Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.718
    17 год.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    10.113
    погледни ја на лореал True match има голем избор на нијанси, за нормална кожа е и делува природно. Јас ја користев пред некоја година, пред да се префрлам на Севнтин велвет која мислам дека е нијанса потешка и има специфична текстура. Од римел имаат убав избор на пудри за тинејџерки, но моја препорака би била сепак лореал.

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Јас за таа возраст, а посебно затоа што се работи за непроблематична кожа, не би препорачала стандардна пудра. Најдобро е да земете ББ крема или тонирана крема од колекција наменета за млади, на пример на Балеа Young Soft&Clear

или

исто и од Нивеа и Гарние ББ или ЦЦ кремите се убави. Сепак има време за потешки пудри.

На koritsaki, lunicka и Rabbit им се допаѓа ова.
  4. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.216
    @lunicka се согласувам со кометарот на @LollySky ако има релативно чисто лице и нема потреба од голема покривност не и треба пудра. Јас имам 29 год. и имам чисто лице и многу ретко користам пудра, само за некоја свеченост, а за секојдневна употреба ја користам ББ кремата на Гарниер која ми е совршена.

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    dali nekoj go znae brendot KAT VON D i dali znaete dali ima vo mk najverovatno vo sk ako ima nekoj da mi kaze?

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.060

Нема производи на Кат вон Д во Македонија

7. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Пудра неможам да си најдам како што треба,моментално имам радиант ама многу ми е тешка а покрива ,но кога ке ставам како маска да имам :(па која би ми ја препорачале,значи да е полесна а секако и да покрива:)

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.060

Буржуа 123 перфект , покривна и лесна пудра , претпоставувам за комбинирана масна кожа ти треба :)
    сега во космо е со подарок маскара

На buba4e89 и irenadaniel им се допаѓа ова.
  9. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    566
    Девојки ве молам за помош. Последно ја користев Covergirl outlast пудрава во нијансата од сликата, пред неа од Rimmel stay matt ама ми беше тешка, не ми одговараше ни најсветлата нијасна а и за брзо време светнував. Па ако можите да ми предложите некоја пудра со средна покривност за мрсно лице која има прилично светли нијанси. :D

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.060

Revlon colorstay :) побарај ја таа за масно лице , а за нијанса пробај ја 180ката ако ти е темна можеш да ја пробаш и 150ката на тестер :)

11. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Претпоставувам сите имате слушнато, но дали има некој што ја има користено да сподели искуства?

Too Faced Born This Way

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.060
    @Jason123 , ја имам користено (ми имаа дадено тестер во кутивче од крема , за да ја пробам неколку пати :lol: ) , ама не ми е нешто посебно , одговара највеќе на нормална до комбинирана кожа , ако имате екстремно масна , лицето засветува брзо. Завршетокот и е нешто ко полумат. Со пудра ја имам носено и по 4 часа ми светна тзоната
    Не е баш евтина , според мене повеќе вреди да се дадат пари за Есте Лаудер него ли за оваа :)

На Jason123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.406
    Јас би ви ја препорачала Хелти Микс од Боржуа, затоа што доста често е на акции и може да се најде по цена од 600 денари, има солидна покривност и не е тешка.
    Какви пудри користев на 17 години, оваа е премија - не е воопшто тешка, но убаво покрива и многу убаво изгледа на лице. :)
    А и речиси сум убедена дека ќе му се допадне и ќе му одговара на девојчето твое.

На mimi****, MayDiamonds, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Девојки за каква кожа е Rimmel Wake me up и ако некој ја користи како сте задоволни? Намалена е во Дм па сакам да ја пробам. :hai:

15. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Sakam da zemam nova pudra, vo edna prodavnica ke ima novogodisno namalenie, vidov deka imat na meybelline i loreal koja e podobra?

Inaku imam suva koza i sekogas stavam krem pod pudrata, taa sto ja imam sega ne mi se gopagja, kako brasno stoi na liceto.
    Dajte sovet i koja brojka da ja zemam, imam bled ten na kozata!

Ne sakam da ja utnam i ovoj pat :D

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.060
    @Monella во шатци и мислам во анабела имаат попуст на Буржуа Хелти микс , од таа пудра има нијанси за светол тен , ѕирни ја 51 :)
    Пудрите на Лореал ниедна од нив немаат за светол тен , ги имам пробано и Тrue match и Infallible и двете се портокалови темни нијансите. На Буржуа пудрава сигурна сум дека ќе ти се погоди

17. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Ne sum vo MK, ke probam ovde da ja najdam! A za mejblajnot?

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.060
    @Monella
    мејбилин пудра не сум пробала :)
    Ако ја најдеш на Буржуа супер ако не пробај ја photoready на Revlon или Colorstay за сува кожа и од тие две има светли нијанси :)

На Monella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Madlina

Madlina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    301
    Чисто да ве информирам, Healthy Mix од Bourjois од Нова Година има нова формула и ново пакување, сега се распродаваат количините и затоа секаде е на попуст :)

На Mishela, LollySky и koritsaki им се допаѓа ова.
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.060
    @Madlina

Морам да признаам многу убаво изгледа новата амбалажа :) :inlove: дали знаеш нешто повеќе во врска со новата формула?