Роси, јас ја имам на Ревлон таа што е КолорСтеј за сува до нормална. Мене ми одговара, и мнооогу убаво покрива. За посебни пригоди е како измислена. Пред да ја нанесам, како впрочем што правам со сите пудри, си нанесувам крема како подлога. Сепак мислам дека крема е неминовна основа кога станува збор за сува кожа на лицето. Најубаво би било да ја тестираш. И тоа... може на пример да си ставиш крема на лицето некое саботно утро и да отидеш право во парфимерија и да си ја тестираш дирекно на лице.
Јас отсекогаш сум ја викала мејбилин.Другарки,па и тука на форумот сите ја викаа мејбилајн па се запрашав, да не ја викам грешно постојано..па викам и има некоја смисла оти тоа line се чита лајн не лин..па после почнав да ја викам и така и така ама ете, у право сум била инаку ке идам неделава и ке си ја земам мејбилин пудрата.. ревлон ги немам користено но ги знам како тешки пудри, какви се точно,незнам
Ја пробав пудрата на Max Factor xperience, и ако некој го интересира, пудрата е добра, многу кремаста али добро покрива и дава убав сјај на лицето. Ама...кој има мрсна кожа уопште нека не помислува да ја купи, има да свети после 2 минути.
А сега го видов блогот на Ливинг па препорачала Виши пудрата Колку мл е и дали има потемни нијанси ? И Ливинг зошто веќе не пишуваш на блогот?
Сега баш сакав да прашам за пудрава дали некој ја користи. Чим викаш дека е добра ќе си ја земам...и многу други ми ја фалеле ама пак сакав да си прашам за сигурно да не давам пари за џабе Мојава е при крај па планирам неделава да си ја купам...
Дали некоја користела од Debby течна пудра за мрсна или комбинирана кожа,видов дека е негде околу 300 и нешто,кажете ако има некоја задоволна или незадоволна
Јас ја зедов 530 или 560 денари Мејбилинот (ор ватевр) , таа што ја има Росоњерка постирано првата, за сува кожа Dream Satin Liquid. Јас на почетокот бев презадоволна, сега и не толку, пудрата е добра мада не е многу покривна, повеќе го изедначува тенот, му дава природен сјај, така да за дневна светлина и чисто лице е супер, ама дека покрива - не баш многу, најискрено.
Триевче е Сеси. Нијансите еве ги: Нема голем избор на нијанси, ама може и ќе најдеш како твојата. Треба да имаат тестери, побарај ќе ти дадат (мислам Реплек фарм беа застапници). А блогот го заборавив некое време искрено да ти кажам, ама можеби ќе му се навратам.
Па имаме кажано дека е дневна пудра и дека има доволна покривност, ама не голема, како некои потешки пудри. Пример јас за навечер ја користам Дебора и иако гарантира 10 часовна хидратација јас таа не би ја ставала преку ден, сечуствувам многу покриено. Затоа ја сакам Мејбилинов покрива нормално и за сува кожа е супер. Мене ми нудеа други за сува кожа со кремче внатре, е тие да видиш каква ужасна покриеност даваат. Јас и до Боржуа земав тестери од Хелти Миксот и таа има иста покривност како Мејбелин само што таа некако помала влажност дава. Али се е вкус очигледно сакаш доста да ти е покривна. Тие со сува кожа најчесто имаат чисто ама суво лице, затоа потребно е пудра со голема хидратација.
Да Росоњерка, и јас сум задоволна од Мејбилин само кажав дека не е многу покривна, освен тоа јас ја користам и за навечер, имам чисто лице. Порано и јас земав една дневна полесна, за навечер ја имав Ревлон колор стеј, за сува до нормална што е, ама не знам колку е тоа убаво за кожата...затоа решив покривна - непокривна иста пудра да користам и дење и навечер
Имам кажано дека во Бисер во една парфимерија ми ставија тестер од Деби и мноооогу е покривна. Имаше и за нормална и за мрсна кожа.
Пудрата е супер,јас ја користам веќе еден месец,стварно е покривна јас ставам малку камена пудра на Т зоната зошто имам комбинирана кожа и нијансата си ја погодив ептен и фала богу не џитнав пари за џабе
Jас вечерва ја купив оваа dream liQuid mousse light2 многу ми се допага,каков сјај му дава на лицето,за покривање не покрива многу ама јас и онака немам многу проблематично лице
Можеш да побараш тестер мене ми дадоа тестер али уште го немам пробано ај ако не утре за во школо да ја пробам па да ти кажам каква е