Девојки која течна пудра е подобра L'oreal Infallible Matte, Catrice HD Liquid Coverage(таа новата) или Seventeen Time Plus? И доколку може дополнително мислење
Новава на Катрис и на Севентин не сум ги пробала , мислење имам пишувано за Лореал , ја користев лани , но нијансите не се добри сите се портокалови и најсветлата 11 е темна , ако имаш светла кожа ко мојава не ти ја препорачувам на Лореал , инаку е мат само тоа ми се допадна
Ја користам ББ кремата на Гарниер за секој ден и ми одговара на кожата премногу, но ми треба пудра која е приближна до ББ кремава. Имам неколку течни пудри но ми се претешки. Имам нормална кожа и не ми треба многу покривна пудра но пред се сакам да е лесна. Сакав да ја земам новата на Catrice ама се си мислам да не утна пак како со претходните. Совет?
Catrice HD Liquid не сте оставиле ни една Морам да ја начекам, 04 нијанса. Ако види некој во меѓувреме нека ме извести. Да сменам Буржоа после година малце
^Vo ramstor i vero vcera I jas barav edvaj dve nijansi da najs. Ja nemase taa so mi trebase -.- Ko gratis da ja davaat luge, so naprajvte imajte milost I za nas hahaha.
Еее, ваква идеална пудра е Healthy Mix Serum, која за жал ја нема веќе кај нас. Од другиве што сум ги пробала не сум сретнала досега некоја така измеѓу пудра и ББ крем. Мене кога ми треба полесна покривност си мешам пудра со хидрантна крема на раката, и така нанесувам. Врши работа @Petra777, вчера во новото DM (во Тафталиџе до Веро) ги имаше сите нијанси, ако ти е близу помини.
Clinique acne solution - Пудрава ја земав пред 2 недели , ја користам скоро секој ден , ми се допадна ( додека таа Стеј мат воопшто не ми се допаѓаше.. ) лесна пудра е , се надоградува по потреба , покривноста е средна , ако имате проблематична кожа ќе е потребно и двапати да ставите. Наменета е за масна кожа , а највеќе се изненадив што ми ги суши акните - доколку ми излезат на лицето. Ја земав 22 евра со попуст
Здраво сакам да ве прашам дали може да ми препорачате некоја пудра што не штети на лицето во тинејџерски години сум ве молам јас ја користев цц кремата ама не сум баш задоволна
Јас ја користам оваа пудра иако не сум баш во тинејџерски години али имам проблематична кожа така да пробај ако сакаш а и не е претерано скапа околу 350-400 денари е.
Јас да пишам мислење за Менхетен Мат. Не знам тука точно кои феминки ми ја препорачаа кога барав покривна пудра за на свадба. Ама фала ви на тие што беа. Многу ми се допадна. Многу лесна ја чувствувам на лицето и скроз е мат. Барем на моето лице така стои, нема сјај и по цел ден носење. Ќе си купам пак! А од новите пудри и да сакам да си купам не можам оти Битола е 2-3 години наназад и по парфимерии немат слушнато за нови пудри. Ја отепав барање на Голден Роуз новата и како зачудени ме гледаа и ми нудеа други од Голден Роуз пудри. Не знам сега дали има стигнато, и не знам дали да ја пробам....
Девојки малку помош ако може. Да не знае некоја од вас дали можам да ги најдам овие кај нас? Го има ли воопшто овој бренд кај нас?