Барав ама мислам дека нема посебна тема за илуминатор. Сакав да ве прашам за рецензија на илуминаторот на Аура, дали сте задоволни ?
@manja666 Јас не. И двете нијанси ги имав, но не ми е тоа тоа. За во лето се океј,даваат некоја свежина на лицето но пред некој ден пробав да ставам и ептен грдо ми изгледаше лицето, не можев да го размачкам и ко кал се осеќав дека ставам
Дојдов да ја испофалам Погодена во секој поглед. Структура, пигмент, постојаност. Има некоја чудна камелеонска моќ, се приспособува на бојата на лицето, со оглед на тоа што истата нијанса ја употребивме 3 различни типови и боја на кожа, и резултатот беше ист. Првенствено одлична за преку ден, а со благодарна кожа како мојата задоволувачки и за вечерни варијанти. Просто ми е за неверување дека оваа пудра ги содржи најбитните 3 елементи: 1. И повеќе од пристапна цена ( Ја купив во ДМ-Џамбо некој ден пред Нова Година, козметиката на Алверде беше на попуст, не знам која и е редовна цена, мене ме кошташе 122 ден.!!! . Пудри како Малена и Импала се поскапи а содржат 300 глупости. Just sayin` ) 2. Сосема органски и природен производ. Не сум некој фанатик, ама кога веќе имаме страшно квалитетен избор, па уште и здрава опција, што да не.. 3. Навистина највистина превистина вистински квалитетен производ. Убаво се размачкува со само обична хидрантна крема како подлога, убаво се држи и стои на лице, преубаво мириса ( претпоставувам ова на некој може да му биде проблем ), трпи се на себе, од ајлајнер, до сенки, руменило итн. Покривна моќ одлична, иако немам проблематично лице, целосно дава еден убав природен шмек на кожата, здрав изглед. Лесна е за вадење ( влажни марамчиња одлично вршат работат ). Немам најпресветла кожа, измеѓу темно светла и нормална, и 01 нијанса иако мислев дека ќе ми е пресветла ми се погоди таман баш поради таа моќ на прелевање со твојата боја. Мислам дека има избор од +2 додатни потемни нијанси. Сума сумариум, апсолутно мојата нова омилена секојдневна пудра, ја чувствуваш лесна ко да немаш ништо на себе, а сепак сигурно ради прекривање на секое капиларче по лицето. Останува уште мајка ми да ја убедам да се префрли во нејзини корисници.
Каков тип на кожа имаш, @Jason123 ? Фино звучат описиве, ама не сум сигурна колку би им одговарала на оние со комбинирана кожа како мојава. Многу сум скептична. Не е скапа пудрава ниту по редовна цена, често ја меркам, но ете никако да се решам.
@Mishela Нормална, со блага Т зона. И јас имав скепса, пред се ради цената, али си се тешев дека ќе и најдам разни други примени: осветлување/затемнување нијанси, разводнување/згуснување структура... Стварно не знаев што да очекувам. Но испадна да ја користам за вистинската намена. Секако ова важи за мене, а може да биде сосема спротивно за некој друг. Не знам како би се однесувала на лице со акни, црвенила, и сл.
И јас немам некое проблематично лице, па мислам дека ќе и' дадам шанса. Најмногу поради тоа што ја користам минералната пудра во прав на Алверде (и многу сум задоволна), па оваа звучи баш привлечно. Благодарам, @Jason123.
Долго време ја користам течната пудра на Essence, сега сакам да ја сменам да пробам на Rimel. Некој што ја има користено да каже како е задоволен дали е покривна. Инаку имам нормална накај сува кожа (во зависност од времето)
Јас ја користев и задоволна бев, па планирам пак да ја земам бидејќи стварно долго стои на кожата, посебно ако пројдеш лесно и со камена врз неа. Има средна покривност и е погуста, нешто слично на таа на Есенс, само што поспоро се впива. Али откако ќе се сетира, не мрда.
Zdravo devojki moze li da mi preporacate pudra za mrsna koza no da bide lesna i pokrivna i trajna gi koristev Manhattan i Loreal Infallible no ne mi se nesto wow.. Preporaki ?
Ja baram nasekade no nemozam da ja najdam vo Dm ja cekam mnogu dolgo vreme no seuste ja nema samo testerite stojat
јас го имам истиот проблем и пробав секакви пудри од севентинот ме пече лицето, наједноставна и лесна пудра што добро прекрива е на менхетен .. ја има во дм.. јас ја користам rose beige... пробај ја и сите што го имат истиот проблем нека ја пробат.. позз
@mila7 Jaс имам многу осетлива кожа со розацеа, наjприjaтна на кожа ми е Bourjois healthy mix serum, а и општо пудрите на Bourjois ги сметам за наjквалитетни од тоj ценовен ранг. Од поскапите, Clinique.
Ne mi ja dava slikata mila moze odnovo da ja pratis? Se nadevam ne e crnata manhattan jas ja imam no mnogu e teska
@LollySky а дали истото важи и за бб кремите.. Се подразмислив и мислам дека подобра варијанта ова време ќе ми дојде ббрекм. Само не знам дали на Буржоа или антибактерискиот на Менхетен? А за пудрата ќе ја зимам, само чекам да ја истрошам уште малку оваа на Катрис.
Ги немам пробано бб кремите. Bourjois има цц крема ама не сум ja пробала. Антибактериски не би ти препорачала, наjчесто содржат антисептици како алкохол или салицилна киселина кои дополнително ке ти ja раздразнат кожата