Сакам да го купам на Max factor пан стикот, па ми треба мала помош околу бојата. Имам многу светол тен со жолт подтон. Се разбира ќе пробам таму, али барем да се мислам помеѓу две.
@mila7 пробај ја од Севентин- мат плус.Јас имам преосетлива кожа,од повеќето ми се нафрлува лицето,ама со оваа немам гајле.Еве веќе година и пол ја користам и засега не ја менувам.Лесна,не многу густа,а покривна.Имаш избор на нијанси.Околу 600 ден.е.
@buba4e89 од денес до 31.12 има 30% попуст на декоративата во Анабела. Камената пудра Healthy Balance e 465 ден, а Silk Edition е 600 ден, и на овие цени има -30%.
Мене ми е прекрасна оти имам чисто лице и скоро па изедначен тен, ја користам повеќе онака оти ми се допаѓа мирисот и има екстракт од некое растенија , сега не ми текнува како се вика , кое ја храни кожата. Не ја користам на цело лице. Доколку имаш проблематична кожа или пак подочњаци не ти ја препорачувам оти е многу течна и брзо ке ти се потроши башка нема да ти прекрие
Се согласувам со твоето мислење, другарка ми ја има и е презадоволна со оглед на тоа дека има чисто лице, башка и трае скоро цел ден.
https://1.bp.blogspot.com/-erfv9q49...680_455311014594249_4264791081082218719_n.jpg Пудрава ја имате користено ? дали е за зрела кожа ?
Бидејќи не можам да ја начекам Катрис HD 30 во Капитол, а ми остана уште ептен малку, ми треба предлог за слична пудра. Моментално кожата ми е нормална, само на т-зоната поминувам со камена. Да има светол, а жолт подтон, да не изгледа тешко на лицето и да има барем средна покривност. И сега со попустот во ДМ да не е повеќе по 500 ден.
Девојки што мислите за оваа пудра од Артдеко што е на попуст во Космо? И за каква кожа е, ја препорачувате?
Ima nekoj iskustvo so pudrite na pupa? Vcera bev da zemam pudra ( so namera mejblajn ) ama devojceto tamu mi ja preporaca taa na pupa i ja zedov. A i nijansata poveke mi odgovarase bidejki imam svetol ten.
За сите оние кои имаат сува до нормална кожа. Мене не ми одговара, веднаш по нанесувањето сум како лампион. А баш штета, многу фина пудра е, убаво покрива, нијансите се фини, НО (мора да има некое НО) има само 20мл пудра. Премалку ми е за таа цена, ама вака на акција со коректорот се исплати некако. Ако имаш сува или нормална кожа и ако успееш да си најдеш соодветна нијанса - немој да се мислиш воопшто.
Која пудра е подобра за чуствително лице, склоно кон црвенило, и комбинирана кожа, На Севентин мат или Буржоа? Исто и камена пудра која нема да биде многу сува како Римел, некоја по кремаста, кога ќе ја ставам да не прави лушпи на лицето?
Јас ја користам, имам сува кожа и е одлична. Сум пробала секакви, ама ова ми е најдобра. Е сега 20 мл се само и прилично скапо иде, но реков, за мене најдобра.
И јас ја земав, си реков да ја пробам, ставав неколкупати и задоволна сум. И мојата кожа е сува така да супер ми одговара. Некако ми дава свежина на лицето. Е сега ја земав со попуст, нареден пат по редовна цена, скапичко со оглед на тоа дека е мала милилитража а пудра ставам секој ден, некогаш и два пати, ама се тешам дека давам повеќе пари а за лице се работи, па така полесно ми е.
И во Шатци е со истиот попуст, а често ја ставаат на ваква акција. Следи и зимај си ја. Баш свежина дава.