Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ама ти си со понормална (ова во стилот на „блазе си ти - муабет“) кожа од мојава друшке @doubleinfinity , затоа ти прија пудрава. :wasntme:
    Јас неколку пати кажав дека си ги користам наизменично серумот и новата верзија на пудрата во зимскиот период, сè до пролет.

За хардкор комбинирана кожа кај која Т-зоната побрзо се масти, мислам дека не е баш добра - мене не ми издржува ниту еден час без да заблескам по цело лице и изгледа многу лошо, без разлика дали нанесувам матирачка база и пудра во прав.
    Секако, нека си проба девојката ако и` се допаѓа пудрата, меѓутоа јас би дала шанса на некоја друга која и не мора да е мат, но со подобра формула од Хелти Микс.

Last edited: Jul 29, 2016
  2. Rose96

Rose96 Форумски идол

Која течна пудра од Catrice би ми ја препорачале за комбинирана-мрсна кожа? Многу сум задоволна од нивните продукти па би сакала и некоја од пудрите да пробам.

Исто и од Макс Фактор face finnity каква е во споредба со Revlon Colorstay?

3. LollySky

LollySky Популарен член

All mat plus, многу сум задоволна. Средна покривност, и многу е лесна, не се ни чувстува на лицето. Според мене е идеална дневна пудра за секоj ден. Наjсветлата 010 мислам дека ке ти одговара, а ниjaнсите им се баш неутрални, не одат на жолто, портокалово, розево и сл.
    Макс Фактор не сум ja пробала.

Rose96 likes this.
  4. lovemme

lovemme Форумски идол

Фејс финити мене не ми се бендиса ептен беше сува и како со лишаи ми доагаше финишот. Покривност средна иначе и јас имам комбинирана -мрсна.
    А ревлонот во споредба е подобра има по dewy за разлика од др.

5. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

секако да си проба, секој имa различна кожа и на секого различно реагира различна пудра....иначе @Mishela до мене ќе да е проблемот, не е дека сум понормална хахах ама престана да ми и смета и сјајот искрено..порано се капев во камена пудра и тоа го комбинација со Колорстеј замисли а сега воопшто не ни ставам хахахах ми се смени изгледа вкусот за пудриве...деновиве и ЦЦ кремата од Буржоа ја користам на мене таа има малку повеќе мат ефект него претходниве две ама и таа ми е супер без камена..на крај на денот носов ми е како брцнат во масло ама нема гајле...Who cares?:rofl:

Mishela likes this.
  6. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

За пудра од Catrice не би можела да ти дадам предлог затоа што ниту една не ми се допаднала до толку за да ја користам на подолг период поредовно, меѓутоа Макс Фактор ја користев доста долго, па ќе ти кажам дека не ми се допадна толку колку Ревлон КС.
    Нема толку сува формула, меѓутоа почнувајќи од нијансите кои не се толку неутрални (и најсветлата мене ми беше темна :lol: ), па сè до издржливоста на лице - не ми се допадна.

Многу брзо се собира во мимичките пори и добивав cakey изглед, без разлика на тоа што нанесував пудра во прав.
    Тоа никогаш не ми се случувало со други пудри наменети за комбинирана кожа, па ми беше причина плус за да ја баталам.
    Одлично изгледа на фотографии, одлично покрива, но мене лично не ми беше тоа тоа и си се навратив на Ревлон. :)

Rose96 likes this.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Течна не знам, но ти ја препорачувам mousse matt 12h. Јас имам мрсна кожа склона на акни но покривноста и траењето на пудрава се предобри. Е само лошо е што мислам дека е доста мала количината.

Rose96 likes this.
  8. mime87

mime87 Популарен член

Devojki preporacajte mi nekoja dobra pudra za problematicna koza sklona kon akni...:?:

9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Ja kupiv na Max Factor iako doma imam dve od Revlon od koi sto sum prezadovolna ama nijansite ne mi odgovaraat sega zatoa sto potemniv malku od sonceto. Ja zedov 75 Golden i spored imeto se nadevan deka ke bide so zolt podton. :)

Od Catrice spored recenziite od na internet nitu edna ne me privlece osven taa mousse mat ama taa mi bese strav da ne mi se poznava mnogu na liceto.

Vi blagodaram za preporakite ovaa od Max Factor ke ja koristam obavezno so lumi bazata na Golden Rose za da ne uzgleda premnogu mat i cakey.
    I da obavezno ke vi pisham na blogot impresii. :)

10. Youknow

Youknow Популарен член

Kolku cini revlon colorstay? Mi treba za suva koza dali e taa ili nekoja druga od revlon?

11. Emotional123

Да, имаат и за сува и за мрсна кожа. Мислам дека е поскапена сега, накај 900 ден.

SunnyGirl2 and Youknow like this.
  12. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

некој да не знае кај можам да ја најдам пудрава?

Attached Files:

13. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

@SophiaBella незнaм пудрaвa дaли јa имa вo мк , види вo пaрфимеријa рaмa вo тц бисер дaли јa имa aкo не тогаш нa ибеј би мoжелa дa јa пoбaрaш

SophiaBella likes this.
  14. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Иако веќе користам СС крема на Еуцерин,морав да ја купам и оваа откога ја пробав.
    mqdefault.jpg
    Доста е покривна за СС крема, а многу лесна текстура има.Убаво ја хидрира кожата,со ЅРF 25.

Многу сакам да има КИКО кај нас,има преубава козметика.

joy1, LollySky and Esmeralda-MD like this.
  15. Emotional123

Се нарала од нет или ја купи од некаде?

Сакав да прашам дали оваа пудра ја има некаде кај нас?
    11313534_526770314157048_1349480659_n.jpg

16. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Девојки препорачајте ми пудра за мрсна кожа, моментално користам Rimmel Stay Matte во комбинација со Essence all about Matt пудра за фиксирање и не ми одговара, светнувам во рок од 1 час.. можеби и прајмер кој би ми бил од помош. Благодарам однапред :)

17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Имам мрсна кожа и сакам да ја пробам оваа.
    Ја има некоја од вас користено? Дали добро покрива и дали е долготрајна? :)
    @Sw3et.Ang3l ако ни ја препорачаат девојките, да и дадеме шанса. :D

Sw3et.Ang3l likes this.
  18. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Некоја да ми препорача пудра , бела сум многу и руменко во образите :lol: сакам да ми се покрива тоа, но да не ми се разликува многу од бојата на телото...:?:

19. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Жени , дaли некaде пудрaвa нa Max Factor facefinity е нa пoпуст?

20. zborlesta

zborlesta Активен член

Dali bi mozele da mi preporacate nekoja pudra koja dosta pokrivna i kje mi gi pokrie bubulickite i crvenilata. Posleden pat kupiv max factor ama da vi kazam voopsto ne sum zadovolna od nejzinata pokrivnost. Koristev i od essence edna no i taa nekako ne e pokrivna voopsto. Dajte predlozete nekoja koja e dobro pokrivna a ne e premnogu so gusta tekstura.