За оние што се заинтересираа за Боржуа пудрите. Јас ги имам 123 перфект и air mat. Двете пудри се за комбинирана кожа. Прво за 123 perfect ќе напишам мислење. Имам комбинирана кожа така што во лето се соочувам со мрснотија на целото лице, а во зимо комбинирана. Ова лето прв пат лицето ми е многу мрсно, не го воочив проблемот сериозно зошто е толку мрсно, веројатно повеќе се потам. Пудрата ја тестирав и на топло и деновивее кога беше поладно. За топлите денови без база односно подлога за лице ми траеше 6часа и веќе следниот час светев по целото лице. Сепак таа пудра е полумат, средна покривност, убаво легнува на лице, не се чувствува дека имаш пудра на лицето значи се на се лесна пудра. Меѓутоа кога ќе почнам да светам чувствувам дека ми спаѓа, со камена пудра можеби ќе издржи подолго. За разлика од топлите денови, деновиве кога беше посвежо ја пробав и не ми мрдна од лицето, ми траеше повеќе од 6 часа можеби добри 10,11 часа што е поен плус за мене бидејќи се разочарав кога видов колку часа ми трае во потопли денови и ми беше криво што ја платив толку. Сепак се израдував што во зимо ќе имам пудра. Исто така ја тестирав и со подлога за лице во топлите денови и ми издржа максимално 4 часа. Сепак заклучив дека не е за во лето. Air mat Мат пудра која одговара за комбинирана кожа. Во топлите денови ми издржа исто колку 123 перфект. А во ладните денови дури 12 часа и ако не се измиев може и повеќе. Задоволна сум многу. Погуста е во текстура така што покрива убаво и доволно е малку да се нанесе. Исто така сакам да и се заблагодарам на @Mishela која толку ми го препорачуваше коректорот хелти микс, се наканив да го купам и сега сум презаодолна,не се собира под очи и дава мат изглед, одлична покривност. Не е мрсен што е најважно.
koja pudra od max factor ja koristeshe? inace bi ti ja preporacala od seventeen matte + ako imas kombinirana i mrsna koza. ovaa pudra deluva i na bubuiickite so sto gi sushi.
@referentka a зa кaквa кoжa ти е пoтребнa пудрa? Јaс сум презaдoвoлнa oд нивните пудри , ги имaм кoристенo скoрo сите инaку имaм кoмбинирaнa кoжa. Нaјзaдoвoлнa сум oд 123 перфект кoјa штo нa мoевo лице е мaт и јa нoсaм дури и без кaменa пудрa. Аир мaт е истo зa мрснa кoжa нo иaкo се викa мaт мене ми е пoлумaт нa мoевo лице. Хелти микс е пoвеќе зa нoрмaлнa дo сувa кoжa јaс бaш јa купив нa oвa тoплo време сетирaнa сo пудрa 4 чaсa лицевo ми беше мaт пoтoa светнaв и би јa кoристелa пoвеќе зимнo време. Нaјгустa пo структурa ми е aир мaт дoдекa 123 перфект и хелти микс се мaлку пoтечни.
Сува кожа. Долго време користев Ревлон, ама многу густи се и сите бои се некако ,,земјани,, Сега сум на Максфактор и некако поарни ми се, не се собира пудрата на вдлабнатинките на лицето (читај - брчките) На штандот во ДМ ги погледнав Буржуа ама никој околу мене не ги користи за да пробам да видам како ќе прилега.
@referentka Дa oвaa пудрa штo јa пoстaви и @danichap Мнoгу е прирoднa и не е вooпштo тешкa нa лице гo имa тoј dewy финиш , прoбaј јa сигурнo ќе ти oдгoвaрa вo aнaбелa пaрфимериите е нa пoпуст 600 денaри јa земaв. Штетa штo немaм сувa кoжa инaку ќе јa кoристев сигурнo и летнo време
Јас од Биотен ја користам СС кремата, подлога е повише ама врши работа, дури не треба ни да ставам пудра врз неа, ако ми е за преку ден.
Ја купив HD пудрата од Ингрид, таа за мрсна кожа и од ДМ сунѓерче јајце од Ебелин. Не знам зошто ама пудрата како кал изгледа на лице, малку покрива и изгледа како нермномерно да сум ја нанела. Пробав и да ставам прво од кремата од Биотен за мрсна кожа, а пробав и без ништо и ефектот е ист. Очигледно нешто не правам како што треба, зошто прочитав тука задоволни од пудрата.
Проба да ја нанесеш со четка? Мене ми се има случено еднаш пудрата со крема (која што ја користев и како подлога) да не одговараат , пудрата не се нанесуваше како што треба н не стоеше убаво на лицето имаше ефект `маска` да го наречам. Пробај нанеси ја со четка или со прсти. Ако пробај и со некоја подлога. Јас оваа пудра ја немам користено така да незнам за неа ништо
Не знам колку и е редовната цена, ама за тие што ја користат мислам дека ќе биде корисни инфово, дека во Космо, е намалена и има 15% попуст. Мислам дека е околу 2390 ден.
Јас ги користам овие три и задоволна сум. Последната е повеке како за секој ден и лесна е, додека другиве две ги користам повеке како за special occasions