Немаат и немаат извадено алверде мат пудра за мрсна кожа.. и ја сум си на cover&stay сеуште во комбинација со минералната во прав, ама некако како да ми се презаситува лицево и ми избива мрснотија на т-зоната
@RosePrincess @black-angel Ви благодарам , немам некој проблем со лицево , воглавно ми е чисто , за време на пмс може некоја акна да излезе едно време се мислев за Др.Хаушка пудрата да ја пробам ама Биодевојка ми рече дека не е баш за масна кожа. И плус барав тестери во Зегин ама немаа. Ќе видам , ќе испробам на тестер од пудриве ,мене нијансиве штом се светли баш ми одговара, ќе ја пробам и таа на дебора , па ќе видам. Пудриве на Алверде мислам се околу 200 и нешто денари па и да не ми одговара ништо страшно а таа пудра во прав ќе ја земам , за масна кожа е топ
Менхетен тука ја фалев, за мрсна кожа, и дава мат ефект. Ама лицето изгледа буквално вака: Спојлер https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...3vVRYJ4L2SMRd3JiMfY0Mfub2TEBy3tLQJGshM8kzw1tQ Може да ми препорачате најдсоодветна пудра за мрсна кожа, да прикрива ама да не изгледа вака баш?? Се нервирам ми е страм да излезам онака...
Севентин мат, во стаклено шишенце. Одлична е и чини 600 денари За оваа на менхетен се согласувам потполно и многу е тешка, одвај ја вадев на вечер од лицето .
Покривна е, лесна и природно изгледа. Јас ја имам, прекрасна е. И многу убаво мириса. Пред неа ја користев менхетен и како гнасна бев во лицето, како со кал да сум се мачкала, затоа знам за што зборуваш. Земи ја севентин, нема да зажалиш Eдит: http://rosee96.blogspot.mk/2015/08/seventeen-matt-plus-foundation-review.html Еве @Rose96 има рецензија можеш да видиш убаво
@elvittta мене таа на Менхетен што си ја користела ми беше најкатастрофална пудра , како бетон на лице да сум ставала и јас не бев задоволна. Пробај на Буржуа 123 перфект плус сега е со подарок маскара , мене таа ми беше супер и покрива убаво.
морам да ја пофалам пудрата на Catrice hd. конечно во битола донесоа catrice козметика и единствено оваа пудра ја немаа, па одма го натерав брат ми од скопје да ми ја пушти. единствена пудра шо ја имам користено за мрсна кожа шо толку долго ме држи мат, скоро 6 сати ја имав на мене и изгледаше исто. плус то многу е лесна на лицето и има голема покривност.
Ја имате некоја користено? Ја порачав без да причитам рецензија и ја порачав 15 Opal затоа што 05 Porcelain ми изгледаше пресветла и сега се мислам оваа да не ми е темна. Незнам ни што да очекувам од пудрава.
Девојки ја користам на катриц матт плус, и пудрата е океј, неможам да кажам супер зашто многу очекував, прво ко ќе ја ставам нанесум хидрантна крема ама залудно, кожата цела почнува да се лупи а после некој сааат изгледа неуредно и размачкано, а откога ќе ја избришам лицето ми е катастрофа, веднаш ми се нафрлува.. Дај предложете ми некоја пудра која ќе биде за комбинирана кожа, не мат, и од која нема да ми се нафрлува лицето..Користев на Аура, Римел, само од Римел не се исфрлав ама па ко паштета е на лицево.. Имате некој предлог?
Како и многу феминки, би ти ја препорача пудрата на Bourjois - Healthy Mix. За мене не постои подобра пудра што сум ја користела во животот а и не за џабе е една од најпопуларните и најпродавани пудри, особено за овој зимски период мислам дека би ти била одлична. Јас имам исто така суво лице но масна Т зона и на мене ми е супер, плус пудрата е на природна база и има витамини па сигурно нема да имаш никаков проблем. Цената и е 800 денари но сега ја има на попуст по големите парфимерии и е намалена на 600. Јас си земав две нијанси да си ја имам на залиха, од нова година кажаа феминките дека излегува нова подобрена формула
Девојки како да погодам нијанса на пудра а да не ја пробам..Мајками наредната недела се вракат од германија па рече дека во дм имало попусти и ми текна за буржуа 123 перфект..Не сум од ск и овде нема дм па сакам да ми ја земе..Но не знам која нијанса да и кажам..Можам ли некако да ги најдам нијансиве па може ке ја погодам..
Порано користев лореал но не се секавам на бројката а сега моментално ја имам ревлон 200 но не ми е погодена нијансата некако на розе подтон има и затоа незнам како да одберам нијанса сега а да не утнам..
Вака на слепо зезнато е малку Moжеби ако имате сличен тен мајка ти да ги проба пудрите? Според моето искуство, Ревлон 180 е некаде помеѓу 52-53 од 123 Perfect, така да мислам дека на 200 Ревлон 53 или 54 би ти одговарала. Еве ги нијансите