Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    40
    Женски, некоја пудра за многу сува кожа? Ја користам ревлон за нормална до сува ама веќе при крај ми е, па отворена сум за предлози :)

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.729
    Допаѓања:
    107.066

Bourjois Healthy mix :) баш и на попуст е сега 600 денари во шатци , космо

На Emanuela12 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    40
    И јас за неа се мислев, каква е покривноста и одприлика колку време ќе ми стои пред да почне да оксидира ?

4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.729
    Допаѓања:
    107.066
    @Emanuela12 мене не ми оксидираше :) ја имав најсветлата нијанса 51 и си беше истата
    пудрата не е ни многу течна ниту мн густа , покривноста и е средна , и ако ставиш повеќе не се познава воопшто :)

На Emanuela12 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Која е подобра Боржуа еир мат или Ревлон ?
    Јас ја имам користено Ревлон и сум многу задоволна ама ме интересира која од овие две е подобра.

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.729
    Допаѓања:
    107.066

По густина и двете ми се исти , по покривање исто , Ревлонот ми е нешто потрајна.. најголема разлика има во нијансите , 01 на Буржуа ми е темна и се познава колку и да ја блендам пудрата , а Ревлонот има фини нијанси , 150 buff ми е таман

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Upintheskylol

Upintheskylol Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    По многуте прочитани мислења и позитивни коментари за пудрата Vichy Teint Ideal денес конечно се решив да ја купам и искрено мене не ме воодушеви, а кошта доста. Има убава текстура и убаво и лесно се нанесува, не е воопшто тешка на лице. Има средна до лесна покривност ама не стои многу ,се брише.

8. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.755
    Допаѓања:
    14.479
    Кое бројче зема од 123 пудрата?
    Денес ја земав 52 ама мислам дека утнав, малце светла ми изгледа. 53 на розевко малце ми идеше, а 54 немаше тестер. За споредба, Ревлон 180-ка користеше?
    Уште нешто да те прашам :tmi: како се однесува 123 на слики со блиц? И задоволна ли си од маскарата што е во понудата. Фала ти :)

9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Јас ја зедов 54ката. 52 е светла, мене 53 ми беше исто светла, а 54 ептен ми се погоди. Ми одговара многу. За споредба ја користев 220 од Ревлон, но 54ка е потемна од ревлон.
    За на блиц не оксидира ако мислиш дека ќе бидеш касперче, не.
    А за маскарата не сум ја отворила, јас уште ја имам старата full volume таа ми е фаворит месецов.

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.406
    Мене 123 Perfect ми беше одлична за на фотографии, мислам дека со неа се сликав и за матура, а ја носев и на матура тогаш. :)
    На сите фотографии направени со блиц имам нормален тен, не сум Каспер.
    Многу ми е криво за оваа пудра, речиси сум сигурна дека нешто не е како што беше, нијансите ми се изменети. Порано бр.52 ми одговараше совршено, сега ми е многу темна. Дали е до мене - не знам. :lol:

На Avery и buba4e89 им се допаѓа ова.
  12. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.755
    Допаѓања:
    14.479
    Ја земав најмногу за навечер, зошто со Catrice HD на слики сум како дух. Не се сликам често, ама ај сега празници доаѓаат, па ќе има поводи. Не можам да дочекам до утре да ја пробам, па замарам по форум :lol:
    Фала девојки :hug: @Mishela @buba4e89

На Mishela и buba4e89 им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    @Avery само да ти кажам јас не ставам камена пудра. И за навечер и за преку ден е одлична.
    Ќе бидеш задоволна.

14. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @Avery добро што пиша за блицот, сеуште немав прилика да ја пробам а и деновиве ке излегувам да знам да не ја користам оваа за навечер. :D

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.729
    Допаѓања:
    107.066

Дали пудрава на алверде ја има во Мк? Дали некоја ја има пробано? И ме интересира за пудрата во прав

16. leni_794

leni_794 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    222
    Римел е одлична не остава бел ефект на слики и многу е трајна, со вторава немам искуство лично, а од оние што ја користеле ми кажаа дека премногу бело остава. Можеш да ја пробаш на АВОН новата бела во прав. Мене ми е одлична

На ванилала му/ѝ се допаѓа ова.
  17. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    4.578
    Ja ima kaj nas ,od pudrava dobiv tester.Mene nekako mnogu mi e tecna i slabo mi pokriva , poveke kako dnevna pudra bi ja smestila iskreno
    nijansa 20 pure sand
    DSC_0023.JPG DSC_0022.JPG

Прикачени фајлови:

• DSC_0024.JPG
      DSC_0024.JPG
      Големина на фајлот:
      108,3 KB
      Прегледи:
      57
    • DSC_0025.JPG
      DSC_0025.JPG
      Големина на фајлот:
      179,6 KB
      Прегледи:
      56
    На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.729
    Допаѓања:
    107.066
    @black-angel ти благодарам што сподели со мене фотографии, убава ми се гледа нијансата , баш светла како за мене :).Ќе треба на тестер да ја пробам прво , штом ја има во дм.
    Сакам да најдам некоја органска пудра , иако имам прашувано и порано на форумот ми треба за комбинирана масна кожа , решена сум да пробам некоја пудра од Алверде. Дали освен оваа што ја имаш пробано , си пробала и некоја друга од Алверде? На сликата од денес на темата `што последно си купивте` тоа е нешто како бб крема?

На black-angel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    4.578
    Kolku sto ja probav na raka mi izgledase ko tonirana krema , isto mnogu slabo mi pokri a generalno imam cisto lice so po nekoja bubulicka pred ciklus , so pudrava kolku samo tenot mi go izednaci . Jas sum zadovolna od Cover and Stay i po pokrivnost i po izbor na nijansi 20 Sienna e ista nijansa kako 20 True Sand od Pure Teint Make up

20. RosePrincess

RosePrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    55
    Оваа пудра може да ја најдеш само во делот со производи што излегуваат од асортиманот. Јас ја користев, имаше послабо прекривање. иако содржи мноогу масло од семка од кајсија кога ќе се нанесе го суши лицето и се чувствува како прав на допир. Пудрата во прав е одлична. Ја користам за сетирање на пудра и коректор. Во лето ја користам самостојно бидејќи има некоја покривност.
    Што се однесува за другите пудри од алверде cover and stay e добра. Има висока покривност.Единствена мана и е што има само две нијанси. Двете се прилично светли, едната е со розев подтон . Таа другата mineral make up има повеќе нијанси и р исто добра. Ако не ти одговара и таа пробај ја на дебора perfect&natural. Не е органска ,но нема штетни состојки.