Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    5.245
    Ах, било што ќе напишат само за да продадат. Не може пудра да одговара на сите типови кожа, тоа само првиот саат. После или кај тие со сува ќе се исталнат сувите делови, или тие со мрсна ќе светат.

На Salome, buba4e89, Rose96 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Во никој случај не е за сите типови на кожа како што пишува на сликата.

За сува и нормална е. Ја имам користено, имам мрсна кожа и светев како лампион. Така да, ако имаш мрсна или комбинирана не ти ја препорачувам, зошто брзо ќе светнеш. Инаку, добар финиш остава на лице, како да немаш ништо ставено. Природно изгледа, али остава и доста сјај. :) @sadgirl21

На sadgirl21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Сликај се со блиц па ќе видиш :) на секого различно делува. Јас не би ја мешала со боржуа,ама тоа си е твое. Така јас најмногу ја препорачувам Боржуа 123 која е за комбинирана кожа.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. leni_794

leni_794 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    222
    Таа на Боржуа 123 ја немам пробано, ама еве како што читам наредно неа ке ја пробам. А инаку од Римел-от ставам на Т-зоната, а од Боржуа на образите и околу лицето , не ги мешам како комбинација. Потоа ставам исто од Римел камената, а под очите користам коректор и translucent бела пудра во прав, и немам мака цел ден.....:) Така и на слики убаво изгледа

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017

Од Facebook: За секоја купена 123 Perfect Foundation од Bourjois добивате ГРАТИС Volume Glamour Ultra Black Mascara во Schatze.

На buba4e89, kala21, Antolinaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.042
    Допаѓања:
    14.587
    Кажете некоја мат пудра од која што сте задоволни и да е доста покривна (кожата ми е добра) нит сува нит мрсна. До 1000 денари :)

7. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Јас ја имам мислам 30 и толку ми е погодена како по мојот тен да ја правеле :rofl: 20 и мене мислам дека би ми била пре светла

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Дали некој ја има користено пудрата на vichy сакам да ја земам но скапа е па да слушнам збор два за неа..Имам комбинирана кожа со мрсна т-зона и имам ситни акни и црнки..Лицето ми е црно а вратот бел и никако неможам да си пронајдам соодветна пудра..Ако ставам бела со вратот се совпага а во лицето сум ко дух ако ставам како лицето вратот ми е бел и лицето црно..Па затоа доста поскапа е ако некој ја користел да ми каже

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.060
    @blessed.an зашто не одиш по некоја во аптекиве да видиш дали имаат тестер да ти дадат , па да пробаш како ќе ти стои на лице , исто да си идиш и нијанса. Би требало да имаат тестери , види во Зегин или Виола

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    На среде шминкање дојдов за да пишам збор два за чудовo - Bourjois Air Mat . Подобра пудра немам пробано, потпишувам со печат :D . Совршена за масна кожа, не се познава на лице, не е тешка - со еден збор совршена. И благодарам на @koritsaki тоа што ми ја препорача, должна сум ти. :inlove:

На YoungandBeautiful, buba4e89, Rose96 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.060
    @Sw3et.Ang3l нема проблем , мило ми е што ти се погоди :l::)

12. Lena90

Lena90 Нов член

Се зачлени на:
    22 октомври 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Кажи ми те молам каде можам да ги најдам производуте на радиант

13. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.904
  14. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Збор, два за пудрава?
    Евтина беше, а се си мислам дека ја фалевте на форумов па да си се осигурам поубаво.:)

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. cupicupicake

cupicupicake Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72
    јас ја купив vichy teint ideal за сува кожа од зегин на попуст 700 денари беше. Мене ми се допаѓа, има убава структира, лесно се нанесува со четка и навистина изедначуива и дава "идеален тен". Оваа пудра конкретно има многу мала покривност. Знам дека дермабленд има поголема покривност. Како и да е се работи за квалитетна козметика и нема да згрешиш со vichy :)

На blessed.an и Ana-Marija24 им се допаѓа ова.
  16. Upintheskylol

Upintheskylol Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    Јас оваа ја користам и сум презадоволна. Единствена мана ми е што ми е малку тешка на лице како за секој ден , но за овој период сега мислам дека е добра. Многу убаво го покрива лицето, го изедначува тенот. И најбитно, не ми се прават мозолчиња од неа како со други пудри. Како лицето да ми го исчисти. :D Топло ја препорачувам.
    А се мислев уште одамна и на Вичи да ја пробам. Дали е сеуште на попуст и кога не е колку пари е, само во Зегин ли ја има? Дали е тешка за секој ден да се користи? Инаку имам сува до нормална кожа.

Последна измена: 29 ноември 2016
  17. cupicupicake

cupicupicake Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72
    Ги има во скоро сите аптеки, попустот беше само викендов во Зегин во сити мол, ама ќе има пак попусти често е на акција. Само што акцијата е секогаш на teint ideal пудрата.

На Upintheskylol му/ѝ се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Од мене големо НЕ. Густа како паштета. Ја имав ама не можев повеќе да ја трпам и памтам ја дадов на другарка но и таа не ја користи.

На Rose96 и christinnn им се допаѓа ова.
  19. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    Јас ја имам, добра е за мрсна кожа, ја матира, но ги истакнува сувите делови, па ако имаш сува или комбинирана кожа не ти ја препорачувам.
    Густа е, ја нанесувам со сунѓерче и лично мене не ми смета, не ја чувствувам тешка на лицето.
    Многу е покривна, а мене ми се допаѓа што пронајдов нијанса што ми одговара и не ми се двои од вратот.

Ја купив за кога одам некаде, а знам дека ќе се вратам бргу дома, бидејќи не ми се троше скапа пудра за 3 - 4 саата, иако има моменти кога и не гледам на тоа. :D

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.127
    Vo site podobro snabdeni parfimerii. Jas ja kupivam od Negotino i Kavadarci, koga-kako.