Ми треба помош околу избирање на соодветна нијанса на пудра од Орифлејм. Конкретно се работи за Everlasting foundation Extreme со спф 30. Има 6 нијанси на располагање и апсолутно немам идеја која да ја земам, бидејќи никогаш немам нарачувано пудра од Орифлејм. Ако некој знае како изгледаат нијансиве нека пише тука споредба со други пудри и нијанси или нека ми пише ЛП. Фала
За секој ден ја користам ББ мат кремата на Авон нема некоја голема покривност ама одлична ми е. Ми трае цел ден ако ја фиксирам со камена пудра. Ќе пишам детална рецензија деновиве обавезно и слики да видите како изгледа на лицето.
Тешка е имам слушнато и јас, не е за секојдневна употреба, но за навечер е океј.Со оглед на тоа што имам мрсна кожа со акни мислам дека е соодветна за мене.
Оваа на Радиант , дефинитивно не е за сува кожа, многу е мат , наменета е за мрсна кожа. Ни за нормално лице не ја препорачувам.
A na maxfactor ja imas probano? Kakva e vo pokrivnost? Ili nekoja druga revlon za suva koja e? Fala odnapred
Многу сум црна, ама ептен. Ако нешто е добро, со постов ми се среди лицево, па немам потреба од коректор. Се мислам дали да и дадам шанса пак на Ревлон, која е така потемна неутрална нијанса кај нас? Знам 5 нијанси мислам беа, трите ги знам, не сум обрнала внимание на двете најтемни. Кои нијанси од Maximum Cover на Есте ги има кај нас? Да ја тагнам @LaraSolare, сигурно знае нешто. Или Double Wear пак да ја купам? М? Жени, совет? Мат, темно, неутрално. Не ми нудете Seventeen, Bourjois и Manhattan.
@Lepaaa знам ги имаше купено темните нијанси од Ревлонот, таа може да ти каже мислење. А можеш да си купиш потемна нијанса камена пудра наместо нова течна, јас обично така правам кога сум многу исончана.
@senza.parole извини што ќе се вмешам , на Ревлон и ја сменија амбалажата , ќе ги воведуваат тие со пумпица и ги прашував баш одговорија дека пудрата е погуста сега колку е точно незнам. Сега засега имало две нијанси од потемните со пумпа ама наскоро ќе донесат и за тие со посветла кожа. Инаку мислам спомнаа 240ка и 250ка сега за сега ги донеле, во некоја парфимерија Рама во Бисер
Пред некој месец продавачката во Космо многу нападно ми ја нудеше во замена за Ревлон, па запамтив дека е иста цена со Ревлонот, 860 ден. ако не грешам. Инаку, другарка ја користи Радиант и според неа е супер, дури вели дека и е подобра од некои далеку поскапи пудри.