Дефинитивно 3ката е многу слична со 180ката од Ревлон. Моментално ја носам и уште тестирам трајност, ама за нанесувањето морам да кажам се изненадив колку убава ја прави кожата со еден потег, баш мазна и веднаш се суши ама не на оној тежок, прашкаст начин, туку едноставно се сетира, стабилизира на лицето. Нијансата ми е ептен погодена, и веднаш добив комплименти за тоа колку ми е убаво лицето, како фотошопирано. Не чекав, веднаш се пофалив дека тоа е мојата нова пудра. Овој ефект сум го немала ни со Ревлон, ни со Фејсфинити, Голден Роуз ми беше некако многу тешка, оваа ем е лесна, ем дава многу убав ефект. Покривноста може да се надоградува, ама треба тоа да се прави брзо, бидејќи како што кажав пудрата се суши речиси веднаш. И заборавив да кажам, не ставив камена, ова никогаш не ми се десило. Не знам каква е од Есте Лаудер, ја немам користено, ама од оваа вака првично сум презадоволна. За проблемот со блицот ќе мислам подоцна, сега само си се гледам
A dali oksidira? Inaku, nikako ne mi treba nova tecna pudra, ama nema koj ne ja probal da nema mnogu pozitivno mislenje i moram da ja probam i jas hahaha, samo se mislam izmegju 01 i 03 deka se so zolt podton i 01 moze da mi e mnogu svetla, a 03 mnogu temna. Bi gi zela dvete nijansi i da gi mesham ama neznam kako ke mi stoi na lliceto pa ne sakam da trosham bez veze pari za 2 pudri. Sega ja imam na Max Factor Miracle Touch i prekrasna mi e, ama i ovaa na Catrice ja sakam. Zavisna sum od kupuvanje kozmetika haha
@Rose96, пишав јас дека не забележав да оксидира. Ти имаш светол тен, пробај убаво на лице место да не ти е претемна 030.
Роуз, и јас мислам дека 03 би ти била темна. Дм знам дека нема во Струга, можеби имате Еликсир парфимерии па да пробаш тестер? Не знам блогерката од МејкапАрена која нијанса ја има, таа има светол тен, можеш со неа да направиш споредба...
^^ 030 ја има и јас по неа се ориентирав. Жени, само пишете како ви излегува на фотографии со блиц, живо ме копка дали и кај вас е така.
Samo sto ja procitav recenzijata kaj Makeup Arena i taa ja ima 03. Najverovatno dvete nijansi ke gi zemam i ke gi mesham. Samo da ja najdam pudrava zatoa sto skoro sekade e rasprodadena.
А како да ми остана во сеќавање дека ја има 03ката, ама ми немаше баш логика бидејќи таа има доста светол тен, ама значи зависи и од нашиот тен, битно е само подтонот да го погодиме, што знам? Кај мене е дефинитивно потемна и повеќе се осеќа тој беж тон, отколку кај неа на рака. Баш ме интересира како ѝ стои на лице, нема таква слика сега кога ја видов рецензијата повторно. Веројатно затоа сум мислела дека ја има 01, иако сум прочитала 03... Јас се ориентирав по описите, 2ката ја елиминирав дека беше со розе подтон, 1 мислев ќе ми биде светла, 4ката се гледаше дека е темна, ама и самото име warm beige тоа ми го кажуваше. Еве ги нијансите за ориентација Спојлер: Нијанси
Zdravo devojki nova sum na forumov,imam mrsna koza osobeno na t zonata pa vi ja preporacuvam loreal infallible matte stvarno vredi pod pudrata stavam primer na aura za mrsna kosa i zadovolna sum imam 18 godini
I da ve prasam dolgo vreme citam na forumov razlicni mislenja na site temi dali moze da mi kazete kako ste zadovolni od novata pudra na catrice matt i sporedba megju ovaa pudra i na loreal infallible matte 24h ?
Јас ја пробав новата компактна пудра на Vichy Teint Ideal и напишав статија на блогот, многу ми се допадна особено што можам да ја користам без никаков проблем на мојата сува кожа без да изгледа прашкасто. Доколку сте заинтересирани еве ви линк: http://inglelook.blogspot.mk/2016/10/vichy-teint-ideal-illuminating-powder.html
Според мене на Буржуа , ги имам пробано и двете се мат но на Лореал се многу проблематични нијансите , премногу темни и портокалови
Знaм декa нaпишa,сaмo гo спoделувaм мислењетo зa дa знaaт декa не е сaмo еден случaј.Муaбетoт ми беше дa бидaт спремни
Добро зарем само мене не ми изгледа пудрата лошо на блиц? Баш изгледа во склад со вратот што не беше случај со аир матот на Буржуа.Со таа бев бела дух. Мене пудричкава ми е ептен погодена
Девојки наидов на ова па си реков да споделам со вас Еве го и линкот https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1188743131211829&id=197036453715840