Ти ја препорачувам 123 перфект на Буржуа цц кремата , не е мн покривна а е лесна има и потемни нијанси. Исто така одговара и за комбинирана кожа и нормална и сува. Сега баш е на попуст во Космо
Би ти ја препорачала цц кремата на Биотен, потемната нијанса. Ја има во Тинекс и Жито маркети (сигурно и во другите), цената е околу 180-200 ден.
Имам многу мрсна кожа дали можи да ми препорачате некоја пудра да не е скапа ама да ми поможи веќе неможам да си погодам никаква ајј ве молам помош
Ги има ли некој користено Catrice even skin tone foundation,catrice nude illusion или catrice velvet finish foundation? Гледав reviews на јутјуб, а и на сајтот ги најдов само овие дека се препорачливи за сува кожа, па ме интересира ваше мислење, посебно ако имате сува кожа како мене.
Каj нас секако ja има само nude illusion од овие и all mat plus, ама пудрата е прекрасна, jас ептен приjaтно се изненадив од квалитетот и ниjaнсите на catrice пудрите, баш се неутрални и не забегуваат на жолто или портокалово. Jaс ja користам all mat plus затоа што имам комбинирана/масна кожа, nude illusion e за нормална кожа.
Bourjois healthy mix нaд 800 ден не е сигурнo , сегa не е нa пoпуст нo мoжеш дa пoчекaш oд нaредниoв месец мoже нa пoпуст дa јa стaвaт би кoштaлa oкoлу 600 ден
На попуст е Боржуа Хелти Микс во Шатци, 600 денари е. Не знам до кога важи понудата, заборавив да прашам.
Можеш да ja пробаш и Catrice nude illusion, 450 денари е. @SAMIRA, Catrice All mat plus e околу 370 денари.
Збор два за пудрава Многу беше ефтина а мат Ја ѕирнав на брзина и сликнав немав време за проба а убаво ми изгледаше за џабе паро
На 6ти август сум на свадба и еден месец барам шминкер сегде е закажано! Не знам шо е финтата ама на 6ти многу свадби имало и нема нигде место така да сама ќе си се шминкам. Знам убо да се шминкам ама проблем ми е пудрата. Препорачајте ми некоја пудра (до 700-800ден) шо е покривна и мат. Имам нормална кожа ама времето е жешко и не би сакала да ми се разлие пудрата. Ќе ставам камена над неа ако треба, ама сепак ми треба поквалитетна пудра. Ви благодарам.
Ревлон Колорстеј ми е идеално истестирана по свадби и веселби од таков карактер. Можеш да ја земеш онаа наменета за нормална/сува кожа, нема сјаен финиш, ниту пак изразит мат ефект. Обично е 850-860 денари, ама за 50 денари плус од ограниченото, мислам дека ќе имаш солиден „џокер“ во ракав. Другарка ми си ја купи Радиант мат, мислам дека и таа е со слична цена како Ревлон, ама мене ефектот не ми остави некој посебен впечаток. Исто, Макс Фактор Фејсфинити е многу солидна пудра, иако мене (имам комбинирана кожа) ми се собираше во мимичките бори и ми излегуваше на повшрината од лицето по неколку часа и не ми се допадна баш. Штом имаш нормална кожа, можеби ќе ти се допадне и Боржуа 123 Перфект, меѓутоа има доста прашкаст финиш и тоа не знам колку ќе ти се допадне, треба да ја пробаш за да видиш дали ќе ти се допадне формулата, мене оваа пудра ми е секогаш во топ 3 омилени.
На предлозите ке ja додадам и Loreal infallible 24h Matte, ако ти одговара некоja ниjaнса, мене оваа пудра ми се покажа како поиздржлива и подолготраjна од Ревлонот а сепак полесна на кожата.
Најдобра што сум ја користела до сега е пудрата од seventeen мат + ептен фина пудра покривност фул ама ептен бев сува со пудрата и делови со лишаи па после ја земав фејсфинити која изгледаше прашкаста на мојата кожа ја земав ревлон нијансата не ја погодив светла ми е (нели ги нема сите нијанси во мк) почнав да ја мешам со една пудра на римел за да ја погодам нијансата и забележав дека ми се прават ситни акни само кога ќе ја форсирам пудрава.И на виши ја користев ама и таа ептен ми го суши лицето . И сега барам нова пудра цената не е битна за нормална /со мрсна т зона,проблематична кожа. Да е покривна и да не е целосно мат...
@koritsaki @Mishela @LollySky Фала ви женски ќе одам деновиве во парфимерија и ќе одберам една од предложените, па ќе кажам впечатоци.