погледни ја на лореал True match има голем избор на нијанси, за нормална кожа е и делува природно. Јас ја користев пред некоја година, пред да се префрлам на Севнтин велвет која мислам дека е нијанса потешка и има специфична текстура. Од римел имаат убав избор на пудри за тинејџерки, но моја препорака би била сепак лореал.
Јас за таа возраст, а посебно затоа што се работи за непроблематична кожа, не би препорачала стандардна пудра. Најдобро е да земете ББ крема или тонирана крема од колекција наменета за млади, на пример на Балеа Young Soft&Clear или исто и од Нивеа и Гарние ББ или ЦЦ кремите се убави. Сепак има време за потешки пудри.
@lunicka се согласувам со кометарот на @LollySky ако има релативно чисто лице и нема потреба од голема покривност не и треба пудра. Јас имам 29 год. и имам чисто лице и многу ретко користам пудра, само за некоја свеченост, а за секојдневна употреба ја користам ББ кремата на Гарниер која ми е совршена.
dali nekoj go znae brendot KAT VON D i dali znaete dali ima vo mk najverovatno vo sk ako ima nekoj da mi kaze?
Пудра неможам да си најдам како што треба,моментално имам радиант ама многу ми е тешка а покрива ,но кога ке ставам како маска да имам па која би ми ја препорачале,значи да е полесна а секако и да покрива
Буржуа 123 перфект , покривна и лесна пудра , претпоставувам за комбинирана масна кожа ти треба сега во космо е со подарок маскара
Девојки ве молам за помош. Последно ја користев Covergirl outlast пудрава во нијансата од сликата, пред неа од Rimmel stay matt ама ми беше тешка, не ми одговараше ни најсветлата нијасна а и за брзо време светнував. Па ако можите да ми предложите некоја пудра со средна покривност за мрсно лице која има прилично светли нијанси.
Revlon colorstay побарај ја таа за масно лице , а за нијанса пробај ја 180ката ако ти е темна можеш да ја пробаш и 150ката на тестер
Претпоставувам сите имате слушнато, но дали има некој што ја има користено да сподели искуства? Too Faced Born This Way
@Jason123 , ја имам користено (ми имаа дадено тестер во кутивче од крема , за да ја пробам неколку пати ) , ама не ми е нешто посебно , одговара највеќе на нормална до комбинирана кожа , ако имате екстремно масна , лицето засветува брзо. Завршетокот и е нешто ко полумат. Со пудра ја имам носено и по 4 часа ми светна тзоната Не е баш евтина , според мене повеќе вреди да се дадат пари за Есте Лаудер него ли за оваа
Јас би ви ја препорачала Хелти Микс од Боржуа, затоа што доста често е на акции и може да се најде по цена од 600 денари, има солидна покривност и не е тешка. Какви пудри користев на 17 години, оваа е премија - не е воопшто тешка, но убаво покрива и многу убаво изгледа на лице. А и речиси сум убедена дека ќе му се допадне и ќе му одговара на девојчето твое.
Девојки за каква кожа е Rimmel Wake me up и ако некој ја користи како сте задоволни? Намалена е во Дм па сакам да ја пробам.
Sakam da zemam nova pudra, vo edna prodavnica ke ima novogodisno namalenie, vidov deka imat na meybelline i loreal koja e podobra? Inaku imam suva koza i sekogas stavam krem pod pudrata, taa sto ja imam sega ne mi se gopagja, kako brasno stoi na liceto. Dajte sovet i koja brojka da ja zemam, imam bled ten na kozata! Ne sakam da ja utnam i ovoj pat
@Monella во шатци и мислам во анабела имаат попуст на Буржуа Хелти микс , од таа пудра има нијанси за светол тен , ѕирни ја 51 Пудрите на Лореал ниедна од нив немаат за светол тен , ги имам пробано и Тrue match и Infallible и двете се портокалови темни нијансите. На Буржуа пудрава сигурна сум дека ќе ти се погоди
@Monella мејбилин пудра не сум пробала Ако ја најдеш на Буржуа супер ако не пробај ја photoready на Revlon или Colorstay за сува кожа и од тие две има светли нијанси
Чисто да ве информирам, Healthy Mix од Bourjois од Нова Година има нова формула и ново пакување, сега се распродаваат количините и затоа секаде е на попуст
@Madlina Морам да признаам многу убаво изгледа новата амбалажа дали знаеш нешто повеќе во врска со новата формула?