Хаха и јас не бев мрдната од Ревлон сигурно 5 години и се двоумев дали да ја земам макс фактор.Инаку е за комбинирана кожа,имам мрсна т зона ама немам проблем со пудрава.... е сеа после 7-8 саати имам потреба да поминам со марамче, исто како и со ревлонот ама мислам тоа е многу нормално Се прилагодува лесно на кожата и на тенот.
Zdravo na.site. uspeav nanazad da citam postovi no.glavno se za mat pudri, mrsna ili kombinirana koza. Jas imav takva no sega mi e smeneta i mnogu mi.e suva i.mi se.peruta. dajte.mi predlog za pudra za takva koza, ovie.mat sto.gi.imam sega ic ne vrsat.rabota,jabe stavam.krema.odozdola.fala vi mnogu...
Kе продолжиш да ставаш хидратантен крем, можеш и некоја подлога за сува кожа ( да има преференца illuminating) а би ти ја предложила Bourjois helthy mix, навистина е одлична, и минимум камена пудра т.е. заменија со loose powder, и тоа колку да ја фиксираш.
Ревлонот не си ја менувам за ништо, единствена пудра тука кај нас што ги исполнува моите критериуми за пудра. А баш вчера снемав од неа, па тргнав по друга затоа што немав доволно пари во мене, и ја земав една на меибелин се вика affinimat. Па ќе ви пишам искуство кога ќе ја пробам.
Се мислам помеѓу loreal infallible mette и bourjois 123 perfect која е подобра? Имам многу масна кожа. Исто така може некој збор и за deborah comfort mat ако ја има некој користено
И двете се добри пудри за масна кожа и на Буржуа и Лореал ,мат се, само што на Лореал се безвеза нијансите потемни и портокалови додека на Буржуа се поприродни
Кога би бирале меѓу Ревлон Колорстеј и таа на Катриц која би одбрале? Јас ја користам Боржуа 123 и повторно ја купувам, но сакам да купам уште една од овие двете погоре, само незнам која е подобра и која е разликата?
Леле кога гледам колку сте сите задоволни од ревлонот се чудам..Цела ми стои некако како розев подтон има и ич не ми се допага а плус и не ми прекрива баш..Дали нијансата ми е утната или незнам што е работава но не сум задоволна..Сакав да пробам да ја земам менхетн мат..Збор два некој за пудрава..?
Најглавната разлика според мене е во нијансите. Ти не си толку светла колку што имам забележано по слики, па мислам дека ќе успееш да си најдеш нијанса. Мене и најсветлата ми е темна и немам намера да се правам Балтазар и да мешам раствори со посветли пудри или со оној тонерот на Алверде. Немам толку време наутро кога се шминкам за да си дозволувам вакви екскурзии. Кај Катрис не ми се допадна тоа што, кога ќе се исуши станува толку мат, што дури и со Алверде розевата крема нанесена како подлога чувствувам затегање при зборување и да не кажувам колку ми го суши лицето. Нанесов неколку пати и ете ми се појавија лишајчиња кај брадата и носот, па ја подарив. Можеби во лето би ми одговарала повеќе, но кога нема нијанса која ми одговара, ќе баталам. Единствени предности се цената - не знам дали за 500 денари ќе најдеш подобра пудра за мрсна кожа од оваа и дозирањето со помош на пипета, кое ме потсеќа на Lancôme Miracle Air de Teint. Баш штета ова со формулата и терсене нијансите, инаку без сомнеж ќе ја задржев и ќе си ја користев. Пробај ја од тестер, па види дали ќе ти се допадне - јас веќе ти реков дека нијанса секако наоѓаш, ако не се лажам, мислам дека ја користеше 180 од Ревлон.
@blessed.an Пробај ја на тестер најпрво оваа на Менхетен пудрава зашто јас се зезнав пред неколку години , пудрата е мат како што вика , ама толку тешка на лицето и се осеќаш како маска на лицето да имаш. Незнам барем јас така ја чувствував на лицево мое.. пробај ја ти на тестер може ќе ти се допадне. Ако сакаш мат и пудра неутрална или со жолт подтон види ги на Буржуа 123 перфект и Аир мат
Од ревлон сум задоволна, ја имав 220 и ми одговараше многу спрема текстурата. Мана беше што ми беше џам светла на блиц. И ја подарив. Сега сакам да ја земам потемната со пумпица која чини 1200 денари. Читав доста се задоволни и од Катриц јас имам комбинирана кожа со мрсна т-зона, се пишманам за неа бидејќи не сакам да биде џабе фрлени пари. Сепак кога ја извадија со пумпица во Бисер отидов да ги видам нијансите, и двете се скроз слични. Тешко дека ќе можам да се одлучам. Боржуа 123 секако ми останува ептен ми се допаѓа и од трајноста и од нијансите, само треба да се погоди нијансата.
Има средна покривност , одговара на нормална-сува кожа ја имам користено но бидејќи имам масна кожа брзо ми светеше ицето од неа
Ај да пишам мислење за пудрава ако има некој што ја бендисува. Ја користам околу недела дена, светнувам после некои 4-5 саати носење. Многу природно изгледа на лицето воопшто не е тешка, има средна покривност. Мене ми е некоја по блага верзија од double wear, со неа светнувам после некои 5 саати од прилика само што тек сега гледам колку ми била тешка за носење и дека си ја осекам на лице, во тој поглед има огромна разлика. Мене ми е лицето чисто немам баш никакви проблеми така да средна покривност ми е идеална. Кога ја носам MUFE цел ден од сабајле до вечер, приметувам дека веке ептеен ми избива мрсно од лицето и ако го допрам лицето се вади и ми останува на прсти. Со мала поправка на лицето (само тапкање со марамче и малце камена одозгора) можам убаво да и го продолжам траењето на пример цел ден на работа па на кафе попладне. Во секој случај сум задоволна ептен, и нијансата(30) ми е неверојатно погодена мислам дека сум немала друга пудра со нијанса што ми е толку погодена како оваа.
На моите пудри секогаш им поминува рокот уште пред да ги потрошам до пола Пред некој ден за прв пат земав ваква и шууу знам што да кажам, не е нешто како што очекував...
Мислам дека подобра пудра од Ревлон за мрсна кожа нема ни да излезе. Малку и се минус нијансите што ги носат кај нас, оние баш медиум нијанси ги нема. Можда и ја расипаа покривноста ама начинот на кој се фиксира и стои на лицето и е некако посебен од другиве пудри. Не за џабе ја сметаат како dupe на есте. За секоја нова пудра што ќе слушнам за мрсно лице ја пробувам, дали со тестер или ја купувам и единствено макс фактор 3 во 1 ми е приближно добра, исто и од севнтин убаво стои на лице но ми светнува за брзо.