Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Avon Luxe, пудрава е одлична, покрива сосем доволно и е многу лесна. Ја користам со подлога од Aura :inlove:
    [​IMG] [​IMG]

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.080
    Допаѓања:
    179.150
    Девојки, ја користам Estée Lauder maximum cover. Убаво изедначува и има мат финиш ама многу кратко ми трае. Имам мрсна Т зона и за саат време по имплицирањето на истата, ако се допрам се на прстот ми се пресликува. Со што би можела да ја комбинирам за ефектот да биде потраен?

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.055

Камена пудра не користиш? Јас ја имам на Еstee Lauder Double wear ама секогаш користам и камена пудра , мене оваа пудра никогаш не ми се копира никаде а исто имам масна кожа.

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.080
    Допаѓања:
    179.150
    Користам камена пудра на гош ама ефектот е сеуште ист. Пред пудрата, нанесувам крема препорачана од дерматолог која ја користам после секое миење на лице и која ми одговара. Купив подлога за пудра на аура ама не ми прија на лице па престанав да ја користам. Стварно не знам со што да ја комбинирам пудрава..многу кратко ми трае и буквално ми се брише на допир иако нанесувам малку пудра :| Сеа ми е криво што купив уште една, а сеуште старата ја трошам..ама ја начекав на попуст и ај... (facepalm)

На Nina+O му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    пудрата на catrice 04 ја нема никогаш во дм, во еликсир воопшто не продаваат ваква пудра, каде да ја барам?

6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    5.245
    Во Еликсир кај рекорд ја имаше кога купував.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    @Rose96 те молам направи споредба меѓу Revlon и Max factor,знам дека и Revlon-180 ја користиш.Според тебе која е подобра.....и јас имам мрсно лице и ревлонот ми одговараше ама гледам и max factor убава е на лице и нијансата е со жолт подтон.И дали може да се нанесува со прсти( моментално немам сунѓерче а сакам денес пудра да си земам :) )

8. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Dvete pudri se mnogu dobri koga bi trebalo da biram megju niv bi gi izbrala i dvete. Trajnosta e ista kaj mene ako stavam plus kamena pudra na t zonata, Max Factor mi pokriva malku podobro i ne mi gi istaknuva suvite delovi od liceto dava mnogu svezh izgled duri i so 2 sloevi, dava bleskav izgled ama ne mrsen mnogu prirodno. Revlonot pak poveke mi gi izmaznuva porite.
    Inaku vo vrska so nijansite ovaa na Max factor e malku po zolta i potemna a Revlonoy 180 e po neutralna. :)

Inaku pudrava mozes da si ja nanesuvas i so cetka za tecna pudra i so prsti zatoa sto taa so samiot dopir se pretvora vo tecna sostojba. Ili ako ja nanesuvas so aplikatorot od pudrata nanesuvaj ja so tapkanje.

Последна измена: 4 ноември 2016
    На NESKAFE25 и LollySky им се допаѓа ова.
  9. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Од каде ги купуваш и колку се?

10. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.863
    Допаѓања:
    8.791
    Имам нормална кожа со малку мрсна Т зона. До сега ја користев Лореалот ама сега сакам да сменам. Ве читам со убави коментари за Есте, Максфактор и за Ревлон. Не знам која пудра да ја земам и која цена се? Или некоја друга пудра само да не е Лореал.

11. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Женски ај препорака за добра Камена пудра?

12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    5.245
    [​IMG] [​IMG]

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    Овие ги купив уште додека бев во Америка, не знам каде би можеле да се најдат во Македонија. Но можеш да ги порачаш од lookfantastic

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.055
    @Antebellum , од овие што ги имаш наброено , ги имам користено сите и најдобри ми биле Ревлонот и Есте. Ревлонот има средна покривност исто и Естето , но според издржливоста Естето ми е бр. 1. Зависи и колку сакаш да дадеш , Ревлонот е во зегин околу 750 денари , Есте во Космо сега гледам има попуст околу 2500. Исто би ти ја препорачала и Аир мат на Буржуа да ја ѕирнеш , само нијансите се мааалку темни и влечат повеќе на жолто. Пудрава на Буржуа е околу 700 денари а често ја има и на попуст.

@BellaS

На mssuniquee и Antebellum им се допаѓа ова.
  15. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    А имаше посветли нијанси?

16. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Да 40 ivory ама таа е со розев подтон. :)

17. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.863
    Допаѓања:
    8.791
    @koritsaki фала многу ќе ги побарам овие пудри да видам која нијанса ми одговара.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Девојки ревлонот ми е некако со розов подтон..Кажете ми некоја со жолт подтон..Имам комбинирана со мрсна т-зона а образите ми се суви и носот..Добро прекривна бидејки имам и по некоја акна..:)

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    5.245
    Боржуа еар мат има такви нијаси, покривна е, маг и трае долго на лице, само што мора добра хидратантна крема под неа, дури и за оние со баш мрсна кожа.

20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    img_9721.jpg neutrogena_skinclearing_liquid_makeup_natural_ivory_20.jpg kade da gi baram?