Ама ти си со понормална (ова во стилот на „блазе си ти - муабет“) кожа од мојава друшке @doubleinfinity , затоа ти прија пудрава. Јас неколку пати кажав дека си ги користам наизменично серумот и новата верзија на пудрата во зимскиот период, сè до пролет. За хардкор комбинирана кожа кај која Т-зоната побрзо се масти, мислам дека не е баш добра - мене не ми издржува ниту еден час без да заблескам по цело лице и изгледа многу лошо, без разлика дали нанесувам матирачка база и пудра во прав. Секако, нека си проба девојката ако и` се допаѓа пудрата, меѓутоа јас би дала шанса на некоја друга која и не мора да е мат, но со подобра формула од Хелти Микс.
Која течна пудра од Catrice би ми ја препорачале за комбинирана-мрсна кожа? Многу сум задоволна од нивните продукти па би сакала и некоја од пудрите да пробам. Исто и од Макс Фактор face finnity каква е во споредба со Revlon Colorstay?
All mat plus, многу сум задоволна. Средна покривност, и многу е лесна, не се ни чувстува на лицето. Според мене е идеална дневна пудра за секоj ден. Наjсветлата 010 мислам дека ке ти одговара, а ниjaнсите им се баш неутрални, не одат на жолто, портокалово, розево и сл. Макс Фактор не сум ja пробала.
Фејс финити мене не ми се бендиса ептен беше сува и како со лишаи ми доагаше финишот. Покривност средна иначе и јас имам комбинирана -мрсна. А ревлонот во споредба е подобра има по dewy за разлика од др.
секако да си проба, секој имa различна кожа и на секого различно реагира различна пудра....иначе @Mishela до мене ќе да е проблемот, не е дека сум понормална хахах ама престана да ми и смета и сјајот искрено..порано се капев во камена пудра и тоа го комбинација со Колорстеј замисли а сега воопшто не ни ставам хахахах ми се смени изгледа вкусот за пудриве...деновиве и ЦЦ кремата од Буржоа ја користам на мене таа има малку повеќе мат ефект него претходниве две ама и таа ми е супер без камена..на крај на денот носов ми е како брцнат во масло ама нема гајле...Who cares?
За пудра од Catrice не би можела да ти дадам предлог затоа што ниту една не ми се допаднала до толку за да ја користам на подолг период поредовно, меѓутоа Макс Фактор ја користев доста долго, па ќе ти кажам дека не ми се допадна толку колку Ревлон КС. Нема толку сува формула, меѓутоа почнувајќи од нијансите кои не се толку неутрални (и најсветлата мене ми беше темна ), па сè до издржливоста на лице - не ми се допадна. Многу брзо се собира во мимичките пори и добивав cakey изглед, без разлика на тоа што нанесував пудра во прав. Тоа никогаш не ми се случувало со други пудри наменети за комбинирана кожа, па ми беше причина плус за да ја баталам. Одлично изгледа на фотографии, одлично покрива, но мене лично не ми беше тоа тоа и си се навратив на Ревлон.
Течна не знам, но ти ја препорачувам mousse matt 12h. Јас имам мрсна кожа склона на акни но покривноста и траењето на пудрава се предобри. Е само лошо е што мислам дека е доста мала количината.
Ja kupiv na Max Factor iako doma imam dve od Revlon od koi sto sum prezadovolna ama nijansite ne mi odgovaraat sega zatoa sto potemniv malku od sonceto. Ja zedov 75 Golden i spored imeto se nadevan deka ke bide so zolt podton. Od Catrice spored recenziite od na internet nitu edna ne me privlece osven taa mousse mat ama taa mi bese strav da ne mi se poznava mnogu na liceto. Vi blagodaram za preporakite ovaa od Max Factor ke ja koristam obavezno so lumi bazata na Golden Rose za da ne uzgleda premnogu mat i cakey. I da obavezno ke vi pisham na blogot impresii.
@SophiaBella незнaм пудрaвa дaли јa имa вo мк , види вo пaрфимеријa рaмa вo тц бисер дaли јa имa aкo не тогаш нa ибеј би мoжелa дa јa пoбaрaш
Иако веќе користам СС крема на Еуцерин,морав да ја купам и оваа откога ја пробав. Доста е покривна за СС крема, а многу лесна текстура има.Убаво ја хидрира кожата,со ЅРF 25. Многу сакам да има КИКО кај нас,има преубава козметика.
Девојки препорачајте ми пудра за мрсна кожа, моментално користам Rimmel Stay Matte во комбинација со Essence all about Matt пудра за фиксирање и не ми одговара, светнувам во рок од 1 час.. можеби и прајмер кој би ми бил од помош. Благодарам однапред
Имам мрсна кожа и сакам да ја пробам оваа. Ја има некоја од вас користено? Дали добро покрива и дали е долготрајна? @Sw3et.Ang3l ако ни ја препорачаат девојките, да и дадеме шанса.
Некоја да ми препорача пудра , бела сум многу и руменко во образите сакам да ми се покрива тоа, но да не ми се разликува многу од бојата на телото...
Dali bi mozele da mi preporacate nekoja pudra koja dosta pokrivna i kje mi gi pokrie bubulickite i crvenilata. Posleden pat kupiv max factor ama da vi kazam voopsto ne sum zadovolna od nejzinata pokrivnost. Koristev i od essence edna no i taa nekako ne e pokrivna voopsto. Dajte predlozete nekoja koja e dobro pokrivna a ne e premnogu so gusta tekstura.