Дечки јас имам нормална кожа имам и бубулици малце дека се чепкам по лице, сакам некоја покривна пудра до кај 500 ден и да не удира на помаранџесто бојата. Да ми препорачате?
Ти ја препорачувам пудрата на Буржуа Хелти микс сега на попуст е 600ден во Анабела парфимерија и во Шатци , нијансите се многу природни
Како што пишав ја зедов од Max Factor 3 in 1 и многу сум задоволна. Не очекував волку многу да биде долготрајна и мат да ми го држи лицево. Многу убаво изгледа особено кога ја нанесувам со влажно сунѓерче ептем мазно изгледа, а со четка поголема покривност се добива. Многу сум задоволна се надевам дека ќе најдам нијанса и за на зима кога ќе сум посветла.
Штo мислите зa шминките oд PUPA јaс имaм дoстa oд тoј бренд,ми ги нoсaт oд Фрaнцијa a гледaм тукa реткo се спoменувaaт.Имa некoј штo кoристи?
Bourjois healthy mix ако имаш нормална сува кожа ,а ако ти е комбинирана мрсна тогаш bourjois 123 perfect
Мака мачев дур да си најдам соодветна пудра. Користам пудри без штетни состојки. На алверде се преубави, но за жал слабо стојат со нијанси. Или се розеви или се пресветли .Случајно ја видов perfect&natural на дебора и се изненадив од прилично добриот состав. Пудрата ми е супер погодена. Има фин избор на нијанси. Природно изгледа на лицето и има средна покривност. Не е тешка воопшто и е доста трајна . Некои пудри на алверде ми биле многу помрсни од оваа. Имам нормална накај комбинирана кожа. Мислам дека вреди да ја пробаат сите што внимаваат козметиката да нема парабени, парафини и силикони
Ја купувам! А каква камена/во прав пудра користиш за т-зоната? Некоја со исто добар состав ми треба. Пудрата во прав на алверде е супер и на покривност, ама нијансите се оскудни ептен. Доволно сум бела и без тоа.
pred da stavash bilo kakva pudra , stavi zelen korektor na crveniloto i posle nanesi pudra crveniloto ke iscezne
Досега не најдов подобра варијанта. Ја користам истата пудра во прав на алверде. Ја имам нијансата02 и не е така лоша