Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Женски, некоја пудра за многу сува кожа? Ја користам ревлон за нормална до сува ама веќе при крај ми е, па отворена сум за предлози :)

2. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Bourjois Healthy mix :) баш и на попуст е сега 600 денари во шатци , космо

Emanuela12 likes this.
  3. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

И јас за неа се мислев, каква е покривноста и одприлика колку време ќе ми стои пред да почне да оксидира ?

4. koritsaki

@Emanuela12 мене не ми оксидираше :) ја имав најсветлата нијанса 51 и си беше истата
    пудрата не е ни многу течна ниту мн густа , покривноста и е средна , и ако ставиш повеќе не се познава воопшто :)

Emanuela12 likes this.
  5. crazylady

crazylady Форумски идол

Која е подобра Боржуа еир мат или Ревлон ?
    Јас ја имам користено Ревлон и сум многу задоволна ама ме интересира која од овие две е подобра.

6. koritsaki

По густина и двете ми се исти , по покривање исто , Ревлонот ми е нешто потрајна.. најголема разлика има во нијансите , 01 на Буржуа ми е темна и се познава колку и да ја блендам пудрата , а Ревлонот има фини нијанси , 150 buff ми е таман

crazylady likes this.
  7. Upintheskylol

Upintheskylol Активен член

По многуте прочитани мислења и позитивни коментари за пудрата Vichy Teint Ideal денес конечно се решив да ја купам и искрено мене не ме воодушеви, а кошта доста. Има убава текстура и убаво и лесно се нанесува, не е воопшто тешка на лице. Има средна до лесна покривност ама не стои многу ,се брише.

8. Avery

Avery Популарен член

Кое бројче зема од 123 пудрата?
    Денес ја земав 52 ама мислам дека утнав, малце светла ми изгледа. 53 на розевко малце ми идеше, а 54 немаше тестер. За споредба, Ревлон 180-ка користеше?
    Уште нешто да те прашам :tmi: како се однесува 123 на слики со блиц? И задоволна ли си од маскарата што е во понудата. Фала ти :)

9. Rose96

Rose96 Форумски идол

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас ја зедов 54ката. 52 е светла, мене 53 ми беше исто светла, а 54 ептен ми се погоди. Ми одговара многу. За споредба ја користев 220 од Ревлон, но 54ка е потемна од ревлон.
    За на блиц не оксидира ако мислиш дека ќе бидеш касперче, не.
    А за маскарата не сум ја отворила, јас уште ја имам старата full volume таа ми е фаворит месецов.

Avery likes this.
  11. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Мене 123 Perfect ми беше одлична за на фотографии, мислам дека со неа се сликав и за матура, а ја носев и на матура тогаш. :)
    На сите фотографии направени со блиц имам нормален тен, не сум Каспер.
    Многу ми е криво за оваа пудра, речиси сум сигурна дека нешто не е како што беше, нијансите ми се изменети. Порано бр.52 ми одговараше совршено, сега ми е многу темна. Дали е до мене - не знам. :lol:

Avery and buba4e89 like this.
  12. Avery

Avery Популарен член

Ја земав најмногу за навечер, зошто со Catrice HD на слики сум како дух. Не се сликам често, ама ај сега празници доаѓаат, па ќе има поводи. Не можам да дочекам до утре да ја пробам, па замарам по форум :lol:
    Фала девојки :hug: @Mishela @buba4e89

Mishela and buba4e89 like this.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

@Avery само да ти кажам јас не ставам камена пудра. И за навечер и за преку ден е одлична.
    Ќе бидеш задоволна.

Avery likes this.
  14. Rose96

Rose96 Форумски идол

@Avery добро што пиша за блицот, сеуште немав прилика да ја пробам а и деновиве ке излегувам да знам да не ја користам оваа за навечер. :D

Avery likes this.
  15. koritsaki

Дали пудрава на алверде ја има во Мк? Дали некоја ја има пробано? И ме интересира за пудрата во прав

16. leni_794

leni_794 Истакнат член

Римел е одлична не остава бел ефект на слики и многу е трајна, со вторава немам искуство лично, а од оние што ја користеле ми кажаа дека премногу бело остава. Можеш да ја пробаш на АВОН новата бела во прав. Мене ми е одлична

ванилала likes this.
  17. black-angel

black-angel Domina Umbrae Staff Member

Ja ima kaj nas ,od pudrava dobiv tester.Mene nekako mnogu mi e tecna i slabo mi pokriva , poveke kako dnevna pudra bi ja smestila iskreno
    nijansa 20 pure sand
    DSC_0023.JPG DSC_0022.JPG

Attached Files:

koritsaki likes this.
  18. koritsaki

@black-angel ти благодарам што сподели со мене фотографии, убава ми се гледа нијансата , баш светла како за мене :).Ќе треба на тестер да ја пробам прво , штом ја има во дм.
    Сакам да најдам некоја органска пудра , иако имам прашувано и порано на форумот ми треба за комбинирана масна кожа , решена сум да пробам некоја пудра од Алверде. Дали освен оваа што ја имаш пробано , си пробала и некоја друга од Алверде? На сликата од денес на темата `што последно си купивте` тоа е нешто како бб крема?

black-angel likes this.
  19. black-angel

black-angel Domina Umbrae Staff Member

Kolku sto ja probav na raka mi izgledase ko tonirana krema , isto mnogu slabo mi pokri a generalno imam cisto lice so po nekoja bubulicka pred ciklus , so pudrava kolku samo tenot mi go izednaci . Jas sum zadovolna od Cover and Stay i po pokrivnost i po izbor na nijansi 20 Sienna e ista nijansa kako 20 True Sand od Pure Teint Make up

koritsaki likes this.
  20. RosePrincess

RosePrincess Истакнат член

Оваа пудра може да ја најдеш само во делот со производи што излегуваат од асортиманот. Јас ја користев, имаше послабо прекривање. иако содржи мноогу масло од семка од кајсија кога ќе се нанесе го суши лицето и се чувствува како прав на допир. Пудрата во прав е одлична. Ја користам за сетирање на пудра и коректор. Во лето ја користам самостојно бидејќи има некоја покривност.
    Што се однесува за другите пудри од алверде cover and stay e добра. Има висока покривност.Единствена мана и е што има само две нијанси. Двете се прилично светли, едната е со розев подтон . Таа другата mineral make up има повеќе нијанси и р исто добра. Ако не ти одговара и таа пробај ја на дебора perfect&natural. Не е органска ,но нема штетни состојки.

koritsaki likes this.