Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.556
    Да не се лажеме, станува збор за традиционални пудри кои немаат ни "П" од природни.. :)

2. My Make Up Bag M

My Make Up Bag M Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2016
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    423
    Јaс искренo незнaм бaш тoчнo дa oдредaм. Нa сите прoизвoди е нaзнaченo тoa декa се прирoдни oсoбенo нa препaрaтивaтa oд oвoј неенд мoжеби зaтoa сум се пoмешaлa, a мoжеби е грешен превoдoт нa мaкедoнски. Мoжеби прoизвoдителoт сaкaл дa кaже декa вo себе сoдржaт прирoдни препaрaти. Oвие пудри кoнкретнo сoдржaт шaфрaн, сoјa и бaмбус. И мене ме интересирa oвa сaли ствaрнo aе прирoдни. Супер штo гo примети. Ме зaнимa штo ќе кaже Виoдевoјкa.
    Инaку не сум некoј тип штo бaрa сaмo прирoдни прoизвoди, кoристaм секaкви нoрмaлнo oд брендoви штo сметaм декa се дoбри, и пoвеќе oбрнувaм внимaние нa ефектoт штo тие гo дaвaaт нa кoжaтa, a oвие 2 се пoкaжaa oдлични. Слики oд сoстaвoт имa вo сликите нa пoстoт.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.721
    Допаѓања:
    107.019
    @My Make Up Bag M

да ти кажам и јас порано не се разбирав многу во составот а од кога се појави Биодевојка на форумов , почнав да внимавам барем на кремиве за лице да нема внатре штетни состојки. Почнав да барам и пудра за мрсна кожа без силикони и нафтени деривати но или не се покривни или не се трајни и така сега за сега се откажав од органските пудри.

На Antebellum и My Make Up Bag M им се допаѓа ова.
  4. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.556
    @koritsaki пробај ја на bourjois новата пудра perfect&natural, една феминка ја имаше пофалено дека е идеална за мрсна кожа и дека е без силикони, парабени и нафтени деривати. Или пробај природна во комбинација со на пример алверде пудра во прав. Јас сум задоволна со вторава комбинација.

5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.721
    Допаѓања:
    107.019
    @Babyby која е таа нова пудра на Буржуа , ја немам забележано? може ли слика да ставиш :)

6. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.556
    Извини на deborah била , а не на bourjois . Моја грешка. Еве ја

Прикачени фајлови:

• image.png
      image.png
      Големина на фајлот:
      834,5 KB
      Прегледи:
      66
    На 1209 и koritsaki им се допаѓа ова.
  7. flower7

flower7 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    69
    @Rose96 Те молам одговори и мене ме интересира и јас незнам што да правам.

8. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Има силикони, како што кажа koritsaki. Поздрав.
    п.с. драга koritsaki не знаеш колкава желба имам да ти најдам една органска пудра која покрива ама не се за жал покривни како традиционалните. Да можев ќе ја измислев формулата специјално за тебе!!! Инаку девојките кои живеат надвор од Мк на пример Германија, Италија и Шпанија нека ги пробаат пудрите на Benecos, Avril, и So Bio Etic. :)

На buba4e89 и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.721
    Допаѓања:
    107.019
    @Biodevojka и јас сум во потрага и ај немора да е мн покривна како што сакам да е трајна :) нели зашто имам масна кожа. Ги има ли овие гореспоменатите пудри да се порачаат од нет ? И за кој тип на кожа се?

10. RosePrincess

RosePrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    55
    Ова би било многу лоша комбинација. Пудрата содржи природни масла. Поради силиконите во прајмерот нема да се впие убаво. Од искуство ти кажувам. Подобра опција би била да матираш со пудрата во прав.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    5.244
    Ах, ништо тогаш. А и прочитав погоре дека не давале баш ефект како класичните, така што не се за мене очигледно.

12. RosePrincess

RosePrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    55
    Зависи каков ефект бараш. Имаат доста добра покривност ако мислиш на тоа. Можеш да ја пробаш и на дебора perfect &natural. Имам пишувано за неа ,добра е

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mimi002

mimi002 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    15
    kolkupari cine pudra tecna : aURA REFRESH ME ???

14. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга моја коритсаки, пудрата на Бенекос е малку потешка како структура ама мене ми одговараше, јас имам комбинирана кожа. Еве ти една слика со структура на пудри

Од овие имам пробано so bio etic таа што е попокривна не legere, melvita помалку покривна и бенекос која ја нема овде.

Според мене so bio etic е идеална за тебе затоа што дава мат ефект и пудрата и ББ кремот (на сликава е прикажан ББ крем) на пудрата пишува long lasting на француски

еве на сликава може да ја видиш структурата на пудрата и ББ кремот. Според мене ти земи ја пудрата, онаа првата.

Мислам дека може да се нарача онлајн на повеќе француски и италијански сајтови.

Пробај ја па кажи ми.

Штета што во МК никој не ги носи овие пудри а верувајте ми цената им е околу 5 до 10 евра, живо џабе. Некој генерален увозник кај нас да се нафати да донесе бар две вакви марки ќе скокам од радост.

Поздрав

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.721
    Допаѓања:
    107.019
    Ти благодарам :) баш сега ќе седнам и ќе разгледам рецензии, Ќе разгледам и околу нијансите се надевам дека не се толку темни :)

Инаку нели оваа пудра ја повлекоа од продажба? Или ја има во некои останати земји а во Мк н ја носат? Зборувам за Bourjois Bio Detox , ја има на ebay

http://www.ebay.com/itm/Bourjois-Bi...hash=item3a8518e84d:m:msKq2YO685JA30QeukKqOAg

Последна измена: 14 септември 2016
  16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Мислам дека само кај нас ја повлекоа. Во Италија ја има уште. Со био етик е слична по структура затоа што дава мат ефект. Поздрав.

17. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Извинете за задоцнетиот одговор.
    Вака од Голден Роуз дава по брашнест ефект или по мат по сув, а Севентин е нешто како полумат, мат ама не како со камена пудра незнам како поубаво да објаснам.
    Мене двете ми се прекрасни пудри, од Севентин мислам дека добивав малку поголема покривност. Инаку ниту едната нема да ти направи беља на лицето, барем кај мене ниту кај сестрами немаше никаков негативен ефект. Мислам дека на Голден Роуз ми беше малку по трајна него оваа од Севентин, значи со оваа од Севентин после неколку часа ми требаше поправка на т-зоната, ама ако немаш премногу мрсна кожа мислам дека ќе ти биде совршена. Единствен проблем се нијансите кои што се ужасни, 01 и 03 се по природни другите се портокалови и многу чудни, а од Голден Роуз пак имаат супер нијанси.

Сепак се зависи од кожата мене ми беше одлична таа на Голден Роуз а на некои не им се допадна дека е премногу мат, и им ги истакнувала сувите делови ама јас немав таков проблем.

Еве ти линк од рецензиите за двете пудри колку да видиш како стојат на лицето.
    Севентеен :
    http://rosee96.blogspot.mk/2015/08/seventeen-matt-plus-foundation-review.html

Голден Роуз:
    http://rosee96.blogspot.mk/2016/03/golden-rose-staylong-mat-foudation.html

Се надевам дека ти помогнав некако. Пиши ми која ќе ја купиш и како си задоволна. :)

На Be-yO-nCe и LollySky им се допаѓа ова.
  18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.721
    Допаѓања:
    107.019

Одвај чекам да ја пробам пудрава , ја порачав за 1 недела би требало да стигне. @Mishela коректорот го имаш пробано , добар е?

На lovemme и Rose96 им се допаѓа ова.
  19. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Ај се надевам дека ќе биде добра за мрсна кожа, чекам рецензии ако ја пробате. :)

На lovemme и koritsaki им се допаѓа ова.
  20. My Make Up Bag M

My Make Up Bag M Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2016
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    423
    Oвaa пудрa јa кoристев јaс. Предoбрa. Тoлку јaкa пoкривнa мoќ имa кaкo никoјa другa штo сум јa прoбaлa. Мнг е дoбрa. Oд кaде јa нaрaчa, мoже линк?
    Сoсемa сум зaвoрaвилa нa неa, сегa кoгa јa видoв се пoтсетив. Oдличен избoр, сигурнo ќе ти се дoпaдне.

На LollySky и koritsaki им се допаѓа ова.