Јас одкрив уште едн мнг добра течна пудра за масна кожа/ Покрај онаа на менхетн, оваа е мојт тотален фаворит. Може да прочитате повеќе детали за неа на мојот блог http://mymakeupbagm.blogspot.mk/2016/09/review-yves-rocher-couleurs-nature.html
Значи имам еден проблем За школо ставам бб крема и коректор и дур отидам до школо за пола саат ми се мрси цело лице и многу ме нервира Дајте помагајте што да ставам цела светам на т-зоната ,од двете страни кај носот,брадата и образите абе цело лице Некој совет? Што да користам да не ми се мрси
@Kimberly11 Сегa нa oвa тoплo време тешкo бб кремa дa издржи нa лице пoгoтoвo aкo имaш мрснo лице.. Прoбaј сo некoј мaт прaјмер еве гледaм нa Аурa гo фaлaт aмa јaс никaкo не стaвaм нa времевo нештo тaквo леснo нa лицевo зaштo пoсле светнувaм , секoгaш кoристaм пудрa
Можеш да ја сетираш со транслуцентна пудра или со камена обична. Римел има предобри пудри, рсзгледај ја низ нет rimmel stay matte
Ја купив мината недела и дефинитивно е една од најдобрите пудри што ги имам користено. Кога ке ја нанесеш едноставно изгледа толку природно и дава сјај како да немаш ништо на лицето
Во Англија живеам и од тука ми е. Јас ја купив како со пакет, четка за нанесување, две пудри Matte & Original, боја како за целото лице и minera veil за околу 2850 денари. Мислам дека може да се порачаат online.
Здраво девојки, го прегледав малку разговорот и неможам убаво да одлучам. Не сум користела многу пудри до сега, многу, многу ретко, но во последно време имам многу мрсна кожа на лицето (од други причини) и освен што секојдневно се справувам со тој проблем, би сакала да земам некоја добра пудра. Која би ми ја препорачале?
Гледам во Космо намалени се овие две на Менхетн, која е попокривна и посоодветна за комбинирана кожа? Спојлер
Презадоволна од пудрата на севентиин мат со пумпица 600 ден ја земав покрива нема потреба од камена лицето кристално чисто мазно и долготрајна е
Да за комбинирана до мрсна. Ама јас имам нормално сува во периоди комбинирана кожа и пак ми одговара. За орв пат после есте лаудер да сум вака задоволна од пудра