Јас си купив цц крема од Биотен, медиум нијанса (има лајт и медиум) И ставам многу малце во досегашната пудра, а кога ќе потемнам повеќе ќе си ја користам само таа. Мала покривност има, ама ако ставаш втор слој се добива и медиум. Има спф 20 и е без парабен и парафин. Се добива сјаен финиш (на кој јас не сум баш фан), ама со камена и мат бронзерот би било ок. Јас ја купив во Тинекс, 190 ден. Имаа и тестер.
Мајка ми ја користи, баш медиум нијансата, па утрово и ја позајмив и се изненадив колку е добра. Да беше малку по темна би ми била супер, ама маскирав со бронзер и цел ден ја носев. Супер алтернатива ќе ми биде додека не најдам време да изберам друга пудра. Фала ти, и јас ја препорачувам!
Би можело како подлога да ја ставам,инаку ми се свиѓа што е 20 спф,и што има тестери да пробам пошо некогаш посебно бб кремите пишат и лајт а искачаат темно.
Јас си го купив тонерот на Алверде од ДМ и кога ќе потемнам, планирам така да си ја избалансирам пудрата до посакуваната нијанса. Не ми е во план да менувам пудра само за летниот период, премногу добро ми одговара за да се решам да купам потемна пудра која за два или преку сила три месеци нема да ми одговара ни малку, а нема да успеам да ја потрошам ниту до пола.
Во една парфимерија видов козметика од оваа фирма http://makyajkozmetik.com.tr/en/ New well Имаше 3 вида пудри и бб крема. Едната беше со многу голема покривност. Дали некојги користел да каже нешто за нив?
Ми треба пудра што ќе можам да ја ставам за секој ден, со лесна текстура и да биде наменета за сува до нормална кожа . Да ми препорачате некоја девојки?
Ako nemas mnogu sto da pokries za suva koza lesna pudra e bourjois healty mix,dava ubav sjaj,no ne e mnogu pokrivna
Пишале на инстаграм профилот дека ги има во парфимерија Рима Анка во Бисер и чинела околу 1000 денари.
@buba4e89 дa бaш сегa видoв.. Мoжеш дa прaшaш и вo зегин случaјнo дa не јa дoнеле , мoже дa е мaлку пoевтинa тaму.. А 1000 денaри oхo јa пoскaпеле вaљдa пoрaди пумпицaвa.. Кoјзнaе дaли јa прoмениле и пудрaтa дa не јa нaпрaвиле пoпoкривнa нештo Акo некoјa јa прoбa oбaвезнo дa пише oвде