Ах, било што ќе напишат само за да продадат. Не може пудра да одговара на сите типови кожа, тоа само првиот саат. После или кај тие со сува ќе се исталнат сувите делови, или тие со мрсна ќе светат.
Во никој случај не е за сите типови на кожа како што пишува на сликата. За сува и нормална е. Ја имам користено, имам мрсна кожа и светев како лампион. Така да, ако имаш мрсна или комбинирана не ти ја препорачувам, зошто брзо ќе светнеш. Инаку, добар финиш остава на лице, како да немаш ништо ставено. Природно изгледа, али остава и доста сјај. @sadgirl21
Сликај се со блиц па ќе видиш на секого различно делува. Јас не би ја мешала со боржуа,ама тоа си е твое. Така јас најмногу ја препорачувам Боржуа 123 која е за комбинирана кожа.
Таа на Боржуа 123 ја немам пробано, ама еве како што читам наредно неа ке ја пробам. А инаку од Римел-от ставам на Т-зоната, а од Боржуа на образите и околу лицето , не ги мешам како комбинација. Потоа ставам исто од Римел камената, а под очите користам коректор и translucent бела пудра во прав, и немам мака цел ден..... Така и на слики убаво изгледа
Од Facebook: За секоја купена 123 Perfect Foundation од Bourjois добивате ГРАТИС Volume Glamour Ultra Black Mascara во Schatze.
Кажете некоја мат пудра од која што сте задоволни и да е доста покривна (кожата ми е добра) нит сува нит мрсна. До 1000 денари
Јас ја имам мислам 30 и толку ми е погодена како по мојот тен да ја правеле 20 и мене мислам дека би ми била пре светла
Дали некој ја има користено пудрата на vichy сакам да ја земам но скапа е па да слушнам збор два за неа..Имам комбинирана кожа со мрсна т-зона и имам ситни акни и црнки..Лицето ми е црно а вратот бел и никако неможам да си пронајдам соодветна пудра..Ако ставам бела со вратот се совпага а во лицето сум ко дух ако ставам како лицето вратот ми е бел и лицето црно..Па затоа доста поскапа е ако некој ја користел да ми каже
@blessed.an зашто не одиш по некоја во аптекиве да видиш дали имаат тестер да ти дадат , па да пробаш како ќе ти стои на лице , исто да си идиш и нијанса. Би требало да имаат тестери , види во Зегин или Виола
На среде шминкање дојдов за да пишам збор два за чудовo - Bourjois Air Mat . Подобра пудра немам пробано, потпишувам со печат . Совршена за масна кожа, не се познава на лице, не е тешка - со еден збор совршена. И благодарам на @koritsaki тоа што ми ја препорача, должна сум ти.
Замена ? Ми е погодена но сакам да сменам. Сега околу вегите ми се прави како лушпи и носот. Нз што е работава. http://www.maybelline.com.au/~/medi...foundation/Superstay-24h-foundation-small.jpg maybelline - super stay 24
Збор, два за пудрава? Евтина беше, а се си мислам дека ја фалевте на форумов па да си се осигурам поубаво.
јас ја купив vichy teint ideal за сува кожа од зегин на попуст 700 денари беше. Мене ми се допаѓа, има убава структира, лесно се нанесува со четка и навистина изедначуива и дава "идеален тен". Оваа пудра конкретно има многу мала покривност. Знам дека дермабленд има поголема покривност. Како и да е се работи за квалитетна козметика и нема да згрешиш со vichy
Јас оваа ја користам и сум презадоволна. Единствена мана ми е што ми е малку тешка на лице како за секој ден , но за овој период сега мислам дека е добра. Многу убаво го покрива лицето, го изедначува тенот. И најбитно, не ми се прават мозолчиња од неа како со други пудри. Како лицето да ми го исчисти. Топло ја препорачувам. А се мислев уште одамна и на Вичи да ја пробам. Дали е сеуште на попуст и кога не е колку пари е, само во Зегин ли ја има? Дали е тешка за секој ден да се користи? Инаку имам сува до нормална кожа.
Ги има во скоро сите аптеки, попустот беше само викендов во Зегин во сити мол, ама ќе има пак попусти често е на акција. Само што акцијата е секогаш на teint ideal пудрата.
Од мене големо НЕ. Густа како паштета. Ја имав ама не можев повеќе да ја трпам и памтам ја дадов на другарка но и таа не ја користи.
Јас ја имам, добра е за мрсна кожа, ја матира, но ги истакнува сувите делови, па ако имаш сува или комбинирана кожа не ти ја препорачувам. Густа е, ја нанесувам со сунѓерче и лично мене не ми смета, не ја чувствувам тешка на лицето. Многу е покривна, а мене ми се допаѓа што пронајдов нијанса што ми одговара и не ми се двои од вратот. Ја купив за кога одам некаде, а знам дека ќе се вратам бргу дома, бидејќи не ми се троше скапа пудра за 3 - 4 саата, иако има моменти кога и не гледам на тоа.