Во новиот ДМ до Веро во Тафталиџе се од Римел е на попуст 20% до краjoт на неделава. Пудрата е одлична инаку, една од наjдобрите камени пудри што сум ги имала
Jaс нагласив само во тоj ДМ, тоj e новоотворен и до 22ри на се од Римел имаат попуст. Во другите Дм си се редовните цени
Јас изгледа не сум го знаела Како и да е, се од Римел им е на попуст 25% до недела, а плус денес, утре и задутре од 15-19 часот има шминкери од Римел кои шминкаат бесплатно. Спојлер https://www.dm-drogeriemarkt.mk/mk_homepage/usluge/568818/dm_preporaka.html
Пудрава е одлична ја имам и течната а и камената одлични се Освен до ДМ мислам дека би требало да ги има и во синоличка и диор јас ја зедов од синоличка пред месец дена
какво е чувството со пудра бидејки ја неможам да користам открив пред 3 год дека сум алергична, ако ставам и една капка на лицето после неколку часа ми се дува ко балон..а баш би сакала убаво да се нашминкам..и мн убаво ми изгледа пудра ама јбг...
Не мора да значи дека си алергична на сите пудри, можеш да пробаш некоjа хипоалергенска, од Avene, Vichy Clinique.
Ja kupiv Miracle Touch i denes ja staviv za prv pat i impresionirana sum, mnoguu mi se dopagja eptem e lesna i ne izgleda cakey iako ima dobra pokrivnost. Ja imam na liceto okolu 2 - 3 casa i super izgleda se nadevam samo deka ke bide trajna zatoa sto toa e prvo nesto sto go baram od edna tecna pudra. Kako i da e ke pisam i celosna recenzija, ama morav da pisam i prvi imresiii.
Едвај ја најдов 030 од новата на Catrice. Ја има само во ДМ во Тафталиџе. Совет, не лутајте, замолете ги продавачките да проверат во програмот или евентуално телефонски.
Можеш да ми споредиш колку е светла пудрава со броjче од друга пудра што си ja користела, BOURJOIS, REVLON и сл.? Наjчесто земам од наjсветлите ниjaнси но од тестерите проценив дека и jас сум за 030, мислам да не ми е темна кога ке се нанесе на цело лице
Извинете, јас ќе ви упаднам Ја имам 030 и мене малку почна да ми оксидира, а и има розе подтон ( кој не е многу изразен). Ако секогаш купуваш најсветла нијанса, мислам дека нема баш да ти одговара оваа.
@LollySky, обавезно. И јас сум нестрплива. Излезена сум, ама ќе ја тестирам до вечер сигурно. Јас ја купив 030 водејќи се од рецензијата на MakeupArena, пишува дека е светла со жолт подтон, така и ми делува. Инаку, ми личи дека одговара на 52 Vanilla на Bourjois, 180 Revlon од таа за мрсна кожа. Сепак, попрецизно инфо до вечер.
Сенза мене ме интресира покривност и трајност споредено со Ревлон П.С Барам Ревлон во по ефтино издание
Фала Аverу. Не сум баш она ептен најсветла, веројатно втора по светлина Kaj нас и нема баш избор на ептен светли пудри, така да од некои се случува и најсветлата да ми е добра, па и темна. Значи тоа е тоа, тоа се баш броевите што ги користам Фала мила, па пиши збор-два кога ќе стекнеш впечатоци за пудрава
@kala21 Пишува со матирачки ефект, аналогно и за мрсна и за комбинирана би одговарала, евентуално ако немаш претерано изразени суви делови.
Со @senza.parole сме имале баш различен впечаток околу нијансата на пудрата хахаха. Веројатно зошто јас имам изразито жолт тен. А почна минимално да ми оксидира по две недели и откако ја сменив подлогата која е на маслена основа. Можеби и тоа е причината. Друго, јас сум уште во потрага по пудра со изразито жолт ( не портокалов) подтон, за комбинирана кожа. Ако некој има предлог- нека ми каже А и 3 години користев исклучиво ЦЦ крем и сега сум тотално аут околу пудрите.