@lolanomnom Многу добра пудра ја имав користено пред 2 години , ја имав нијансата 20 и ми беше пресветла ме правеше како дух..и ми беше криво ептен плус ја пробав во парфимеријата.
Ако мислиш на таа во туба со црно, има чудни нијанси, држи мат долго време посебно со подлогата на аура, има некоја средна покривност.
Само да ви кажам дека Catrice оксидира па имајте го тоа на ум кога ќе ја купувате. Барем мене ми оксидира другите незнам дали имате такво искуство. Уште ја тестирам за 1-2 недели ќе ви пишам целосна рецензија.
Мене 30ка ми е одлична ама за жал никаде не можам да ја најдам, а шишето ко полупразно да сум го купила. Сте ја виделе некаде скоро??
И мене ми оксидира, но забележав и нешто друго. Повеќе ми оксидира со некоја подлога, а со друга помалку. Можеби звучи смешно, но пробај да ја смениш подлогата пред пудрата. Инаку, да те прашам, која нијанса од течниот коректор на Catrice ја имаш земено? 01 ми изгледа многу розеникаво, а 02 недоволно светло.
Sega 10 go imam a letoto 20 go koristev i povekje mi se dopagja nijansata 20 ama sega sum mnogu svetla i za zal ne mi odgovara.
Малце оф топик, HD пудрите за да не оксидираат им треба добра хидратантна подлога. Во исто време може да се случи и да не одговара пудрата со подлогата ако едната е на водена база, а другата да содржи масла. Така што треба само да се најде вистинската комбинација. Јас ја користев таа на Катрис со Нивеа и Дав крема и е сосема ок. Би требало и со Биотен за мрсна кожа да одговара бидејќи е oil free, али не сум ја пробала уште таа комбинација.
Decki iskustvo so tecnata pudra na aura? Mi se potrosi mojata od maybeline i sega gledav nekoi tutorijali za sminkanje na dm i toj ja koristese taa pudra i nekako mi se dopadna inace imam suva koza i dali dobro pokriva?
Ја купив пред неколку дена, имам ставено еднаш, и навистина бев импресионирана од трајноста. Нијансата ми е малку посветла, но во комбинација со камената е вистинска. Некое друго мислење, затоа што ми треба уште некое време па за да можам да дадам вистинско и одржано мислење. Сега засега ми е одлична
За нормална/сува кожа. Добра е за зимскиот период. За оние со премногу мрсна кожа не би препорачала, освен да фиксират со камена или пудра во прав. Средна покривнист има.
Еве јас ја носам неколку денови и воопшто не ми оксидира, само што е малку сува на пределот околу образите, а на Т-зоната ми е одлична. Сега ја комбинирам со bourjois healthy mix и сум ептен задоволна.
bourjois healthy mix има одлични нијанси,трае долго време и не ја иритира кожата средна покривност, само за т-зоната ке мора да ставаш камена или пудра во прав. Посебно сега за зџимскиот период мислам дека е една од подобрите. Е сега ако Ни кажеш каков вид на кожа имаш би предложила и некои други опции
Има на Radiant еден illuminator во бела боја, доволно е течен и можеш да го комбонираш со онаа пудра што ти одговара најповеќе. Мој предлог е да ставаш малку на областа околу вилицита, делот што се дели со вратот, така нема да имаш ефект како да носиш маска, ке го изедначи. Исто можеш да го користиш и под очите.