Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.450
    Допаѓања:
    2.208
    Некоја течна, по можност мат пудра да ми препорачате и да не е многу тешка. Имам чисто лице, без мозолчиња и мрсна Т-зона. Цената да и биде до кај 350-400 ден.

2. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Имам светол тен во потрага сум по квалитетна пудра која што има избор на повеќе светли нијанси.
    Во последно време сменив многу пудри и лицето почна да ми се иритира, па така да спремна сум да дадам до кај 800 денари за квалитетна пудра.
    Секој предлог би бил добредојден, многу сум ви благодарна доколку ми помогнете.
    Фала :)

3. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    5.245
    Ќе ти ја предложев на Катрис hd, али таа е околу 450. На голден роуз таа што ја спомнав поназад е добра мат пудра, мислам дека беше 340 ден. +-10

На BelieberYeahh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.356
    Допаѓања:
    4.664
    Ана,тешко да го најдеш тоа што го бараш во МК...и јас сум светла, многу светла и сите пудри дури и најсветлите нијанси најчесто ми двојат..единствената квалитетна пудра со светла нијанса што сум ја нашла е Revlon Colorstay нијансата Buff....мислам дека има уште една посветла нијанса само нзн дали ја носат во МК...сега последно ја купив новата од Catrice најсветлата нијанса и иако за малку сепак и таа ми е потемна...па решив да го послушам советот на Rose96 и да си ги купам капките од Алверде всушност е пудра блиску до бела и да ја мешам со сите нијанси на пудри што не ми одговараат па ќе видиме како ќе испадне тоа

На Rose96 и Anna-Banana им се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.057
    @doubleinfinity да има и посветла нијанса од нијансата buff од Ревлон , тоа е 110 ivory ама мислам дека не ја носат во Мк , @Anna-Banana провери во Зегин или Космо дали ја има нијансава , еве баш да ја видиш разликата со buff , па ако имаш желба да ја пробаш можеш од интернет да ја порачаш.
    Или да ја земеш таа 150ката и да мешаш со капкиве на Алверде.

А луѓе кога сме кај капкиве на Алверде , бидејќи состојките во производиве им се од разни масла , нема ли да прави проблем на пудра што е за масна кожа (мат) и место да го прави мат лицето , да сјае? Мислам ме разбравте што сакам да кажам :D
    Јас овде кај што живеам имам сретнато такви капки од Body shop ама го гледав составот и секако далеку е поразличен од овој на Алверде..

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Jas mnogu malku koristam i nikakva promena nemase, a i nema potreba od golema kolicina zatoa sto se raboti za bash bel pigment. :)

На koritsaki и LollySky им се допаѓа ова.
  7. leni_794

leni_794 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    222
    NEUTROGENA
    Healthy Skin Liquid Makeup SPF 20

На Golden Rouse му/ѝ се допаѓа ова.
  8. gjorgjevskaa

gjorgjevskaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Може да ми предложите некоја пудра за комбинирана кожа со добра покривност некаде до 800ден:)
    И ако може да ми кажете нешто за L'oreal infallible и Max factor miracle match

9. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Essence camouflage 2 in 1 make up&concealer е новата пудра на Essence. Кај нас чини 295 денари. Оваа пудра е многу покривна. Имам комбинирана/масна кожа. Пудрава ја нанесов без подлога за пудра (само со хидратантен крем 10 минути претходно), со прсти бидејки брзав, веројатно добро ќе се нанесе и со влажно сунѓерче. Како што кажав многу е покривна, со едeн слој ми го прекри црвенилото, а само на 2-3 места каде имам тазе изразени акни натапкав одозгора само уште малку пудра, и не ја фиксирав пудрата со камена пудра/пудра во прав. Пудрата е густа, но не се осеќа на кожа, сепак дише кожата. По три-четири саати имав потреба да матирам со камена пудра, и потоа без проблем ја носев цел ден. Ако е нанесена на подлога и фиксирана co камена пудра/пудра во прав, пудрава ќе издржи без проблем цел ден. Според мене идеална е за комбинирана накај мрсна кожа,но и за проблематична со акни бидејки е многу покривна без потреба од коректор. Јас немам суви делови но мислам дека би ги истакнала. Во однос на нијанси, има само три нијанси и сите три се доста светли. Јас ја земав средната, 20 nude, која одговара на 52 vanilla од Bourjois, a e некаде помеѓу 150 и 180 од Revlon. Нијансата ептен ми одговара и веројатно ова ќе ми биде секојдневна пудра периодов :)
    еве како изгледа пудрата
    f2.jpg
    @Salome

Последна измена: 14 ноември 2016
    На MayDiamonds, crazylady, Anna-Banana и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.244
    Допаѓања:
    10.421
    Ти благодарам многу за исцрпниот одговор.:):hug:

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.127
    Jas momentalno Radiant ja koristam i sum mnogu zadovolna. Imam normalna nakaj kombinirana koza. Mi pokriva dobro. Inaku imam mali fleki na obrazite od nekogashni akni no, solidno mi gi pokriva, a plus i ne svetnuvam od nea na t - zonata.
    Ocenka: 9 od 10

12. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Јaс бев скептик зa пудрите oд Аурa,вoеднo и зa сите прoизвoди oд Аурa.Нo, јa прoбaв и сум презaдoвoлнa.Веќе дoлг периoд јa кoристaм и немaм нaмерa дa јa прoменaм вo блискa иднинa.Јaс би ти јa препoрaчaлa,a и не е скaпa oкoлу 400 и кусур денaри е.
    571672.jpg

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.755
    Допаѓања:
    140.432
    Ovaa e ponova pudra ?! I ne e mnogu gusta neli?mislam za nea mi kazuvaa deka bila dobra(lesna i sredno pokrivna).
    P.s. sega gledav nekoi recenzii za pudrava i ke ja probam obavezno.fala ti

Последна измена: 14 ноември 2016
    На Abril му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.406
    Мислам дека ја има нијансата кај нас, барем јас ја пробував пред неколку години кога тестирав дали ми одговара 110 или 150.
    На крај сфатив дека оваа 110 е креч-бела и изгледам како дух, па не погрешив што ја купив 150-ка.
    Поидеална нијанса за мене не постои, ја пробав и најсветлата на онаа новата од Catrice, ама и мене ко на @doubleinfinity, ми беше малку темна, па баталив. И онака трошам едно шишенце пудра во текот на цела година, па не ми менува баш дали ќе дадам 900 или 450 денари.
    Барем знам дека ако не изблендам убаво некогаш кога се шминкам во брзање, нема да ми се приметува двоење во нијансата ко мачкано со шпатула, а кога подобро ќе размислам, не ми се ни познава дека имам ставено пудра на дневно светло, а пак сите недостатоци се покриени.
    Тоа е тоа, Светиот Грал - Ревлон Колорстеј. :D

На Rose96, LollySky и koritsaki им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.374
    Девојки да ми препорачате пудра.Имам комбинирано лице со мрсна Т зона.Акни бубулици немам само малце подочњаци кои сакам да ги прекријам.Во моментов ја имам на Менхетен ама не сум задоволна воопшто AHAHAHHAHA.jpg . Само што мојата не е мат.

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.057

Пробај ги на тестер Revlon colorstay или Bourjois air mat и двете се мат и долготрајни

На mimi**** и Feminka22 им се допаѓа ова.
  17. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Морам да ја испофалам Max factor miracle touch :clap: @Rose96 имаше пишувано за нејзе и се одлучив да ја земам и дефинитивно не згрешив (фала ти Rose :*).Ја зедов најсветлата нијанса creamy ivory 040 и совршено ми одговара на тенот.Што е најважно мат е,не ми го мрси лицето,не оксидира,има долготрајност како Revlonot и уште една важна работа е што со блиц не излегувам бела како со Revlonot :).Камена не ставам пошто немам потреба. @doubleinfinity и @Mishela гледам и вие барате светли нијанси,и јас сум бела:),ако имате комбинирана кожа видете ја нијансата на тестер.Инаку ја зедов 950 ден.

На Mishela, doubleinfinity, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.004
    Јас ја користам од Max factor -natural beige и баш ми е супер, ја немам сменето никогаш, малце си се поскапи ама мислам дека се добри :D

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.406
    А за каква кожа е оваа пудра?
    Леле колку сум „назад“ со трендовите, сум изгубила кондиција откако се заљубив (повторно) во Ревлон. :D
    Не верувам дека ќе ја сменам, особено не за Макс Фактор - не ми одговараат нивните пудри, ама ова за секој случај како информација. :)

20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.356
    Допаѓања:
    4.664
    да да како информација и ја гледаш утре ја купила:P:hug: Мене Мишелке оваа од Катрис многу ми се свиѓа, повеќе и од ревлонот во тоа како изгледа на лице, дека не се познава како шминка, лесно се размачкува со полу затворени очи од сабајле :rofl: и трае цел ден..во комбинација со течниот коректор од Катрис ми се 5ка...ама баремммммммммм малкуууу да беше посветла..ќе ја пробам деновиве со капките од Алверде и ќе кажам импресии

На Mishela и LollySky им се допаѓа ова.