Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Роси, јас ја имам на Ревлон таа што е КолорСтеј за сува до нормална. Мене ми одговара, и мнооогу убаво покрива. За посебни пригоди е како измислена. Пред да ја нанесам, како впрочем што правам со сите пудри, си нанесувам крема како подлога. Сепак мислам дека крема е неминовна основа кога станува збор за сува кожа на лицето. Најубаво би било да ја тестираш. И тоа... може на пример да си ставиш крема на лицето некое саботно утро и да отидеш право во парфимерија и да си ја тестираш дирекно на лице. :)

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.076
    На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Значи благодарност до Лилит и Ливинг што ни ја разрешија мистеријата за името :)

:rock:

4. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Јас отсекогаш сум ја викала мејбилин.Другарки,па и тука на форумот сите ја викаа мејбилајн па се запрашав, да не ја викам грешно постојано..па викам и има некоја смисла оти тоа line се чита лајн не лин..па после почнав да ја викам и така и така :D ама ете, у право сум била 8)

инаку ке идам неделава и ке си ја земам мејбилин пудрата..
    ревлон ги немам користено но ги знам како тешки пудри, какви се точно,незнам :)

5. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    154
    Ја пробав пудрата на Max Factor xperience, и ако некој го интересира, пудрата е добра, многу кремаста али добро покрива и дава убав сјај на лицето. Ама...кој има мрсна кожа уопште нека не помислува да ја купи, има да свети после 2 минути.

Прикачени фајлови:

• g.jpg
      g.jpg
      Големина на фајлот:
      84,7 KB
      Прегледи:
      225
  6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    А сега го видов блогот на Ливинг па препорачала Виши пудрата :wasntme:

Колку мл е и дали има потемни нијанси :wasntme: ?

И Ливинг зошто веќе не пишуваш на блогот? :^)

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Сега баш сакав да прашам за пудрава дали некој ја користи. :$ Чим викаш дека е добра ќе си ја земам...и многу други ми ја фалеле ама пак сакав да си прашам за сигурно да не давам пари за џабе :)
    Мојава е при крај па планирам неделава да си ја купам...

8. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Женси колку парички е мејбилин?

9. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.521
    Дали некоја користела од Debby течна пудра за мрсна или комбинирана кожа,видов дека е негде околу 300 и нешто,кажете ако има некоја задоволна или незадоволна

10. UniqueCreature

UniqueCreature Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    44
    Јас ја зедов 530 или 560 денари Мејбилинот (ор ватевр) :lol: , таа што ја има Росоњерка постирано првата, за сува кожа Dream Satin Liquid. Јас на почетокот бев презадоволна, сега и не толку, пудрата е добра мада не е многу покривна, повеќе го изедначува тенот, му дава природен сјај, така да за дневна светлина и чисто лице е супер, ама дека покрива - не баш многу, најискрено.

11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.076
    Триевче е Сеси. Нијансите еве ги:
    Нема голем избор на нијанси, ама може и ќе најдеш како твојата. Треба да имаат тестери, побарај ќе ти дадат (мислам Реплек фарм беа застапници).
    А блогот го заборавив некое време искрено да ти кажам, ама можеби ќе му се навратам.

12. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Па имаме кажано дека е дневна пудра и дека има доволна покривност, ама не голема, како некои потешки пудри. Пример јас за навечер ја користам Дебора и иако гарантира 10 часовна хидратација јас таа не би ја ставала преку ден, сечуствувам многу покриено. Затоа ја сакам Мејбилинов покрива нормално и за сува кожа е супер.
    Мене ми нудеа други за сува кожа со кремче внатре, е тие да видиш каква ужасна покриеност даваат. :)
    Јас и до Боржуа земав тестери од Хелти Миксот и таа има иста покривност како Мејбелин само што таа некако помала влажност дава.
    Али се е вкус очигледно сакаш доста да ти е покривна.
    Тие со сува кожа најчесто имаат чисто ама суво лице, затоа потребно е пудра со голема хидратација.

13. UniqueCreature

UniqueCreature Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    44
    Да Росоњерка, и јас сум задоволна од Мејбилин само кажав дека не е многу покривна, освен тоа јас ја користам и за навечер, имам чисто лице. Порано и јас земав една дневна полесна, за навечер ја имав Ревлон колор стеј, за сува до нормална што е, ама не знам колку е тоа убаво за кожата...затоа решив покривна - непокривна иста пудра да користам и дење и навечер :)

14. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Имам кажано дека во Бисер во една парфимерија ми ставија тестер од Деби и мноооогу е покривна. Имаше и за нормална и за мрсна кожа.

15. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Пудрата е супер,јас ја користам веќе еден месец,стварно е покривна јас ставам малку камена пудра на Т зоната зошто имам комбинирана кожа и нијансата си ја погодив ептен и фала богу не џитнав пари за џабе :wasntme:

16. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Колку пари е пудрата на Max Factor xperience?

17. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Па би требало негде до кај 800 ден да биде

18. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас вечерва ја купив оваа dream liQuid mousse light2 многу ми се допага,каков сјај му дава на лицето,за покривање не покрива многу :) ама јас и онака немам многу проблематично лице :^) [​IMG]

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Annnie

Annnie Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5

800 е точно ама нз дали е добра нека каже некој што ја има користено зашо сакам да ја земам...Фала.. :)

20. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Можеш да побараш тестер :) мене ми дадоа тестер али уште го немам пробано :lol: ај ако не утре за во школо да ја пробам па да ти кажам каква е :)