таа од Есенс убава ми се виде

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.596
    Допаѓања:
    161.111
    Абе купив ревлон и менхетен црната,ама сега за секој ден. :D

5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.507
    Допаѓања:
    92.074
    Морам да се пожалам од Менхетенот.Ја користам долго време околу година дена, прво црната, па плавата, сега пак црната ама ми се исуши кожата, почнаа и лишаи да ми се прават. Колку и да ставам мрсна крема пудрава врска нема, па не ми ни покрива. Ќе морам значи сега за сува кожа да барам пудра, па да ѕирнам низ страниве :lol:

6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Мене менхетн црната не ми беше убава :wasntme:
    А како си задоволна од Ревлон?

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.596
    Допаѓања:
    161.111
    Ревлонот ја избегавам.Досадна е.Чекаш да ти капне у рака,па ако капне поише мука ти е за парите,а башка шо секој нареден пат се поише и поише ти е језа да не случајно си пренела некоја бактерија од твојата стерилна,сто пати измена рака. |(
    А вака ко пудра,добра е,само премногу е тешка и после неколку часа,така засијува на делови,а јас имам комбинирана кожа и чиста,а од неа почнаа на брадата мозолчиња да ми излегуваат повеќе,а на носот црнки,што имав и претходно,ама сега се повеќе.Малце ставам и камена кога ја користам оваа,чисто да го анулирам сјај ефектот подоцна.
    Менхетенот па премногу ми е сува на почетокот,што дури и лупешки ми се прават и покрај тоа што имам ставено крема и подлога,а како минува времето,тамам ми доаѓа,удобно ја чувствувам на лице.Ама мирисот,сеуште не можам да го поднесам.
    Колку што преку ден не го мачам лицето,толку за вечерни излегувања надоместувам...

П.С.Кога ќе размислам...да сеуште не си најдов пудра. |(

8. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    нејм мое искуство со оваа пудра еве ја користам веке неколку дена и да не е покривна јас ставам и коректор и камена пудра бидејки имам мрсна т зона и некако оваа може да помине ја носев неколку саата и ок е добра е за денско време за вечерно не би издржала барем на мене значи прекривањето е донекаде средно е сега незнам каква ти е кожата оваа пудра ја декларират за комбинирана кожа ама не е баш така оди испробај си тестер види дали ти одговара и ако решиш да ја земеш нуде нијансата ти е ептен жолта значи за тие што имат жолт подтон на лицето а фавн нијансата е со неутрален подтон одговара на секое лице мислам ако имаш светол тен.се надевам дека помогнав.поздрав

9. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    лилит еве напишав во претходниот пост пудрата е ок мислам дури нешто како севентин му доаѓа покривањето лесна е за преку ден јас и затоа ја земав некако со коректор и камена пудра врши работа за мојата комбинирана кожа само внимавај со нијансите јас земав нуде малку ми е жолта испробај ги тестерите.

10. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Пишав и во темата за руменила, па еве ќе пишам и тука :) Ја има некој користено пудрава??? Како сте задоволни од неа?

11. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    Јас ја имав и искрено, цела ми остана. На крај ја фрлив. Мене воопшто не ми беше добра. Но секако зависи од кожата на лицето и од тоа што очекуваш. Јас сакам покривни пудри со лесна текстура. Ретко ми се случува да фрлам цела пудра, ама со оваа така испадна.

12. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    постојат покривни пудри со лесна текстура? ја мислев постојат само лесни (понепокривни) и потешки (покривни) пудри.. :^) :)

13. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Сеси мислам дека Мис Спорти и Есенце се тука некаде по квалитет. Tинејџерски ефтини колекции.
    Така да размисли си за пудрата иако не знам за која точно мислиш. Али не верувам да нудат некој квалитет.

Иначе прашував за Ревлон дека ги фалите тука, пудра за сува кожа и ми покажаа за од нормална до сува кожа. И кажав дека сакам САМО за сува. И ми вика епа ревлон нема таква.

Така да фала ви мејбилајн за најхидратантната пудра што ја имате :wasntme:
    Мислам дека се најдобри Мејбилајн за дневни лесни пудри. Порцеланка лице :wasntme:

14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Не знам бре, германски се производите, имам едно сјајче од нив, не сте свесни колку ми трае и не ми се прави бела устата на внатрешните рабови, што не беше случај со сјајот од Буржуа 3Д :talk:

Мене не ми е важно толку да покрива, бидејќи лицето ми е чисто, сакам само да ми го изедначи тенот и да не светам од неа бидејќи и онака ми е мрсна кожата.
    Ај ќе земам тестер па ќе видам како ќе се покаже.

Се мислев за Мејбилајн ама еве викате дека е за сува кожа, Менхетн ми се тешки леле бе човек полесно ќе најде дечко него ли пудра, аман :@ :lol:

15. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Најдобро е да си земеш тестерче. Види си ја.
    А за менхетен да и јас не ги сакам ИЧ.

А иначе Мејбилајн оваа е за сува

A оваа за нормална и комбинирана кожа

А да повторам Мејбилајн се најефтини во КИМ карши спицикото.

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.596
    Допаѓања:
    161.111
    Утре ќе ја земам на Мејбилин за секојдневно шлапкање,штом така (инаку,Мејбилин било,не е Мејбилајн,на фраерот шо го направил брендот,сестра му се викала Мејбилин и така си го крстил брендот,по лепотицата).
    А инаку,да Росоњерка,нема само за сува на Ревлон.Има од сува до нормална и од нормална до мрсна кожа,ама ако ти е ептен сува,ќе ти одговара таа од сува до нормална.

На kate21 и rossonerka им се допаѓа ова.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Hа карло ди рома само секнките му се убави, пудриве не не ;) не ја зимај, не е добра!
    имаш ваква слична 315 денари од Aура во јуник, исто кутивче е, е таа е убава, веднаш се суши! и не се ни приметува

18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Јас пак знам дека тие ја направиле првата маскара и девојката што ја измислила се викала така, ама треба да прогуглам за сигурно :)

А за името, па да, чудно звучи Мејбилајн, и тоа треба да се провери :!: мене ми е поубаво Мејбелин дефинитивно

Еј заборавив, а каква е таа од Бјути Шоп 70 денари :tmi: Карло ди Рома :wasntme: , ја има некој користено, гледам мајка ми ја порачала, ама цената ме плаши, ама нема да додржам а да не ја пробам ,ако не нозе ќе мачкам со неа летото :lol:

На acvamarin му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    ако збориш за оваа пудра, за постари жени е супер :D
    за нес не не не!
    јас ја имам и ја користам кога експериментирам пред огледало некои трикови за шминкање!
    ама за 70 денари не е лоша, поготово за тие што до продавница ставаат пудри :rofl: :rofl:

Прикачени фајлови:

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.596
    Допаѓања:
    161.111
    The Maybelline Company was created by New York chemist T.L. Williams in 1915. Williams, his early 20s, noticed his younger sister applying a mixture of Vaseline and coal dust to her eyelashes to give them a darker, fuller look. He adapted it in his small laboratory and produced a product sold locally called Lash-Brow-Ine. The product was a local hit, but the awkward name held it back. His sister, who inspired the product, was named Maybel. So T.L. Williams re-named it Maybelline, a combination of Maybel and Vaseline. It is under this name that Maybelline has achieved its now legendary status in the field of cosmetics. In 1917 the company produced Maybelline Cake Mascara, "the first modern eye cosmetic for everyday use" and Ultra Lash in the 1960s, which was the first mass-market automatic.

Тука некаде сме биле.Сепак е Мајбилин. :)
    Или Мејбелин. :^)

На acvamarin и sesilija им се допаѓа ова.