Јас имам дома неколку карминчиња , маскара и сјај за усни од евелин. Братучед ми ми ги има дадено, нему му ги дала негова другарка, која како што разбрав работи со оваа козметика а како што не знам важно си добив бесплатни кармини и маскара
значи за оваа козметика има дистрибутери како во Авон што има или ја има некаде да се купи. како беше задоволна од кармините? јас само сретнав сјај за поголем волумен со ефект на пецкање.
ЈАс го имам ова и си го користам за преку ден,такво е хидратантно,не покрива,ама со малку камена одозгора лицето стакло,чим имаш релативно чисто лице,јас немам некое ептен супер лице,ама вака во комбинација со камена ми е одлично,а не е тешко ич.Али не е како пудра,како тониран крем е повеќе
Течна пудра Revlon и камена пудра на max factor ,совршено!Немам акни,но имам така дупчиња од црнки, со пудриве стакло ми е лицево...
Јас имам дома неколку карминчиња , маскара и сјај за усни од евелин. Братучед ми ми ги има дадено, нему му ги дала негова другарка, која како што разбрав работи со оваа козметика а како што не знам важно си добив бесплатни кармини и маскара [/quote] значи за оваа козметика има дистрибутери како во Авон што има или ја има некаде да се купи. како беше задоволна од кармините? јас само сретнав сјај за поголем волумен со ефект на пецкање.[/quote] Навистина не знам каде може да се купи, не сум ја сретнала ни јас само тоа знам дека девојчето работело со тоа, што значи има некои кои ја дистрибуираат оваа козметика. Кармините се преубави,мрсни, и траат многу долго. И јас го имам тоа сјајче за поголем волумен и дава ефекти едино маскарата не беше кој знае што , но за останатово
Неутрогена козметика има кај нас,ама пудрава не сум ја забележала..може ја има..али ако имаш мрсна кожа и бубулички би ти препорачала да земеш минерална пудра во прав,има од Артдеко,Мах Фактор и др. Одлични се,откако користам ,лицето помалце ми се исфрла,а предност им е исто што не оставаат траги на облека,долготрајни се и многу други работи
Девојки јас немам проблеми со бубулици, но имам со такви дупченца (што сум стискала црнки) и страшно ме нервираат. Дај препорачајте ми некоја добра пудра. Значи кожата ми е комбинирана и ми е сува само во областа на носот. Се мислам дали да ја земам REVLON® COLORSTAY™ MAKEUP WITH SOFTFLEX™ FOR COMBINATION/OILY SKIN и тоа да ја порачам од Америка. Мислите поефтини се таму или? Или дајте идеја за некоја др. Што нема да изгледа како да сум става 10 кила пудра.
Презадоволна сум од ова и од Deborah камената пудра http://www.live-shops.com/bild/lady-man ... 510297.jpg
Jас си ја земав денес артдеко минералната ептен гледам ја фалите па ке казам како сум задоволна писува дека мозе да се користи без пред тоа да се стави друга пудра па ке видиме. À инаку со години ја Kористам ревлон и одлицна е
Не ти е многу розева 6-ката? Има две бројчиња 5-ка (ја користев многу одамна) и оваа твојата. 5-ката од лично искуство кажувам дека е многу светла, лесна но не многу покривна и мноооогу трошкаста. Целото лице како со трошки ми беше. Поради тоа што бев многу бледа по нанесување на пудрава купив 6-ка и уште повеќе се разочарав како да сум ставила маска на лицето, а не пудра. Јас сум презадоволна од целата јанг дерм колекција освен од пудрата. Ја користев колекцијата од 13 до 19 год. Веќе не ја користам бидејќи не е за моите години очигледно. Ефектот не е повеќе ист
Трошкаста? Мислиш ти се лупеше кожата, или? Ако да, си требала претходно да ставаш хидратантна крема. Не покрива многу, лесна пудра е, за млади, самото име кажува. Инаку тоа што си била бледа или розева, е до фактот што нијансата не ти одговарала на лицето, а не дека пудрата е лоша.
Не ми се лупеше кожата, едноставно како самата пудра да си има грутчиња некакви. Многу чудно не можам да опишам. А за нијансата не беше случај тоа само со мене, туку и со многу мои другарки кои во тоа време ја користеа. Само две нијанси има пудрава, едната е претерано многу светла а другата буквално розева. И точно целата колекција јанг дерм е прекрасна, за млада кожа. Во пубертеските години кога имав највеќе проблеми со мозолчињата ми помогнаа лосионот и кремите. Ама пудрата очигледно не ми се погоди како што треба.
Тоа и ти велам, нијансите не ви биле погодени. Исто како што мене ниту една друга нијанса од другите пудри, освен петката на Young derm, не ми одговара совршено на кожата, така и вас. Јас такви проблеми не сум имала со неа, а и одлично се продава, баш чудно. Сега ме стави во мисла да се распрашам.
Пробувам да се сетам дали оние трошките/грутчињата беа случај и со 6-ката но не можам да се сетам бидејќи кога видов дека ни таа нијанса не е за мене одма престанав да ја користам. 5-ката ја користев долго време (заедно со мајка ми и сестра ми) и покрај тоа што беше светла правев корекции со руменилото па не беше страшно. Трите го имавме истиот проблем со и без користење на хидратантни креми. Трошките си ги имавме на лицето