Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

девојки дај бидете љубезни и пишете ми доколку некоја ја користела пудравам, чекам коментари????

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Јас имам дома неколку карминчиња , маскара и сјај за усни од евелин. Братучед ми ми ги има дадено, нему му ги дала негова другарка, која како што разбрав работи со оваа козметика :^) а како што не знам :D важно си добив бесплатни кармини и маскара :rofl: :lol:

3. interesna

interesna Популарен член

значи за оваа козметика има дистрибутери како во Авон што има или ја има некаде да се купи.

како беше задоволна од кармините?

јас само сретнав сјај за поголем волумен со ефект на пецкање.

4. jarec6

jarec6 Популарен член

ЈАс го имам ова и си го користам за преку ден,такво е хидратантно,не покрива,ама со малку камена одозгора лицето стакло,чим имаш релативно чисто лице,јас немам некое ептен супер лице,ама вака во комбинација со камена ми е одлично,а не е тешко ич.Али не е како пудра,како тониран крем е повеќе

5. girl1985

girl1985 Популарен член

Да ве прашам, има некоја од вас искуство со оваа пудра?

6. aliciakeys3

aliciakeys3 Истакнат член

Течна пудра Revlon и камена пудра на max factor ,совршено!Немам акни,но имам така дупчиња од црнки, со пудриве стакло ми е лицево...

7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Јас имам дома неколку карминчиња , маскара и сјај за усни од евелин. Братучед ми ми ги има дадено, нему му ги дала негова другарка, која како што разбрав работи со оваа козметика :^) а како што не знам :D важно си добив бесплатни кармини и маскара :rofl: :lol:[/quote]

значи за оваа козметика има дистрибутери како во Авон што има или ја има некаде да се купи.

како беше задоволна од кармините?

јас само сретнав сјај за поголем волумен со ефект на пецкање.[/quote]

Навистина не знам каде може да се купи, не сум ја сретнала ни јас :( само тоа знам дека девојчето работело со тоа, што значи има некои кои ја дистрибуираат оваа козметика.
    Кармините се преубави,мрсни, и траат многу долго. И јас го имам тоа сјајче за поголем волумен и дава ефекти :) едино маскарата не беше кој знае што , но за останатово :inlove:

8. Devojche

Devojche Истакнат член

Неутрогена козметика има кај нас,ама пудрава не сум ја забележала..може ја има..али ако имаш мрсна кожа и бубулички би ти препорачала да земеш минерална пудра во прав,има од Артдеко,Мах Фактор и др.
    Одлични се,откако користам ,лицето помалце ми се исфрла,а предност им е исто што не оставаат траги на облека,долготрајни се и многу други работи :)

9. karenin

karenin Популарен член

Девојки јас немам проблеми со бубулици, но имам со такви дупченца (што сум стискала црнки) и страшно ме нервираат. Дај препорачајте ми некоја добра пудра. Значи кожата ми е комбинирана и ми е сува само во областа на носот. Се мислам дали да ја земам REVLON® COLORSTAY™ MAKEUP WITH SOFTFLEX™ FOR COMBINATION/OILY SKIN и тоа да ја порачам од Америка. Мислите поефтини се таму или? Или дајте идеја за некоја др. Што нема да изгледа како да сум става 10 кила пудра.

10. Devojche

Devojche Истакнат член

Купи си минерална пудра во прав ;)

11. Sephora

Sephora Популарен член

Земи ја од кај нас, ако ја нарачаш од Америка плус достава ќе платиш и поскапо ќе ти се фати. :?:

12. srn4e

srn4e Истакнат член

Користам Young derm 6 и задоволна сум бидеќи не сакам лицето да ми изгледа како зациментирано.

13. crazylady

crazylady Форумски идол

14. soncicko

soncicko Истакнат член

Jас си ја земав денес артдеко минералната ептен гледам ја фалите па ке казам како сум задоволна писува дека мозе да се користи без пред тоа да се стави друга пудра па ке видиме.
    À инаку со години ја Kористам ревлон и одлицна е

15. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Не ти е многу розева 6-ката?
    Има две бројчиња 5-ка (ја користев многу одамна) и оваа твојата.
    5-ката од лично искуство кажувам дека е многу светла, лесна но не многу покривна и мноооогу трошкаста. Целото лице како со трошки ми беше. Поради тоа што бев многу бледа по нанесување на пудрава купив 6-ка и уште повеќе се разочарав како да сум ставила маска на лицето, а не пудра.
    Јас сум презадоволна од целата јанг дерм колекција освен од пудрата.
    Ја користев колекцијата од 13 до 19 год.
    Веќе не ја користам бидејќи не е за моите години очигледно. Ефектот не е повеќе ист :)

16. Sephora

Sephora Популарен член

Трошкаста? Мислиш ти се лупеше кожата, или? :^) Ако да, си требала претходно да ставаш хидратантна крема. Не покрива многу, лесна пудра е, за млади, самото име кажува. :) Инаку тоа што си била бледа или розева, е до фактот што нијансата не ти одговарала на лицето, а не дека пудрата е лоша. :)

17. bitter-girl

Не ми се лупеше кожата, едноставно како самата пудра да си има грутчиња некакви. Многу чудно не можам да опишам. А за нијансата не беше случај тоа само со мене, туку и со многу мои другарки кои во тоа време ја користеа. Само две нијанси има пудрава, едната е претерано многу светла а другата буквално розева.
    И точно целата колекција јанг дерм е прекрасна, за млада кожа. Во пубертеските години кога имав највеќе проблеми со мозолчињата ми помогнаа лосионот и кремите. Ама пудрата очигледно не ми се погоди како што треба.

18. Sephora

Sephora Популарен член

Тоа и ти велам, нијансите не ви биле погодени. Исто како што мене ниту една друга нијанса од другите пудри, освен петката на Young derm, не ми одговара совршено на кожата, така и вас. :)
    Јас такви проблеми не сум имала со неа, а и одлично се продава, баш чудно. Сега ме стави во мисла да се распрашам. :^)

19. bitter-girl

Пробувам да се сетам дали оние трошките/грутчињата беа случај и со 6-ката но не можам да се сетам бидејќи кога видов дека ни таа нијанса не е за мене одма престанав да ја користам.
    5-ката ја користев долго време (заедно со мајка ми и сестра ми) и покрај тоа што беше светла правев корекции со руменилото па не беше страшно.
    Трите го имавме истиот проблем со и без користење на хидратантни креми. Трошките си ги имавме на лицето :lol:

20. simicka

simicka Истакнат член

Се согласувам со тебе најдобра комбинација со имам пробано :rock:

aliciakeys3 likes this.