Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.042
    Допаѓања:
    81.397
    Ама ти си со понормална (ова во стилот на „блазе си ти - муабет“) кожа од мојава друшке @doubleinfinity , затоа ти прија пудрава. :wasntme:
    Јас неколку пати кажав дека си ги користам наизменично серумот и новата верзија на пудрата во зимскиот период, сè до пролет.

За хардкор комбинирана кожа кај која Т-зоната побрзо се масти, мислам дека не е баш добра - мене не ми издржува ниту еден час без да заблескам по цело лице и изгледа многу лошо, без разлика дали нанесувам матирачка база и пудра во прав.
    Секако, нека си проба девојката ако и` се допаѓа пудрата, меѓутоа јас би дала шанса на некоја друга која и не мора да е мат, но со подобра формула од Хелти Микс.

Последна измена: 29 јули 2016
  2. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Која течна пудра од Catrice би ми ја препорачале за комбинирана-мрсна кожа? Многу сум задоволна од нивните продукти па би сакала и некоја од пудрите да пробам.

Исто и од Макс Фактор face finnity каква е во споредба со Revlon Colorstay?

3. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    All mat plus, многу сум задоволна. Средна покривност, и многу е лесна, не се ни чувстува на лицето. Според мене е идеална дневна пудра за секоj ден. Наjсветлата 010 мислам дека ке ти одговара, а ниjaнсите им се баш неутрални, не одат на жолто, портокалово, розево и сл.
    Макс Фактор не сум ja пробала.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Фејс финити мене не ми се бендиса ептен беше сува и како со лишаи ми доагаше финишот. Покривност средна иначе и јас имам комбинирана -мрсна.
    А ревлонот во споредба е подобра има по dewy за разлика од др.

5. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.356
    Допаѓања:
    4.660
    секако да си проба, секој имa различна кожа и на секого различно реагира различна пудра....иначе @Mishela до мене ќе да е проблемот, не е дека сум понормална хахах ама престана да ми и смета и сјајот искрено..порано се капев во камена пудра и тоа го комбинација со Колорстеј замисли а сега воопшто не ни ставам хахахах ми се смени изгледа вкусот за пудриве...деновиве и ЦЦ кремата од Буржоа ја користам на мене таа има малку повеќе мат ефект него претходниве две ама и таа ми е супер без камена..на крај на денот носов ми е како брцнат во масло ама нема гајле...Who cares?:rofl:

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.042
    Допаѓања:
    81.397
    За пудра од Catrice не би можела да ти дадам предлог затоа што ниту една не ми се допаднала до толку за да ја користам на подолг период поредовно, меѓутоа Макс Фактор ја користев доста долго, па ќе ти кажам дека не ми се допадна толку колку Ревлон КС.
    Нема толку сува формула, меѓутоа почнувајќи од нијансите кои не се толку неутрални (и најсветлата мене ми беше темна :lol: ), па сè до издржливоста на лице - не ми се допадна.

Многу брзо се собира во мимичките пори и добивав cakey изглед, без разлика на тоа што нанесував пудра во прав.
    Тоа никогаш не ми се случувало со други пудри наменети за комбинирана кожа, па ми беше причина плус за да ја баталам.
    Одлично изгледа на фотографии, одлично покрива, но мене лично не ми беше тоа тоа и си се навратив на Ревлон. :)

7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.096
    Течна не знам, но ти ја препорачувам mousse matt 12h. Јас имам мрсна кожа склона на акни но покривноста и траењето на пудрава се предобри. Е само лошо е што мислам дека е доста мала количината.

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Devojki preporacajte mi nekoja dobra pudra za problematicna koza sklona kon akni...:?:

9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Ja kupiv na Max Factor iako doma imam dve od Revlon od koi sto sum prezadovolna ama nijansite ne mi odgovaraat sega zatoa sto potemniv malku od sonceto. Ja zedov 75 Golden i spored imeto se nadevan deka ke bide so zolt podton. :)

Od Catrice spored recenziite od na internet nitu edna ne me privlece osven taa mousse mat ama taa mi bese strav da ne mi se poznava mnogu na liceto.

Vi blagodaram za preporakite ovaa od Max Factor ke ja koristam obavezno so lumi bazata na Golden Rose za da ne uzgleda premnogu mat i cakey.
    I da obavezno ke vi pisham na blogot impresii. :)

10. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.130
    Допаѓања:
    4.150
    Kolku cini revlon colorstay? Mi treba za suva koza dali e taa ili nekoja druga od revlon?

11. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.096
    Да, имаат и за сува и за мрсна кожа. Мислам дека е поскапена сега, накај 900 ден.

На SunnyGirl2 и Youknow им се допаѓа ова.
  12. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    некој да не знае кај можам да ја најдам пудрава?

Прикачени фајлови:

• arv-047b_1z.jpg
      arv-047b_1z.jpg
      Големина на фајлот:
      167,1 KB
      Прегледи:
      53
  13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.720
    Допаѓања:
    107.016
    @SophiaBella незнaм пудрaвa дaли јa имa вo мк , види вo пaрфимеријa рaмa вo тц бисер дaли јa имa aкo не тогаш нa ибеј би мoжелa дa јa пoбaрaш

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Иако веќе користам СС крема на Еуцерин,морав да ја купам и оваа откога ја пробав.
    mqdefault.jpg
    Доста е покривна за СС крема, а многу лесна текстура има.Убаво ја хидрира кожата,со ЅРF 25.

Многу сакам да има КИКО кај нас,има преубава козметика.

На joy1, LollySky и Esmeralda-MD им се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.096
    Се нарала од нет или ја купи од некаде?

Сакав да прашам дали оваа пудра ја има некаде кај нас?
    11313534_526770314157048_1349480659_n.jpg

16. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Девојки препорачајте ми пудра за мрсна кожа, моментално користам Rimmel Stay Matte во комбинација со Essence all about Matt пудра за фиксирање и не ми одговара, светнувам во рок од 1 час.. можеби и прајмер кој би ми бил од помош. Благодарам однапред :)

17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    33.891
    Имам мрсна кожа и сакам да ја пробам оваа.
    Ја има некоја од вас користено? Дали добро покрива и дали е долготрајна? :)
    @Sw3et.Ang3l ако ни ја препорачаат девојките, да и дадеме шанса. :D

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Некоја да ми препорача пудра , бела сум многу и руменко во образите :lol: сакам да ми се покрива тоа, но да не ми се разликува многу од бојата на телото...:?:

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.720
    Допаѓања:
    107.016
    Жени , дaли некaде пудрaвa нa Max Factor facefinity е нa пoпуст?

20. zborlesta

zborlesta Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    47
    Dali bi mozele da mi preporacate nekoja pudra koja dosta pokrivna i kje mi gi pokrie bubulickite i crvenilata. Posleden pat kupiv max factor ama da vi kazam voopsto ne sum zadovolna od nejzinata pokrivnost. Koristev i od essence edna no i taa nekako ne e pokrivna voopsto. Dajte predlozete nekoja koja e dobro pokrivna a ne e premnogu so gusta tekstura.